Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to jest z tym przyciemnianiem.

Featured Replies

Napisano

Moze ktoś samemu przyciemniał szybki i ma jakiegoś manuala? Da się to zrobić samemu? Czy jest to naprawde tak trudne jak to niektórzy mówią?

Napisano

> Moze ktoś samemu przyciemniał szybki i ma jakiegoś manuala? Da się to

> zrobić samemu? Czy jest to naprawde tak trudne jak to niektórzy

> mówią?

samemu raczej troche sie naszarpiesz i trzeba sporo cierpliwosci

bodajze kolega ABARTH komus przyciemnial popytaj Jego

Napisano

Jak tego nigdy nie robiles to nie dasz rady ja robilem wszystkie 5 szyb z kolego i mnie tego nauczyl KOSZT jak sie robi samemu to powiem tak ze folia na alegro 15zl a trzeba dwie czyli wychodzi 40zl z przesylka A w warsztacie za sama tylnia szybe u mnie wołali od 80-100zl icon_eek.gif U mnie to wyszlo tak zapoadaje zdjecia

post-41138-14352465601596_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Jak tego nigdy nie robiles to nie dasz rady ja robilem wszystkie 5

> szyb z kolego i mnie tego nauczyl KOSZT jak sie robi samemu to

> powiem tak ze folia na alegro 15zl a trzeba dwie czyli wychodzi

> 40zl z przesylka A w warsztacie za sama tylnia szybe u mnie

> wołali od 80-100zl U mnie to wyszlo tak zapoadaje zdjecia

Ładnie ci to wyszło, a wyjmowałeś tylną szybę czy ściemniałeś ją jak założona była? I jeszcze jedno, czy folia o wymiarach 1524x1000 wystarczy na przyciemnienie tylnej i tylnich bocznych?

Napisano

> Jak tego nigdy nie robiles to nie dasz rady ja robilem wszystkie 5

> szyb z kolego i mnie tego nauczyl KOSZT jak sie robi samemu to

> powiem tak ze folia na alegro 15zl a trzeba dwie czyli wychodzi

> 40zl z przesylka A w warsztacie za sama tylnia szybe u mnie

> wołali od 80-100zl U mnie to wyszlo tak zapoadaje zdjecia

Fajna Rura! zlosnik.gif

Napisano

Nie potrafie powiedziec nie pamietam wymiarow najlepiej miara i do roboty ,pozdrawiam

Napisano

dasz rade ale za drugim razem:)

ja pierwszym razem z partoliłem robote.

wyjmij sobie szyby. rozpuszczaknik pozniej płyn do mycia szyb.

dokładnie umyj przyłoz folie i ja obetni tak na oko. zraszaczem zros sobie szybe ( na 1litr wody dodaj 2 kropeleczki szamponu) odklej folie i ja przyklej.

na poczatku bedzie lipnie wygladac ale bierzesz w łape ta packe co masz w zestawie i usuwasz z pod folii wode. prosisz kumpla zeby ci grzał farelka albo suszarka. jak juz zacznie łapac do dotnij ja rowno z szyba. a jak juz kompletnie wyschnie to dotnij ja tak zebym folia nie konczyła ci sie rowno z koncem szyby bo ci sie bedzie podwijac.

co do tylnej to chyba ci nie pyknie z jednego paska. bedzie ci sie zaginac. ale sproboj. ja w uno nie robiłem.

ja zrobiłem sobie ta czarną rok przejezdziłem. po roku na komendzie zrywałem smile.gif

maluch18py.jpg

Napisano

Aha sory ze niedoczytalem i pisze teraz, tak musialem wyjmowac ja ale to chwila wystarczy tylko szeroki i duzy plaski srobokret i szybka wyjeta Nie bylo latwo bo szyba nie jest prosta i robilem to tylko przy pomocy specjalnej ratli z filcem bo jezeli kto kolwiek chce miec dobrze to zrobione czyli bez rys musi kupic albo porzyczyc taka ratle do odciagania wody ,bo te zwykle co sa razem z folia sa do bani ale da sie nimi tez robic

Napisano

hejka a ja mam tak szkoda, że nie dodałem tych kropli ale i tak uważam, że tył wyszedł super. Wyciągałem tylko te małe boczne a resztę to najpierw wodą spsikałem a potem przyłozyłem wstępnie wycięty fragment folii, jeszcze nie gotowej do przyklejenia, jak juz na "sucho" dopasowałem, popsikałem folię po jej rozpołowieniu i szybę oblałem obficie wodą i zacząłem się packą bawić, lecz co najważniejsze, musisz na nią jakąś szmatkę nałożyć, bo będą ryski;(, ale to przyciemnienie daje super wyniki jak jedziesz w nocy i już Ciebie nic nie oślepia w lusterku, więc warto się pobawić

Napisano

napewno nie jest to takie łatwe jak też coniektórzy twierdzą...

jak nie masz narzędzi i odpowiedniego miejsca to możesz spartolić robote a potem pluć na sobie w brode i na szyby...

Napisano

> jest jest, tylko jakąś tam smykałkę trzeba mieć

no właśnie...

Napisano

ale to tak jest ze wszystkim, jak nie umiesz dłubać albo nie masz czasu to tego nie robisz a jak się znasz albo nie boisz wyzwań to się brudzisz i zaoszczędzasz grosza:) szkoda, że nie można samemu kół wyważać, no ale zmieniać felgi chociaz mozna i inne pierdułki, ale kanał jest nieodłącznym elementem dłubaniny

Napisano

dokładnie... zawsze trzeba to powiedzieć...

że nie jest to trudne...ALE...

trzeba spełnić pewne warunki początkowe

ja np. nie wiedziałem jak sie za to zabrać... a nie chciałem spartolić więc wolałem wycalować 230 zł za profesjonalne przyciemnienie tyłu i jest miodzio...

tvardy-P8270036.JPG

tvardy-P8270037.JPG

Napisano

> przyciemnienie tyłu i jest miodzio...

bardzo miodzio biglaugh.gif

Co to za uchwyt do anteny, gdzie go sprzedają i ile kosztuje? cfaniaczek.gif

Bo przeszukałem już mnóstwo miejsc ale nigdy nie wiem czy się nada.

Antenę mam president indiana 1250mm.

Napisano

> bardzo miodzio

serduszka.gif wiem zlosnik.gif

> Co to za uchwyt do anteny, gdzie go sprzedają i ile kosztuje?

> Bo przeszukałem już mnóstwo miejsc ale nigdy nie wiem czy się nada.

> Antenę mam president indiana 1250mm.

uchwyt kupiłem w Gliwicach w sklepie CB za 47 zł

to jest akurat uchwyt Presidenta

na allegro są też inne w różnych cenach... od ok. 30 zł

Napisano

> no to kolega bogaty jest

zlosnik2.gifzlosnik2.gifhmm.gif

czy ja wiem...

Napisano
  • Autor

Hoho shocked.gif, za 230zł to ja wole sobie w jakimś warsztacie zdesie pomalować w kolor nadwozia a nie szybki przyciemniać. No, ale to tylko moje zdanie, jednak bede próbował sam, jak wyjdzie to wyjdzie, jak nie to trudno. W niedziele dam znać czy mi się udało. zlosnik.gif

Napisano

ja sobie dziś poprawiłem tylne boczne... były dobrze zrobione, ale były robione na powietrzu (kurzu) i było troche błędów... teraz jak patrze na cene od tvardego to wydaje sie byc naprawde bardzo dobra.... z tym ze nie wiem... tvardy z swoją folią musiałem podjechać? bo juz teraz nie pamiętam, a musze się zrobić reszte, tył i te trójkąciki, bo chce mieć wszystko MAX CZARNE :D bo zauwazyłem ze mnie z tyłu zabardzo widać zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.