Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakaś wypięta wtyczka przy zaworze EGR ?

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie!

Jak już wcześniej pisałem, miałem ostatnio samochód na małym przeglądzie z czyszczeniem zaworu EGR. Dziś tak sobie oglądam silniczek pod maską i zauważyłem jakąs wtyczkę i gniazdko przy EGR, tuż za plastikową osłoną silnika, ale wszystko rozpięte. Co to jest i czy powinno to być razem połączone, bo wydaję mi się, że powinno, bo dziwne trochę, żeby sobie wtyczunia tak latała poprostu. Proszę o jakąś sugestie, co z tym ostatecznie zrobić, bo w tym momencie wtyczkę wpiąłem hmm.gif.

Pozdrawiam

Napisano

powinna byc wpieta, przynajmniej ja tak mam, a jak ja podlączyles to cos sie zmienilo w aucie lepiej/gorzej jezdzi?

Napisano
  • Autor

> powinna byc wpieta, przynajmniej ja tak mam, a jak ja podlączyles to

> cos sie zmienilo w aucie lepiej/gorzej jezdzi?

Witaj!

Po wpięciu auto osłabło jak diabli. Wypiąłem i było to samo. Postanowiłem się przejechać i dopiero jak mu na 1 biegu przybutowałem przez pare sekund to go puściło. I po tym wtyczkę wpiąłem jeszcze raz i jest teraz ok. Autko jeździ żwawo i pali mało. Niemniej jednak nie wiem czemu mechanik zostawił wtyczkę wypiętą. Podejrzewam, że przeoczył. Wiem jedno, że już więcej do niego nie pojade, bo wizyta u niego kosztowała mnie trochę nerwów i kasy crazy.gif Niedawno wróciłem z trasy i obyło się bez żadnych niespodzianek;).

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> chyba po prostu nie czyścił EGR, tylko wypiął wtyczkę, żeby jechał

> lepiej

Chyba nie, bo pokazywał mi jeszcze ile syfu z EGR-a wyciągnął. Sądzę, że zwyczajnie zapomniał, ale nie zmienia to faktu, że mechanik na takie błędy pozwalać sobie nie może. A tak wracając do tematu, to co faktycznie daje ta wtyczka? Pytam, bo nie znam się na tym. Niektórzy ją chyba odpinają, jak EGR mają zaślepiony, a u mnie był tylko czyszczony.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> ta wtyczka właśnie powoduje sterowanie zaworem.

No to chyba wszystko działa, jak powinno, bo wtyczunia jest wpięta i autko chodzi jak powinno. Tak jest przynajmniej na tą chwilą, bo w Stilonach, to nigdy nic nie wiadomo spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.