Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Utrata mocy 1.9 TDI 110 km

Featured Replies

Napisano

proszę o podanie możliwych przyczyn utraty mocy o ok 25% ,samochod serwisowany, po przebiegu zaledwie 50 tys km, tankowany tylko w sieci Statoil

Napisano

> proszę o podanie możliwych przyczyn utraty mocy o ok 25% ,samochod

> serwisowany, po przebiegu zaledwie 50 tys km, tankowany tylko w

> sieci Statoil

Jesli zaczal jezdzic jakby mial mniej wiecej 90 PS na 95% stawiam na sławny przeplywomierz.

Napisano
  • Autor

> Jesli zaczal jezdzic jakby mial mniej wiecej 90 PS na 95% stawiam na

> sławny przeplywomierz.

Proszę o jakieś konkrety. Dziękuję

Napisano

> Proszę o jakieś konkrety. Dziękuję

konkrety to Ci powie VAG, VAS w wartościach biezących na pracującym silniku wink.gif

Napisano

> proszę o podanie możliwych przyczyn utraty mocy o ok 25% ,samochod

> serwisowany,

A co to za samochód, boisz się powiedzieć czy co? Skiąd wiesz, że

to utrata 25% a nie np. 30%? smirk.gif

> po przebiegu zaledwie 50 tys km

Ty zrobiłeś ten przebieg?

> tankowany tylko w sieci Statoil

ale masz go od nowości, czy jak? crazy.gif

Napisano
  • Autor

> A co to za samochód, boisz się powiedzieć czy co?

Bora 1999 (chyba, auto wujka)

> Skiąd wiesz, że

> to utrata 25% a nie np. 30%?

dzizus podalem orientacyjnie/ czepiasz sie

> Ty zrobiłeś ten przebieg?

Tak , wujo kupił nowe auto

> ale masz go od nowości, czy jak?

tak, ma go od nowości ... jak już ci odpowiedziałem na szczegółowe pytania to jestes w stanie pomóc, czy tak dla beki zawracasz dupe ?

Napisano

> jak już ci odpowiedziałem na szczegółowe

> pytania to jestes w stanie pomóc, czy tak dla beki zawracasz

> dupe ?

Wróć do wujka, spytaj się z którego roku ma samochód i przy okazji poproś aby podgrzał Ci mleko bo dzisiaj zimno jest na zewnątrz.

Nie masz zielonego pojęcia co jest potrzebne do diagnozy problemu, więc nawet nie pytaj bo nie zrozumiesz i nie zawracaj "dupy".

Napisano

Przepraszam, że się tak uniosłem, już pomagam. Z danych uzyskanych od Pana, wnioskuję, że przyczyną może być niedomknięty bagażnik. Zalecam zamknięcie go by zapobiec uckiekaniu KONI (KM).

Podał Pan, że stracił 25% mocy co daje w prostej linii 27,5 KONIA, więc można dojść do wniosku iż te pół konia zostało w bagażniku.

Najlepiej by było żeby poszedł Pan do wujka i się spytał, czy czasami nie ma PÓŁ KONIA w bagażniku - byłoby wszystko jasne.

Napisano

> Przepraszam, że się tak uniosłem, już pomagam. Z danych uzyskanych od

> Pana, wnioskuję, że przyczyną może być niedomknięty bagażnik.

> Zalecam zamknięcie go by zapobiec uckiekaniu KONI (KM).

> Podał Pan, że stracił 25% mocy co daje w prostej linii 27,5 KONIA,

> więc można dojść do wniosku iż te pół konia zostało w bagażniku.

> Najlepiej by było żeby poszedł Pan do wujka i się spytał, czy czasami

> nie ma PÓŁ KONIA w bagażniku - byłoby wszystko jasne.

zolta.gif

pierwsze ostrzezenie

Prosze sie troche hamowac!

Napisano

> pierwsze ostrzezenie

> Prosze sie troche hamowac!

ok, widzialem ze tak bedzie, ale po prostu nienawidzę takiego zachowania mad.gif

Napisano
  • Autor

> Wróć do wujka, spytaj się z którego roku ma samochód i przy okazji

> poproś aby podgrzał Ci mleko bo dzisiaj zimno jest na zewnątrz.

> Nie masz zielonego pojęcia co jest potrzebne do diagnozy problemu,

> więc nawet nie pytaj bo nie zrozumiesz i nie zawracaj "dupy".

Nie mam pojęcia co jest potrzebne do diagnozy problemu w VW bo jeżdzę Mercedesami, a na VW, a w szczegolności na autach z elektroniką się nie znam.I na forach poświęconych mojej marce szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Często usterki są typowe i użytkownicy są w stanie z pewną dozą niepewności ( nie mają auta na podnośniku przecież) stwierdzić typową usterkę - vide post PrezesAdam'a.

Nie muszę się tłumaczyć takiemu "wał-koniowi" * jak ty, ale ci po wiem, że wujo przyjechał do mnie na urodziny mojego syna. Zobaczył że piszę posta z pytaniem dot. mojego W124 na forum internetowym.Z pewnym niedowierzaniem powiedział że na internecie nikt mi nie podpowie dlaczego moj mercedes w124 300TD ma problemy z odpalaniem po 30 min. postoju, szczegóły nie istotne. Ja mu na to że na internecie jest b. dużo specjalistów których zawsze pytam o radę zanim pojade do mechanika. Istnieją bowiem typowe usterki i specjaliści na forach są na tyle uprzejmi że bezinteresownie dzielą się swoją wiedzą dla dobra ogółu. Więc on mi na to:

To Spytaj na forum VW dlaczego mam spadek mocy w moim VW ... ja też myslalem że to jest za ogólnie ujęte pytanie ... ja stawiałem na filtr paliwa, filtr powietrza, przytarte wtryski, wadliwe działanie pompy pal, turbina raczej odpada w tak małym przebiegu ...

Kazałem mu napidsać pytanie czekając na szczegółowe dopytania. Okazuje się że podstawowa dawka info wystarczyła zeby ktoś widzę doświadczony użytkownik forum strzelił " na 95% sławny przepływomierz" . Czyli możliwe że to jest przyczyna od której można zacząć.

>Przepraszam, że się tak uniosłem, już pomagam. Z danych >uzyskanych od Pana, wnioskuję, że przyczyną może być >niedomknięty bagażnik. Zalecam zamknięcie go by zapobiec >uckiekaniu KONI (KM).

>Podał Pan, że stracił 25% mocy co daje w prostej linii 27,5 >KONIA, więc można dojść do wniosku iż te pół konia zostało w >bagażniku.

>Najlepiej by było żeby poszedł Pan do wujka i się spytał, czy >czasami nie ma PÓŁ KONIA w bagażniku - byłoby wszystko >jasne.

Jako że szanowny Pan "Wał-Koń" raczył zadać doprecyzowywujące pytania spodziewałem się jakiś pomysłów, ale po poziomie tych pytań miałem wątpliwości czy to nie była tylko zaczepka kogoś kto pomyślał sobie " A TAKIEGO WAŁA"

* Śmiem szanownego Pana nazywać od dziś "Wał-Koniem" połączenie słów Wał (od pańskiego nastawienia do istoty problemu) i Koń ( Od nieudolnych starań wyjaśnienia problemu przy pomocy połówek koni w bagażniku.

Dziękuję za próby pomocy, niektóre chyba nietrafione (vide mięcho w badażniku i fruwające w powietrzu)

Napisano

> * Śmiem szanownego Pana nazywać od dziś "Wał-Koniem"

OK banana-wave.gif

Pozwoli Pan, że ja się nie wypowiem ze względu na obawę przed zakresem władzy moderatorów.

Napisano

odpowiedz jest jedna - podlaczyc auto do VAg i odczytac bledy

na 99% wyskoczy przeplywka.

zamykam watek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.