Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Związek z nierówną drogą/zakrętami a przerywaniem na LPG ?

Featured Replies

Napisano

Witam. Pacjent to Astra II 1.4 16V z LPG II gen. ELPIGAZ, sterownik NICOLAUS

Na początku samochód poszarpywał lekko przy wyższych prędkościach na nierównej drodze. Potem po wymianie filtra gazu i regulacjach zaczął przerywać częściej. Wygląda to tak, że jedzie spokojnie po równym a jak wjadę na nierówną drogę to zaczyna szarpać i już mu tak zostaje, nawet jak jadę po równym. Podobne objawy wywołuje jazda w zakręcie w prawo. Kiedy jest seria zakrętów prawo/lewo to przerywa tylko w zakręcie w prawo a przestaje w zakręcie w lewo. Świece nowe, regulowany kilka razy. Wniosek gazownika: reduktor do wymiany. No to dziś wymieniłem membrany w parowniku. Zadowolony zrobiłem jazdę próbną i było OK. Druga jazda, pierwszy zakręt w prawo i zaś to samo.. Nie byłem jeszcze na regulacji po regeneracji ale nie wiem czy to coś pomoże skoro objawy są takie same ... Na benzynie oczywiście wszystko jest OK.

pozdr.

Napisano

sam takiego problemu nigdy nie miałem, ale z tego co czytam na tym i innych forach to problem jaki opisałem to problem z parownikiem, sama wymiana membran nie zawsze pomaga

Napisano

jak dla mnie to nie kontaktuje coś z elektryki instalacji

Napisano
  • Autor

a więc tak Pany.

Po regulacji jest lepiej - da się jeździć chociaż czasem poszarpuje - i teraz pytanie - Jest szansa na to, że te membrany się "ułożą" jakoś i nastąpi cudowne samowyleczenie ? Gazownicy oczywiście upierają się przy wymianie reduktora ....

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany, może komuś się kiedyś przyda - winny był emulator. Po jego wymianie wszystko wróciło do normy. Warto tu po raz kolejny zaznaczyć niestety niekompetencje warszatów serwisujących instalacje LPG. Dopiero w trzecim warsztacie wykryto usterkę i to po 20 minutach. Przez nieudolność gazowników z Brzeszcz i Katowic wydałem niepotrzebnie pieniądze na regulacje i na wymianę reduktora (i tak dobrze, że wymieniałem sam bo u nich wydałbym jeszcze więcej). W każdym razie polecam serwis LPG AutoGlensk w Pszczynie !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.