Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tnie od srodka lewa tylna opone

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich i prosze o pomoc!

Problem jak w temacie dodam ze jest to Astra F HTB 96r X14NZ.Moje pytanie brzmi czy ktos z was "opatentowal" metode jak sprawdzic czy krzywa jest piasta kola czy moze belke diabli wzieli.Bylem dzis u mechanika i powiedzial mi ze w F-kach czesto krzywil sie czop piasty co do metody sprawdzenia to jedyne co powiedzial to "kupic na alegro inna belke badz piaste i po wymianie sprawdzic czy jest lepiej".Srednio mi sie taka metoda widzi ale jak nie bedzie wyjscia to pewnie tak zrobie.

Pozdrawiam

Napisano

Poszukaj w tematach, bylo o tym nie dawno dosc dlugi watek.

Nie dawniej jak w sierpniu.

EDIT: na trzeciej stronie <<klik>>

Napisano
  • Autor

Dzieki za link, smile.gif

Zgadzam sie z wszystkiom co tam pisza tylko chodzi mi o metode tzw chalupnicza wykluczenia krzywej piasty bo w moim przypadku nowa z ABS-em na allegro to z przesylka wydatek rzedu 210 zl. A kupic zeby lezala to bez sensu.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki

Napisano

Jeśli jest krzywa to będzie miała bicie osiowe. Wystarczy przyłożyć coś (najlepiej czujnik zegarowy) do jej czoła i zakręcić.

Jak przy pomiarze bicia tarczy hamulcowej.

Napisano
  • Autor

Bedzie miala bicie ale pod warunkiem ze jest krzywa pomiedzy lozyskiem a sama piasta bo jezeli bedzie krzywa przy mocowaniu to poprostu bedzie lezalo kolo i piasta bicia miec nie bedzie, przynajmniej tak mi sie wydaje.

Teraz pytanie z innej beczki czy wie ktos czy tylna belka od Lanosa pasuje do Astry F bo spotkalem sie w opisach aukcji na allegtro "belka tylna Lanos Astra Kadet" na zdjeciach wygladaja identycznie ale czy pasuje nie wiem.

Pozdrawiam

Napisano

> Bedzie miala bicie ale pod warunkiem ze jest krzywa pomiedzy

> lozyskiem a sama piasta bo jezeli bedzie krzywa przy mocowaniu

Trudno mi sobie wyobrazic skrzywione mocowanie piasty, ale może...

U mnie ostatecznie pomogła wymiana belki. Kupiłem za 40PLNów belke od astry z 96 roku. Akurat w Siedlcach czlowiek rozbierał swoją i obyło sie bez jezdzenia albo wysyłania.

Na oko po wymianie jest dobrze, przyrządami nie mierzyłem.

Jak by ktos sie chciał przyczepić - na to samo oko wymieniona belka była zgięta.

Napisano
  • Autor

Ponawiam pytanie czy ktos z was wie czy belka od Lanosa bedzie pasowac do Astry F?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.