Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kodowanie kluczykow

Featured Replies

Napisano

Posiadam oryginalny alarm z kompletem kluczy (jeden dziala, drugi uszkodzony przycisk wiec alarmu wlaczyc sie nie da). Kupilem wiec uzywany kpl kluczy z innej Marei i przelozylem plytke nadajnika alarmu do swojego starego klucza aby miec 2 pelnosprawne klucze z alarmem do swojego auta. Niestety procedura programowania sie nie udaje - nie moze wczytac ani klucza nowego ani nawet starego. Na cale szczescie ten stary nadal dziala (przy nieudanej probie kodowania na szczescie sie nie rozkodowal).

Pytanie brzmi - robie wszystko jak w instrukcji pojazdu a leda alarmu (zielona w lampce podsufitki) zamiast swiecic swiatlem ciaglym po procesie kodowania po prostu gasnie i cisza w eterze. Dzialam wg polskiej instrukcji do Marei Weekend. Co robie nie tak?

Napisano

> Pytanie brzmi - robie wszystko jak w instrukcji pojazdu a leda alarmu

> (zielona w lampce podsufitki) zamiast swiecic swiatlem ciaglym

> po procesie kodowania po prostu gasnie i cisza w eterze. Dzialam

> wg polskiej instrukcji do Marei Weekend. Co robie nie tak?

Jakie masz oznaczenie na starych i na nowych kluczykach ? - chodzi o takie dwuliterowe .

Napisano
  • Autor

Na nowych i starych kluczykach mam identyczne oznaczenia (nawet na plytce alarmu):

- niebieska obudowa oznaczenie EC

- grot B365

- z boku obudowy jakies patenty wink.gif

- w srodku na plytce TRW dokladnie to samo

Dodam ze kluczyki moje sa z 2000r a kupione z 1998r choc nie to to tutaj znaczenia gdyz nie idzie zaprogramowac ponownie nawet oryginalnego kluczyka - jego tez nie przyjmuje...

Napisano

> Na nowych i starych kluczykach mam identyczne oznaczenia (nawet na

> plytce alarmu):

> - niebieska obudowa oznaczenie EC

Czyli to to jest OK .

Z analizy instrukcji wynika jeszcze że aby wprogramować kluczyki potrzebny jest czterocyfrowy kod , który oryginalnie powinien być na przywieszce przy kluczyku .

Masz coś takiego ?

Napisano
  • Autor

Chyba nie - nie mam zadnej przywieszki...

Mam oryg karte kodowa z electronic i mechanical code (ale tam sa kody 5 cyfrowe) oraz kod do radia - zadnego PINu ani widu ani slychu sick.gificon_rolleyes.gif

Bieda... Klucze kupione na darmo frown.gif

PS - zeby bylo smieszniej to moja instrukcja obslugi (a mam dwie - przed FL i po FL) nie zawieraja informacji o niezbednym kodzie PIN. Wystarczy wylaczyc alarm, zamknac drzwi, kluczyk w pozycji STOP, alarm wlaczony kluczykiem i wcisnac przycisk na lampce. Lampka zaczyna migac i wtedy wcisnac przycisk na pilocie az dioda zacznie swiecic swiatlem ciaglym (u mnie gasnie i po ptakach)...

Napisano

> Chyba nie - nie mam zadnej przywieszki...

Chodzi o coś takiego :

283012428-Alarm_ori_Marea.jpg

Z tekstu wynika że bez tego kodu niestety nic się nie da zrobić ...

post-24156-14352505018906_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Aha - dzieki. W takim razie jedyne co mi pozostaje to przelutowac zepsuty przycisk wlacznika do starego drugiego kluczyka i liczyc ze calosc ruszy... Szkoda ale przynajmniej juz wiadomo co potrzeba do tej procedury smile.gif Jeszcze raz dzieki!

P.S. Skad ten skan? Mam 2 instrukcje (mialem 3 - w tym wloska) i w zadnej nie ma wzmianki o tabliczce. Jak widac potrzebna tylko czemu o niej u mnie nie wspomnieli? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mam 2 instrukcje (mialem 3 - w tym wloska) i w

> zadnej nie ma wzmianki o tabliczce. Jak widac potrzebna tylko

> czemu o niej u mnie nie wspomnieli?

hmm.gif Być może to kwestia różnych wersji .

283012542-Alarm_ori_Marea_2_3.jpg

post-24156-14352505019485_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.