Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Preheat Fault i Bulp indicator po wymianie lampy !!

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem

odebralem auto od lakiernika, malowal tylni blotnik i zmienial przednia lampe, no i odkąd odebralem samochdo to mam ladne cyrki z nim.

Po przekreceniu kluczyka wszystko jest okey, zero bledow ale gdy pokrece juz dalej zeby odpalil to lipa, wskazowki spadaja na dol, ale auto odpala bez problemu ale pojawia sie komunikat "Connection Loose" i moge jechac ale bez wspomagania kierownicy.

Dzis troche majstrowalem przy klemi, wbilem ja na maksa, siediz dobrze a blad dalej jest !!!, Czasami jak sie uda to nawet odpali, pokaze blad sterowania kierka, ale zniknie i odpali i nie ma "Connection Loose" ale za to pojawia sie "Preheat Fault" i swieci sie ikonka swiec zarowych ???

Co sie dzieje, o co mu chodzi ?

Napisano

> Co sie dzieje, o co mu chodzi ?

1. Sprawdzić bateryjkę

2. Jeśli aku ok to to podpiąć do kompa i sprawdzić o co chodzi

Napisano
  • Autor

> 1. Sprawdzić bateryjkę

Jak można domowym sposobem sprawdzić aku ? Napięcie wystarczy, chyba nie ?

Napisano

> Jak można domowym sposobem sprawdzić aku ? Napięcie wystarczy, chyba

> nie ?

oprócz napięcia możesz jeszcze zmierzyć elektrolit czy jest ok

i to by było na tyle co jesteś w domu wstanie sprawdzić

Napisano

Witam.

Miałem taki sam komunikat, bateria nowa i skończyło się na wymianie czujnika położenia wału, koszt cześci 150zł i 150zł robocizna ASO zdarło.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Miałem taki sam komunikat, bateria nowa i skończyło się na wy...

Kurcze, a po czym Ci sie to stalo ? i czemu czujnik położenia wału ?

Więc jeszcze troche posprawdzałem i bateria ma 14,5V, nabilem troche kleme i czyms tam popsikałem i komunikat znikl i odpala normalnie ale jest inny problem:

Od razu po przekreceniu kluczyka zapala sie ten komunikat Preheat Fault i swieca sie swiece, po jakims czasie to znika, ale jest za kazdym razem, jeszcze przepalila sie zarowka od kierunka w przedniej lampie w tej co akurat zmieniali, nie wiem czy oni przy wymianie tej lampy mi jakiegos zwarcia nie zrobili bo jakies to dziwne ze akurat po tym to wszystko od razu sie stalo.

Najbardziej mnie martwi to Preheat Fault, a z tym kierunkiem ot tez dziwne bo przed tem jeszcze dzialal i dopiero w trakcie jazdy sie zapalila kontrolka, po zgaszeniu silnika znow zaczal dzialac ale teraz juz na stale nie dziala.

Napisano

rozebrac lampke ktora dala ciala, obejrzec kostke, komunikat ze swiecami tez sie lubi pokazac przy okazji "jaj z pradem" blizniaczy watek

Napisano
  • Autor

> rozebrac lampke ktora dala ciala, obejrzec kostke, komunikat ze

> swiecami tez sie lubi pokazac przy okazji "jaj z pradem"

> blizniaczy watek

Ok Dzieki, tak pewnie bede musial zrobic, pojade moze jeszcze jutro do znajomego na komputer i podepne, zobaczymy czy cos powie.

Napisano

> odebralem auto od lakiernika

[...]

> Co sie dzieje, o co mu chodzi ?

Jak już napisano, również wg mnie na 99% problemem jest prąd (typowe objawy). Pierwszym podejrzanym akumulator (auto zapewne trochę stało, to i "siadł" bez doładowywania), drugim coś, co mogło się popsuć/przytopić/zewrzeć (np. w związku z zakresem prac) w instalacji elektrycznej.

Napisano

Wymieniałeś lewą lampę ? Tą przy aku ? Może coś się stało z kablem masowym.

Ten komuniakt o świecach dotyczy też alternatora, rozrusznika. Przez uwalony kabel masowy może ci nie zapalać tak jak mi się działo. Po wymianie kabla problemy znikły. Tyle, że mi to się stało daleko od domu smile.gif

Napisano
  • Autor

Sprawdzlaem kable masowe, chyba ze faktycznie sa gdzies przepalone w srodku, musze miernikiem je jeszcze sprawdzic, ale dzis bylem u znajomego i podpielem komputer, taki prosty to napisal tylko ze przepalone swiece zarowe i bledu nie da sie skasowac, na poniedzialek umowilem sie z ASO, oni maja lepsze kompy to im chyba bardziej szczgolowo to powie.

Migacza rozkrecilem cos tam poruszalem i na razie spokoj, odbpukać smile.gif

Napisano
  • Autor

No i jednak to spalona swieca zarowa, dzwonili dzis do mnie z ASO, na 3 cylindrze, koszt calej zabawy bedzie mnie kosztowal 350 zl, z czego 120 zl to samo podpiecie do kompa, nie wiem po ile maja te swiece w ASO, ale jak sie zapytalem ile kosztowala by wymiana wszystkich swiec to powiedzieli ze okolo 800 zl !!! Powariowali, gdybym mial komputer to by to mozna bylo samemu zrobic a tak po tych cyrkach to nie bylem pewny czy to sama swieca na 100% czy nie jakeis cyrki z kablami itp

Napisano

350 zl, z

> czego 120 zl to samo podpiecie do kompa, nie wiem po ile maja te

> swiece w ASO, ale jak sie zapytalem ile kosztowala by wymiana

> wszystkich swiec to powiedzieli ze okolo 800 zl !!!

Kogos chyba glowa boli. Jak wymieniac to wszystkie to po pierwsze, po drugie koszt ok 250pln

Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.