Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brzmi jak turbo...

Featured Replies

Napisano

Uturbiła mi się Siena mimo woli...

Sprawa jest taka, jak się silniczek wkręca na obroty pojawia się świdrujący dźwięk z okolic prawej części komory silnika, okolic rozrządu konkretnie... Takie bzyczenie nie do końca sprawnej rozkręcającej się turbawki, świszczącej tym zapalczywiej, im obroty wyższe w kierunku wysokich tonów... BZZzzzz... Brzmi fajnie nie powiem, ale jakoś awaria rozrządu nie napawa mnie optymizmem... alien.gif

Nie będę ściemniac, autko dostawało ostatnio solidnie w ciemię... wysokie obroty, czerwone pole, top speed i te sprawy...

Jakieś pomysły? boozing.gif

Napisano

ja mam to samo ale nic z tym nie robie mogę sie mylić ale to wygląda na łożysko w alternatorze

Napisano
  • Autor

> ja mam to samo ale nic z tym nie robie mogę sie mylić ale to wygląda

> na łożysko w alternatorze

No ma to sens! Przy rozruchu a właściwie przy samym jego końcu - kiedy kluczyk już się odpuszcza - auto wydaje z siebie niemiły dźwięk... Obie przypadłości zaczęły chyba występować w tym samym momencie...

Jakieś negatywne konsekwencje w związku z dalszą jazda w tym stanie?

Napisano

> ja mam to samo ale nic z tym nie robie mogę sie mylić ale to wygląda

> na łożysko w alternatorze

Mi jak łożysko w altku całkiem powiedziało banana-wave.gif po odpaleniu z pod maski wydobyły się kłęby dymu i pisk palacz.gif

Napisano

piskiem przy dodawaniu gazu się nie przejmuj dopuki Ci zegary nie będą przygasały i falowały... to tylko łozysko w altku...

a ten zgrzyt przy odpalaniu to rozrusznik... ja już tak pół roku jeżdże... trzeba będzie się za nowym rozejrzeć..

Napisano

ja kupiłem nowy alternator, jakiś zamieniik, za 200zl na alledrogo i śmiga fajnie już 20 tys.

a co do rozrusznika to mogą być dwa warianty pisku podczas odpalania:

1) przytarty wałek na tulejkach, a to blokuje szybki powrót kola zębatego (pisk jak silnik łapie)

2) zużyty bendix (pisk w trakcie kręcenia, rozrusznik nagle przerywa napędzać silnik)

U mnie przerobiłem obydwa warianty.

Napisano
  • Autor

No u mnie występował wariant jeden od dłuższego czasu, szczególnie przy pierwszym odpaleniu bo wtedy mimo wszystko na całkiem zimno kilka obrotów musiał zrobić... Później niemiłe jęknięcie i zaskakiwał. Na ciepło pali jak igła, pół sekundy przekręconego kluczyka, może mniej 270751858-jezyk.gif. Do tego doszło turbiące bzyczenie... i już nie pisknięcie a jęknięcie gdy łapie... nieprzyjemne.

A dzisiaj w gratisie kapcia złapałem... 12 minut z myciem łapek i kulturalnym pakowaniu gratów do bagażnika po akcji grinser006.gif. Miły początek końca tygodnia 893goodvibes.gif

Napisano

> A dzisiaj w gratisie kapcia złapałem... 12 minut z myciem łapek

Rękawice sobie kup, "zejdziesz" z czasem grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.