Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trzeszczący pedał sprzęgła w STILO i nowym Bravo

Featured Replies

Napisano

Koledzy i Koleżanki smile.gif- ja z forum nowego Bravo. Może ktoś z Was spotkał w swoim samochodzie przypadłość jak w temacie. Mam informację, że podobno w Waszych autach był podobny objaw przy problemie z główką siłownika sprzęgła. Jezeli tak, to może napiszecie coś więcej .... mad.gif

Napisano

Pomaga wymiana na nowy, ale ja kupiłam smar do prowadnic do drzwi grupy GM (jednorazowa saszetka 2,50zł) i posmarowałam mocno to miejsce gdzie jest kulka siłownika i rok mam błogą ciszę ok.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki Kasia ! Będę walczył z tym problemem - swoją drogą to ciekawe co ASO wymyśli ... Może im podam to rozwiązanie - co wtedy ... zostanę konsultantem Fiat-a ?? smile.gif

Napisano
Napisano

> Poczytaj tukej !

U mnie to brzmi jak taki zgrzyt/jęk i pojawia się mniej wiecej raz/dwa razy w tygodniu przy zwalnianiu sprzęgła, ale nie od razu tylko po lekkim jego puszczeniu ...... czy to moze byc to samo?

Pzdr

rongin

Napisano

...... czy to moze byc to

> samo?

Tak to jest to, np. piszczący jak osioł albo inny stwór hehe.gif

Napisano

Problem pojawiał się przy wysokich temperaturach we wnetrzu auta (również zimą). Wymiana gwarancyjna na nowy typ. Do dzisiaj przypadłość nie powróciła ok.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuję za pomoc - teraz jestem mądry i mogę pędzić do serwisu ! Może zatrudnię się tam jako konsultant do spraw trudnych i beznadziejnych ??? Kasę dam na forum .... jak mi zapłacą ....

Napisano

Tez takie cos mialem, kurcze a wymienilem wtedy calego dwumasa ze sprzeglem, tylko u mnie to bylo tylko na wysokich obrotach gdy zmienialem bieg to po prostu tak zgrzytalo

Napisano

> ...... czy to moze byc to

> Tak to jest to, np. piszczący jak osioł albo inny stwór

Ten osioł mi szczegolnie podpasował ;D

pzdr

rongin

Napisano

> Ten osioł mi szczegolnie podpasował ;D

To masz to co ja miałam smile.gif

Jak będziesz smarował tą kulkę to później ponaciskaj pedał i znów smaruj i tak powtórz czynność parę razy. Nie żałuj smaru. Mi po pierwszym razie wróciło piszczenie po miesiącu, ale za drugim razem mam już rok ciszy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.