Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fabryczny centralny zamek - awaria

Featured Replies

Napisano

Mam problem z fabrycznym centralnym zamkiem (tym na kluczyk). Otoz mowiac w skrocie, po przekreceniu zamka w drzwiach otwieral i zamykal je trzykrotnie po czym zostawial otwarte wszystkie procz drzwi przednich pasazera. Po jakims czasie przy jezdzie na wybojach zaczelo sie zdarzac tak, ze sam zaczynal chodzic i otwierac i zamykac takze trzykrotnie - w trakcie jazdy smile.gif . w koncu odlaczylem wszystkie silniczki w drzwiach bo mnie to irytowalo , ale w okolicach kierownicy dalej slychac dzwiek trzykrotnego stukniecia niewiem.gif(mniej wiecej takiego natezenia jak ten od immobilaisera). Co zrobic, by naprawic, co wymienic (sterownik, centralke) i gdzie to znalezc pod ta kierownica ?

Napisano

taki efekt występuje, gdy jeden z siłowników master nie pracuje jak powinien, i centralka mając siłowniki master w różnych pozycjach próbuje je dostroić, i takie jaja wychodzą... wymiana siłowników przednich drzwi Cię czeka... tyły nie są masterami

efekt zdarza się np przy niedomkniętych drzwiach też często na zdrowych siłownikach

i jest to trzykrotna próba, potem centralka daje sobie spokój, mam tak w uno, miałem w cc

Napisano
  • Autor

> taki efekt występuje, gdy jeden z siłowników master nie pracuje jak

> powinien, i centralka mając siłowniki master w różnych pozycjach

> próbuje je dostroić, i takie jaja wychodzą... wymiana siłowników

> przednich drzwi Cię czeka... tyły nie są masterami

> efekt zdarza się np przy niedomkniętych drzwiach też często na

> zdrowych siłownikach

> i jest to trzykrotna próba, potem centralka daje sobie spokój, mam

> tak w uno, miałem w cc

czyli siłowniki przednich drzwi. ok, ale czy ta centralka czasem sie nie uszkodzila, skoro przy odlaczonych silownikach dalej cos tam pstryka kolo kierownicy ?

Napisano

koło kierownicy masz przekaźnik od kierunkowskazów, awaryjnego, alarmu, ogrzewania tylnej szyby, a także jak założysz od klaksonu i wentylatora nagrzewnicy a także od centralki, ale nie uszkodziła się, tam się nie ma co uszkodzić... bo centralka to bezpiecznik i przekaźnik...

Napisano
  • Autor

> ale nie

> uszkodziła się, tam się nie ma co uszkodzić... bo centralka to

> bezpiecznik i przekaźnik...

no coz, ostatnio padl mi przekaznik od kierunkowskazu, wiec jednak jest to mozliwe smile.gif dzieki za podpowiedz, przynajmniej wiem gdzie szukac.

Napisano

> czyli siłowniki przednich drzwi. ok, ale czy ta centralka czasem sie

> nie uszkodzila, skoro przy odlaczonych silownikach dalej cos tam

> pstryka kolo kierownicy ?

raczej zobacz czy się kable nie przetarły - szczególnie w okolicach zawiasów drzwi.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.