Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne zachowanie...

Featured Replies

Napisano

Temat jest taki, zaliczyłem krawężnik, jedną dziurę przy 60km/h i polskie drogi. Po okresie tygodnia zaczęło się dziwne bicie w prawym przednik kole. Dziś wymieniłem opony, choć majster mówił, że możliwe jest jeszcze uszkodzenie felgi, problem nadal jest frown.gif. Jutro po pracy udaję się po nowe obręcze jeśli to nie pomoże to co dalej? Następna w kolejności jest tarcza hamulca, wymiana tylko obu 270751858-jezyk.gif, potem łożysko... Po wymianie opon nie nosi mnie po jezdni i nie ma efektu znoszenia, poprzednia opona była mocno poobijana, uszkodził się także oplot. Czy tygodniowa jazda na takim kapci mogła wpłynąć na ułożenie np. tarczy i klocków. Co dziennie zapylam do pracy i z powrotem jakieś 100km, po wiejskich, gminnych, drogach między Bydgoszczą a Ostaszewem. Oczekuję propozycji.

Napisano

ja stawiam na krzywa felge, albo niewywazone kola 270751858-jezyk.gif moze jak walnales to sie ciezarek poluzowal a po jakims czasie odpadl ?

Napisano

ALe przy wymianie opon chyba wywarza się felgi niewiem.gif węc powinni chyba zauważyć ewentualny brak ciężarka lub uszkodzenie obręczy ok.gif

Napisano
  • Autor

Jak pisałem wcześniej, majster stwierdził, że felga jest nieznacznie pokrzywiona. Dziś lecę do sklepu po nowe. Jeśli to nie pomoże zabieram sie głębiej, tarcza + klocki, łożysko, przegub...

Ale... smile.gif nie pływam po jezdni, nie mam już mocnych drgań na kole kierownicy.

Napisano

> ALe przy wymianie opon chyba wywarza się felgi węc powinni chyba

> zauważyć ewentualny brak ciężarka lub uszkodzenie obręczy

wiesz powinien 270751858-jezyk.gif ale jak to z fachowcami bywa chyba kazdy wie biglaugh.gif ja musialem felgi wywazac 3 razy zanim znalazl sie ktos kto to dobrze zrobil 270751858-jezyk.gif poza tym za 1 razem tez nie zauwazyli skrzywienia felgi

Napisano

> wiesz powinien ale jak to z fachowcami bywa chyba kazdy wie ja

> musialem felgi wywazac 3 razy zanim znalazl sie ktos kto to

> dobrze zrobil poza tym za 1 razem tez nie zauwazyli skrzywienia

> felgi

Dokladnie. Ja tez obstawialbym felge.

Napisano

> Dokladnie. Ja tez obstawialbym felge.

Siema. Stawiam na felgę. Miałem to samo .... beznadziejne polskie drogi.

Napisano

tak jak koledzy stawiał bym na Felge łożysko to ostatnie co bym wymieniał

Napisano
  • Autor

> tak jak koledzy stawiał bym na Felge łożysko to ostatnie co bym

> wymieniał

No i po wymianie felgi nadal to samo niewiem.gif czyli następne do badania hamulce, tym bardziej, okazało po zdjęciu koła, się że tarcza z prawej jest lekko nierówna a klocki już na wykończeniu. Jutro mechanik angryfire.gif

Napisano

Zwrotnica prosta ?

Napisano

> No i po wymianie felgi nadal to samo czyli następne do badania

> hamulce, tym bardziej, okazało po zdjęciu koła, się że tarcza z

> prawej jest lekko nierówna a klocki już na wykończeniu. Jutro

> mechanik

No to nie dobrze. Koszty rosna oby na tarczy sie skonczylo. Moze to ona tak biła...

Napisano
  • Autor

> Zwrotnica prosta ?

Jak to sie objawia? Prosze o blizsze szczegóły hmm.gif

Napisano

> Jak to sie objawia? Prosze o blizsze szczegóły

Nie łatwiej pojechać na jakąś stacje diagnostyczną niewiem.gif Od razu można wykluczyć lub potwierdzić uszkodzenie niektórych elementów ok.gif

Napisano

Zawiecha musiała dostać konkretnego strzała. To będzie sporo kosztować. Ale nie łam się koszty naprawy możesz zawsze wliczyć w cenę auta przy przedaży wink.gifwink.gif

Napisano

tarcza hamulcowa nie ma nic do tego. tarcza jest wtedy do wymiany badz do przetoczenia jesli jest gruba gdy bije ci auto przy hamowaniu. jesli nie hamujesz w danym momencie to tarcz nie ma nic wspolnego z rzucaniem auta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.