Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

żarówki Megane II

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, orientujecie się może jakiego typu "H" są żarówki do świateł mijania w Renault Megane II? Musze wymienić w samochodzie żony, a wolał bym je kupić przed wymianą bo z tego co słyszałem to jest sporo z tym roboty (zdejmowanie koła i szukanie na oślep w otworze nadkola) więc zanim zdejmę koło to chciał bym być przygotowany wink.gif

Napisano

Żarówki to H7 (ja mam fazę II z soczewkami, nie wiem jak jest w autach sprzed liftingu, podejrzewam, że żarówka jest ta sama). Koło niekoniecznie trzeba ściągać, choć na pewno trochę ułatwi to robotę. Oczywiście, dobrze byłoby, gdybyś miał rękę zginaną w sześciu miejscach. zlosnik.gif Robota jest paskudna, ale za drugim razem będzie już lepiej. Rekordzista Tego forum zszedł podobno poniżej minuty. waytogo.gif

Napisano

> Żarówki to H7 (ja mam fazę II z soczewkami, nie wiem jak jest w

> autach sprzed liftingu, podejrzewam, że żarówka jest ta sama).

> Koło niekoniecznie trzeba ściągać, choć na pewno trochę ułatwi

> to robotę. Oczywiście, dobrze byłoby, gdybyś miał rękę zginaną w

> sześciu miejscach. Robota jest paskudna, ale za drugim razem

> będzie już lepiej. Rekordzista Tego forum zszedł podobno

> poniżej minuty.

Zabojady sa mistrzami w utrudnianiu .Chyba specjalnie,żeby jezdzic po serwisach.

Jestem ciekaw czy w twojej megi jest ciszej podczas jazdy niż w mojej I.7KM wiecej , grinser006.gif A skrzynia ładnie chodzi czy tez taka lużna ,że lewar chodzi ,przód tył. devil.gif

Napisano

> Zabojady sa mistrzami w utrudnianiu .Chyba specjalnie,żeby jezdzic po

> serwisach.

Tu się zgodzę w przypadku nowszych aut albo Citroena XM - piękne auto wymagające naprawdę specjalisty. Natomiast Megane I jest prostym konstrukcyjnie autem, nie ma problemu z wymianą tarcz, klocków, drążków, wszelkiego typu żarówek, podświetleń itp. - te rzeczy można zrobić przy niedużym zaangażowaniu i kilku boozing.gif samemu nie będąc mechanikem. Za to właśnie prostotę uwielbiam to auto ok.gifbiglaugh.gif Zresztą był temat używanej Megane I poruszony w AŚ i rzeczywiście opinia, że auto pozytywnie wyłamuje się pod względem prostoty budowy i awaryjności spośród francuzów. Ja jak na razie mogę to potwierdzić tfu tfu, choć zdarzają się usterki, u mnie, np. jadąc na chrzciny urwała się linka gazu sick.gif, tylko, że po uspokojeniu się zdałem sobie sprawę, że mogło się to zdarzyć w każdym aucie

> Jestem ciekaw czy w twojej megi jest ciszej podczas jazdy niż w mojej

> I.7KM wiecej , A skrzynia ładnie chodzi czy tez taka lużna ,że

> lewar chodzi ,przód tył.

W dwójce jest ciszej, są lepsze materiały użyte do wygłuszenia, I niezaleznie od silnika raczej oazami ciszy nie są. Skrzynia przynajmniej w M.II 1,5 dci chodzi lepiej choć najprzyjemniej wspominam skrzynię w Mondeo.

Napisano

> Jestem ciekaw czy w twojej megi jest ciszej podczas jazdy niż w mojej

> I.7KM wiecej , A skrzynia ładnie chodzi czy tez taka lużna ,że

> lewar chodzi ,przód tył.

Ogólnie w autku jest bardzo cicho, mam porównanie z pojazdami innych marek. ok.gif Co do skrzyni, to lewarek póki co chodzi minimalnie przód-tył. Wiem, że niektórzy mają z tym znacznie gorzej. zlosnik.gif Sama praca dźwigni zmiany biegów jest moim zdaniem bardzo przeciętna. Jeździłem wcześniej Fordami (Focus II i Fiesta), może dlatego jestem tka wyczulony na tym punkcie. Tam przekładnia pracowała niemal wzorowo. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Żarówki to H7 (ja mam fazę II z soczewkami, nie wiem jak jest w

> autach sprzed liftingu, podejrzewam, że żarówka jest ta sama).

> Koło niekoniecznie trzeba ściągać, choć na pewno trochę ułatwi

> to robotę. Oczywiście, dobrze byłoby, gdybyś miał rękę zginaną w

> sześciu miejscach. Robota jest paskudna, ale za drugim razem

> będzie już lepiej. Rekordzista Tego forum zszedł podobno

> poniżej minuty.

Meganka mojej żonki jest z 2004, zakupiłem już żaróweczki H7, Jutro będzie chwilka więc biorę się za wymianę smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Meganka mojej żonki jest z 2004, zakupiłem już żaróweczki H7, Jutro

> będzie chwilka więc biorę się za wymianę

> Pozdrawiam

Raczej dłuższą chwilkę sobie na tę czynność zarezerwuj. zlosnik.gif Daj znać jak poszło. waytogo.gif

Napisano

Może by tak "spota po latach" biglaugh.gif

283026718-016.jpg

foto: 9 czerwca 2005

co tam słychać cfaniaczek.gif

post-19042-1435250505104_thumb.jpg

Napisano

hehe

tak trzeba mieć bardzo giętką rękę żeby wymienić żarówki..

ale powiem szczerze ja pomęczyłam się przy wymianie pierwszej tak z 40 minut, a wymiana drugiej żarówki zajęła mi dosłownie 10 minut.

jak pierwszy raz tata wymieniał mi żarówkę bo mu sie przepaliła na wyjeździe to musiał zdjąć kolo... zeby.GIF

hmm od 2 tyg przepalił mi się kierunkowskaz próbowałam już raz tam się dostać..ale chęci zabrakło bo zmarzłam po 20 minutach próby odkręcenia koreczka do światła... i tak i tak muszę się zabrać w wolnej chwili żeby wymienić tą żarówkę ...ale szczerze mówiąc Renault wiedział jak wymyślić coś żeby jeszcze serwisy zarabiały w czasie użytkowania Renaulta..:D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.