Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

temp silnika

Featured Replies

Napisano

czy to normalne ze w mojej astrze jak w podpisie temp jak jade w trasie oscyluje w tym niebieskim polu i tylko podnosi sie do 90-95 jak juz solidnie w zatloczonym miescie 20 minut i to jak jest goraco. Nie jest to zbyt niska temp? czy jest niedogrzany? Nie wiem jak plyn c hlodzacy bo dosyc swieze auto niedawno zakupione podpis cos nie dziala astra f 1,4 16v '98 X14XE +Stag 4

Napisano

nie jest to normalne

prawdopodobnie termostat zacięty w pozycji otwartej - do sprawdzenia i ew. wymiany

wpisz w szukajkę "macajew" a znajdziesz opis procedury kontrolnej ;-)

Napisano

zauwazylem jeszcze ze ten gumowy przewod łączący chłodnice z jakims zaworem (słabo sie znam na mechanice pojazdowej) w miejscu polaczenia jest mokry chyba od plynu chlodniczego i ta oslona ukladu wydechowego tez mokra czyli pewnie popuszcza ten plyn

Napisano

Najpewniej zdechniety termostat, ale sprawdz wg porad Azji.

Pozdrawiam

Napisano

>sprawdz wg porad Azji.

dzisiaj rano po jakichs 10 km zatrzymalem sie , otworzylem maske "wymacalem" okolice silnika i ta gumowa rure i rura byla lekko ciepla natomiast silnik parzyl. Jak wracalem z uczelni do domu wlokłem sie jakieś 20 minut w korku-wskazowka w trakcie podeszla dosyc powoli do prawie 100 stopni moze 97 jak udalo mi sie w koncu ruszyc jadac jakies 60 km/h to w dosc szybkim tempie wskazowka znow powedrowala do niebieskiego pola. Nie odczuwam jakiegos super spalania paliwa jezdze tak od konca maja kiedy zakupilem te auto gaz mam od konca lipca i nie czuje jakiegos niedogrzania silnika moze to czujnik temperatury?

Napisano

Dosyc niedawno wymienilem termostat w swoim silniku, poniewaz od pewnego czasu wskazowka zjezdzala znacznie ponizej 90 stopni podczas jazdy w trasie. Poczatkowo posadzalem wskaznik na tablicy (wymienione zegary na opcje z obrotomierzem), jednakze bardziej sklanialem sie ku termostatowi. Wymienilem, temperatura wrocila do normy (na trasie lekko ponizej 90 stopni).

Pozdrawiam

Napisano

Chyba w najblizszym czasie wymienie. Przy okazji bede mial czyste sumienie ze względu na płyn chłodniczy. dzieki za pomoc

Napisano

> Chyba w najblizszym czasie wymienie. Przy okazji bede mial czyste

> sumienie ze względu na płyn chłodniczy. dzieki za pomoc

wymienilem czujnik temperatury silnika i teraz mi dobrze pokazuje 90 troche powyzej nawet pozdro krzepliiwosc plynu na poziomie -30

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.