Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.2 8v gaśnie po odpaleniu

Featured Replies

Napisano

Sie macie ludzie pub2.gif

Dziś jadąc moją kochaną Sienką do pracy natrafiłem na zapchane studzienki kanalizacyjne. Droga wyglądała jak rzeka sciana.gif Niestety podmyło mi trochę autko i oberwał też alternator (było słychac jak pasek klinowy się ślizga hmm.gif). Dokładnie o 15.15 gdy chciałem wracac do swego domostwa, odpaliłem Siene, pochodziła z 5s. i zgasła crazy.gif Za drugim razem to samo crazy.gif Dopiero za 3 razem zapaliła jak należy ok.gif Czy można łączyc sytuacje z rana i problemy przy odpaleniu? Czy mam szykowac worek złota na ewentualną naprawę?? pad.gif

Z góry dzięki pub2.gif

Napisano

> Sie macie ludzie

> Dziś jadąc moją kochaną Sienką do pracy natrafiłem na zapchane

> studzienki kanalizacyjne. Droga wyglądała jak rzeka Niestety

> podmyło mi trochę autko i oberwał też alternator (było słychac

> jak pasek klinowy się ślizga ). Dokładnie o 15.15 gdy chciałem

> wracac do swego domostwa, odpaliłem Siene, pochodziła z 5s. i

> zgasła Za drugim razem to samo Dopiero za 3 razem zapaliła

> jak należy Czy można łączyc sytuacje z rana i problemy przy

> odpaleniu? Czy mam szykowac worek złota na ewentualną naprawę??

> Z góry dzięki

raczej nie powinno się nic dziać...

Napisano

> Sie macie ludzie

> Dziś jadąc moją kochaną Sienką do pracy natrafiłem na zapchane

> studzienki kanalizacyjne. Droga wyglądała jak rzeka Niestety

> podmyło mi trochę autko i oberwał też alternator (było słychac

> jak pasek klinowy się ślizga ). Dokładnie o 15.15 gdy chciałem

> wracac do swego domostwa, odpaliłem Siene, pochodziła z 5s. i

> zgasła Za drugim razem to samo Dopiero za 3 razem zapaliła

> jak należy

Jedź na kompa, może to sonda lambda (miałem podobne objawy), a może lewe powietrze?

Napisano

> Jedź na kompa, może to sonda lambda (miałem podobne objawy), a może

> lewe powietrze?

moge się założyć że już mu się to nie powtórzy.

Napisano

> moge się założyć że już mu się to nie powtórzy.

w sumie od paru dni zauważyłem u siebie tez 1,2 8v ze po odpaleniu pochodzi kfile i gasnie. Jak odpalę np i dodam deko gazu to normalnie będzie chodzić i nie wiem gdzie to ugryźć. No ostatnio jedynie zmieniałem uszczelke pod głowica, ale wówczas było jeszcze ciepło, ato dzieje się tylko jak zimny no i zimno na dworze.

Napisano

a ja podczepię sie po temat gdyż w znanej mi sienie 1.2 z dziwnych powodów obroty na biegu jałowym skoczyły z ok 800-900 na 1000-1100 jedyna rzecz jak zrobiłem to wymiana świec i filtra powietrza. To samo tyczy się gazu wcześniej były poniżej 1000 a teraz nawet 1400 i opadają na 1200

jak to ugryźć?

Napisano

Ja też mam takie obroty. Lecz moim zdaniem to wina automatycznego ssania. Bo w lecie jest ok. 800-900

Napisano

>tylko mały problem ze jest już gorący jak są takie obroty włącza się wentylator a obroty sa tak wysokie. Czyżby krokowiec fiksował????

Napisano

> >tylko mały problem ze jest już gorący jak są takie obroty włącza się

> wentylator a obroty sa tak wysokie. Czyżby krokowiec

> fiksował????

Moze zrobcie reset komputera.

Napisano
  • Autor

i znów dziś zgasł sciana.gif może to miejsce parkingowe jest jakieś [piiiip] oink.gif

Napisano

> i znów dziś zgasł może to miejsce parkingowe jest jakieś [piiiip]

Ostatnio miałem samochód u mechanika i po odbiorze mam to samo. Pierwsze odpalenie = 99% gaśnie jak jest zimny, 2 - raczej nie gaśnie ale potrafi nie reagować na gaz, 3 odpalenie chodzi jak złoto. Jeżeli przełączę za 2 razem na gaz to chodzi cacy. Za pierwszym razem nie mam szans przełączyć na gaz, bo gaśnie momentalnie. Obstawiam wilgoć, bo samochód stał pod chmurką przy ostro padającym śniegu, deszczu i mocnym wietrze. Chyba trzeba będzie reseta walnąć i poczyścić wtyczki. Kiedyś tak miałem i pomogło wink.gif

Napisano

Ja po jeździe na gazie w zimie, przełączam auto z gazu na PB i potem nie mam problemu z odpaleniem. A co do krokowca. To możesz podjąc próbe wyczyszczenia go i sprawdzenia czy dzieje się tak samo

Napisano

> Ja po jeździe na gazie w zimie, przełączam auto z gazu na PB i potem

> nie mam problemu z odpaleniem. A co do krokowca. To możesz

> podjąc próbe wyczyszczenia go i sprawdzenia czy dzieje się tak

> samo

Ale ja nie mam problemu z odpaleniem wink.gif Pali od dotknięcia, z tym że od razu gaśnie zeby.GIF Krokowca czyściłem wcześniej, objawy pojawiły się nagle, więc obstawiam wilgoć. Nie rozumiem też tego przełączania z gazu na paliwo w zimę przed wyłączeniem autka... Przecież te resztki które zostają w kolektorze ssącym ulotnią się zanim odpalisz później autko smile.gif Trudności mogą być jedynie jak odpalasz ciepły samochód (u siebie muszę kręcić z 1s zamiast normalnego 0.5 wink.gif).

Napisano
  • Autor

Reset zrobił się wczoraj ok.gif Czyściłem klemy od akumulatora wiec musiałem odpiąć zasilanie ok.gif Przy rozdupczonym krokowcu każde odpalenie auta kończy się gaśnięciem czy to loteria confused.gif

Napisano

ja jeszcze na waszym miejscu bym zajrzał to filtra paliwa ? confused.gifniewiem.gif

Napisano
  • Autor

> ja jeszcze na waszym miejscu bym zajrzał to filtra paliwa ?

Tez sie nad tym zastanawiam czy to aby nie od tego hmm.gif

Napisano

> Tez sie nad tym zastanawiam czy to aby nie od tego

powiem ci tak moja pompa jak zaczeła zdychać to pierwsze jej objawy były własnie takie że jak było zimno to odpalał i gasł potem na benzie jechał normalnie aż w koncu objawy się pogarszały i zdechła całkiem nie chce was wprowadzać w błąd i poprostu sami zadecydujcie bo to tez jest troche dziwne ze akurat tylu osobą by się działo to samo przez pompe ale do filtra paliwa czasem warto zajrzeć wink.gif

Napisano

Ja wczoraj wlałem w swojego bzyka noPb za 50 zeta i wreszcie wskazówka przestała się opierać o ogranicznik wink.gif A autko przestało gasnąć przy odpalaniu zeby.GIF Winne więc mogą być: zwietrzałe resztki paliwa, filtr paliwa, pompa smile.gif Ale skoro zaczął palić normalnie to nie będę winnych szukał smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja wczoraj wlałem w swojego bzyka noPb za 50 zeta i wreszcie

> wskazówka przestała się opierać o ogranicznik A autko przestało

> gasnąć przy odpalaniu Winne więc mogą być: zwietrzałe resztki

> paliwa, filtr paliwa, pompa Ale skoro zaczął palić normalnie to

> nie będę winnych szukał

Opcje 1 moge skreślić ok.gif mam pól baku skromny.gif kupie dziś ten filterek ok.gif i jak to nic nie da to ni wiem sick.gif

Napisano

miałem taki efekt w sienie 1.2 +LPG - panowie gaziarze twierdzili, że trzeba autoreset zrobić do kompa gazowego.

Po odpieciu klemy na 2h zawsze palił od pierwszego.

Poziom paliwa trzymałem powyzej 1/2 - trochę pomagało.

Natomiast pomogło w 100% - wymiana uszczelki pod głowicą, planowanie, polerowanie gniazd zaworowych + regulacja, wymiana uszczelniaczy hehe.gif. Od tego dnia palił od pierwszego. Sprawdź czy w zbiorniczku wyrównawczym chłodzenia masz bąbelki po odpaleniu.

Napisano
  • Autor

Z odpalaniem nie ma zadnego klopotu ok.gif Po za tym to auto nigdy nie widzialo i nie zobaczy lpg ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.