Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek centralny w A- G

Featured Replies

Napisano

Na początek to chciałem sie przywitać grinser006.gif próbowałem przez szukajkę ale wywala taki oto komunikat

" Nie możesz teraz korzystać z wyszukiwarki. Spróbuj ponownie za chwilę.

Użyj przycisku wstecz w przeglądarce, aby powrócić do poprzedniej strony. " sciana.gifsciana.gifsciana.gif

Sprawa jest tego typu, że otworzyłem auto z pilota. Otworzyłem swoje drzwi i chciałem otworzyć drzwi za mną i tutaj zonk angryfire.gif Okazuje się, że pozostałe zamki się otworzyły, a ten za kierowcą NIE. Bolec jest opuszczony, próbowałem zamknąć jeszcze raz i otworzyć. NIC nie pomagało sciana.gif postanowiłem otworzyć od środka ( nie da rady) próbowałem wyciagnac bolec do góry ( też się nie dało, mimo użycia sporej siły).

Teraz zostało tak jak jest, i nie mam pojęcie co jest grane. Padł siłownik czy może coś innego ?

Jak otworzyć te drzwi, czy jak są zamknięte dobiorę się do środka drzwi i zamka ? niewiem.gif

Napisano

> Użyj przycisku wstecz w przeglądarce, aby powrócić do poprzedniej strony

Jedno szukanie na 3 minuty wrrr.gif

A w sprawie zamka to padł pewnie siłownik. Spróbuj parę razy zamknąć-otworzyć może zaskoczy ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jedno szukanie na 3 minuty

> A w sprawie zamka to padł pewnie siłownik. Spróbuj parę razy

> zamknąć-otworzyć może zaskoczy

Próbowałem i nic angryfire.gif Jutro się zobaczy co i jak hmm.gif

Napisano

Niekoniecznie padl silownik (choc mogl...). Na pierwszy rzut sprawdzilbym zlacze drzwiowe (pod oslona gumowa) na okolicznosc zasniedzialych pinow oraz na ciaglosc przewodow w zlaczu. Czesta usterka jest zlamanie tychze przewodow, przez co silownik nie dziala. Jezeli zkolory przewodow (nie mam schematu pod reka-tradycyjnie...) do tych w AF, to rozepnij zlacze i podaj plus i minus na dwa przewody (upewnij sie wczesniej na schemacie): czerwono-czarny i zolto czarny. Plus i minus podaj przemiennie. Jezeli silownik sie ruszy, wina okablowania "przed zlaczem"-po stronie nadwozia, jesli silownik sie nie ruszy, wina okablowania "za zlaczem"-po stronie drzwi lub zdechniety silownik.

Pozdrawiam

Napisano

> Niekoniecznie padl silownik (choc mogl...).

Nic z tego, siłownik padł mechanicznie na 99% jeśli nie można rygla palcami wyciągnąć. Kontrola wiązki nic nie da, bo... jest niemozliwa - drzwi nie da się otworzyć. 1% daję na to, że linka w pancerzu zapieczona, ale to bywa tylko w wielkie mrozy.

Obie sytuacje przerabiałem, odpowiadam z doświadczenia.

Jesli się uda otworzyć drzwi zalecam już ich niezamykanie.

Można próbować otworzyć jednocześnie naciskając pilot i ciągnąć rygielek do góry - mi się udało.

Pozdr.

Napisano

O, popatrz...jakos mi umknelo, ze nie mogl wyciagnac bolca palcami...coz, zdarza sie. Prosze wiec uznac moje powyzsze za nieistotne w watku.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Panowie CUD się zdarzył yay.gifyay.gifyay.gif wczoraj nie jeździłem autem bo stało sobie pod domkiem. Natomiast dzisiaj rano zszedłem, otwieram pilotem samochód i CUD się zdarzył. Wszystkie zamki się otworzyły 270635636-JUMP2.gif zamykałem i otwierałem kilka razy i bez problemu, wszystko chodziło jak należy.

Czyżby siłownik miał jakaś "pomroczność jasną" i poprostu odmówił współpracy hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Z pilota zamyka i otwiera, ręcznie jest tak samo 893goodvibes.gif Zobaczymy z kilka dni, będe miał większą uwagę na te drzwi co by auta nie zostawić otwartego yikes.gif

Napisano

I tak zamek do wymiany - prędzej czy później znów utknie w pozycji pośredniej między zamkniętym i otwartym i zablokuje dźwigienkę rygla. Mam taki zamek uszkodzony w ten sposób, załozyłem nowy, a stary próbowałem naprawić: rozebrałem, złozyłem - niestety: kilka razy zadziałał, a potem znów się zacinał... Pozdr.

Napisano
  • Autor

Możesz podać mi numer tego zamka, rozumien że jest to jedna całosć ( zamek+ siłownik) czy jednak osobno hmm.gif

Napisano

Jedna całość, zamek lewy tył:

GM 90561157, OEM 51 34 137 - stare numery

lub

GM 24414134, OEM 1 33 071 - nowe numery.

Na zamku jest namalowany numer GM. Mój ma identyfikator DS. EPC wymienia jeszcze identyfikator BA.

Co do zamków od "anglików" to będą pasować, jeśli gniazdo jest takie same, a wg schematu powinno być (mam prawy przód od "anglika" - pasuje na prawy przód, po usunięciu jednego elementu można wcisnąć rygiel przy otwartych drzwiach, jak w wersji europejskiej).

Układ pinów jest taki w gnieździe, widok na piny:

------

|6-3|

|5-2|

|4-1|

------

Obsadzone są piny 2, 3 i 6.

PS. Vauxhall ma takie same numery tego zamka.

Tu: klik masz przykład.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.