Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno Peugeota 407 parę pytań.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Od prawie 10 lat jezdze lanosem 1.6 szczerze powiem nie mialem nigdy powaznej awarii, fakt raz padl akumulutaor ale to juz moja wina poniewaz zapomnialem o tej czesci smile.gif a tak smiga bez zarzutu. Przymierzam sie do kupna peugeota 407 , nie wiem poprostu jakos to autko mi sie bardzo podoba. Słyszalem od znajomego z serwisu peugeota ze te modele sa najbardziej udanego z cale gamy samochodow peugeota.

Chociaz niektorzy sprzedawcy w salonie peugeota mowia ze jesli chce sie dlugo jezdzic autem lepiej zmienic salon smile.gif

Ale mam pytanie odnosnie spalania wiadomo chodzi mi o diesla jaki silnik polecanie, glownie zalezy mi na malym spalaniu. I jakie sa wasze opinie na temat tego autka?

Napisano

> Witam,

> Od prawie 10 lat jezdze lanosem 1.6 szczerze powiem nie mialem nigdy

> powaznej awarii, fakt raz padl akumulutaor ale to juz moja wina

> poniewaz zapomnialem o tej czesci a tak smiga bez zarzutu.

> Przymierzam sie do kupna peugeota 407 , nie wiem poprostu jakos

> to autko mi sie bardzo podoba. Słyszalem od znajomego z serwisu

> peugeota ze te modele sa najbardziej udanego z cale gamy

> samochodow peugeota.

> Chociaz niektorzy sprzedawcy w salonie peugeota mowia ze jesli chce

> sie dlugo jezdzic autem lepiej zmienic salon

> Ale mam pytanie odnosnie spalania wiadomo chodzi mi o diesla jaki

> silnik polecanie, glownie zalezy mi na malym spalaniu. I jakie

> sa wasze opinie na temat tego autka?

wybór masz następujący:

1.6 (110KM), 2.0 (136 KM), 2.2 (170KM), 2.7 (204KM)

z tych 4 silników najlepszy stosunkowo cena/osiągi/potencjał będzie 2.0 HDi najlepiej bez filtra cząsteczek FAP - silnik z dużym potencjałem (nawet ok 180 KM po chipie). 1.6 HDi jest trochę za słaby do tej budy. Jeżeli chodzi o 2.2 HDi to jest on dużo droży od 2.0, rzadziej spotykany, no i ma FAP, do tego jest cięższy. 2.7 HDi - występuje tylko z automatem, sporo pali i występuje tylko w najdroższych wersjach.

BTW: 407 najlepiej wygląda w kolorze czarnym w wersji sport, dobrze prezentuje się też w kolorze srebrnym.

p.s z samochodu źle wysiada się i wsiada pasażerom z tyłu

p.s' silniki HDi zbierają dość dobre opinie, nie obawiałbym się tego diesla - pracuje kulturalniej niż Tdi, apetyt na paliwo też jest znikomy w 2.0 HDi

p.s" taki samochód z 2005 jest w mojej rodzinie właśnie z 2.0 HDi sport, jeżeli dobrze pójdzie to za jakiś czas będę jego właścicielem yay.gif

p.s poza tematem - czy mógłby mi ktoś włączyć tzw. hydepark ?? - bo nie mam do niego dostępu

Napisano

> silnik polecanie, glownie zalezy mi na malym spalaniu. I jakie

> sa wasze opinie na temat tego autka?

2.2 hdi w wersji sport pali >12 przy ciężkiej nodze.

przy nodze spokojnego managera pali ok 10 po mieście.

przez dwa lata i 50 kkm się nie popsuł ani razu.

autko komfortowe i nisko zawieszone, na dużych koleinach w hamowaniu można przyszlifować podwozie.

Napisano

Podobno dobre peugeoty to 206 i 406 hmm.gif, choć ja mam z 406 fatalne doświadczenia.

Jeździłem 407 2.0 HDI 2 miesiące i to jest naprawdę fajne auto - przebieg ok. 160000 i był po wymianie turbiny (auto służbowe bez troski o turbinę), miał uszkodzony intercooler (wina ASO) poza tym bez istotnych usterek. Druga 407 którą znam to 1,8 benzyna ok 100000 przebiegu po wymianie czujnika położenia wału, chłodnicy, a ostatnio jakieś problemy z elektroniką - w trakcie diagnozy. Obu autach wnętrze jest w dobrym stanie - żadnych rys i przetarć, nawet skóra w HDI była jak nowa

Jest też bardzo dużo złych opinii na temat jakości 407 - zależy jak trafisz.

Napisano

406 są naprawde dobre ja mam swojego już ponad 4 lata ( a ma 11 lat). Oczywiście, że się psuł ale były to rzeczy wynikłe, ze starości auta. A 407 nie dorasta do pięt (felg) 406-stki hehe.gif W 407 za dużo elektroniki wdiablili (padają czujniki abs, pompy wspomagania i inne pierdoły nie wspominając o Fapie). Ciekawe jak 407-ki będą się sprawować jak będą mialy po 11 lat tak jak moja 406-stka. Tak więc jeśli masz dużo kasy na naprawy to możesz zaryzykować kupno. A może kupisz 406 z ostatnich wypustów lata 2003-2004. Pozdro 20.GIF

Napisano

A najlepszym modelem były 405 i 406. A czy będzie 407 raczej nie . Dlatego nie długo wchodzi 408. Seria siedem jest niefartowna.

A jeśli chcesz wyczytać konkretne usterki z opisami 407 zapraszam na: http://www.peugeot-klub.pl/news.php 30.GIF

Napisano

> Witam,

> Przymierzam sie do kupna peugeota 407

od roku jeżdżę P407 SW 2.0HDI FAP

co mogę dobrego powiedzieć o tym aucie... jedynie to, że jest służbowe.

Samochód w wersji po lifcie, salonowy.

silnik ma potencjał, ale totalnie nie współgra ze skrzynią biegów - przegrywa w sprincie i na elastyczność z innymi markami z tym samym silnikiem (ale inną skrzynką)

Problemy ze sterownikami - auto gasło. Dopiero trzeci serwis się z tym uporał.

Stuki dochodzące z tylnego zawieszenia - wrażenie jakby urywało amortyzator.

Regularnie rozlatująca się roleta dachu.

Przekładnia kierownicza, któa rzęzi pomimo poprawek w ramach akcji serwisowej.

No i rzecz najgorsza - zawieszenie: w zakręcie nie można robić nic z prawą nogą. Nie odejmować gazu, nie przyspieszać, nie hamować - bo nie wiadomo w którą stronę auto wyleci.

Auto ogólnie wygodne, dla statecznego emeryta, któy za szybko nie lubi/nie musi jeździć.

Osobiście nie polecam.

Napisano

Myślę, że masz jakiś problem z zawieszeniem, jeździłem 4 drzwi i SW i uważam że prowadzenie to najmocniejszy punt tego auta. Co do jakości to różnie bywa.

Napisano

> Myślę, że masz jakiś problem z zawieszeniem, jeździłem 4 drzwi i SW i

> uważam że prowadzenie to najmocniejszy punt tego auta. Co do

> jakości to różnie bywa.

no ja akurat uważam odwrotnie.

Mało jest aut, którymi nie jeździłem (taka praca) i zawieszenie 407 uważam za jedno z najgorszych (biorąc pod uwagę kryterium: prowadzenie i przewidywalność) przy wysokich prędkościach. Gorzej zachowują się tylko auta na piórach z tyłu lub na wysokoprofilowym ogumieniu.

Ale jest to tylko moja subiektywna (choć poparta danymi z czasów przejazdu) opinia.

Napisano

407 - ok.

jeśli zależy Ci na niskim spalaniu bierz 1,6 110 KM. Jeździ całkiem przyjemnie, nie można powiedzieć, że to żółw. Do tego chyba najmniej awaryjny motor z całej gamy. Ja polecam, fajne auto.

Napisano

nie jeździłem SW, ale to co piszesz wygląda na jakieś bujdy, albo masakralnie złe traktowanie samochodu. Moim zdaniem prowadzi się przyzwoicie, nie jest to może mistrz trakcji, ale mało aut na szeroki oponach się prowadzi idealnie w naszych koleinach. Co do zakrętów, to Twój opis spowodował u mnie uśmiech - totalna bzdura. No chyba, że tak jak napisałem na początku - trakcja SW różni się diametralnie od sedana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.