Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AL 700 problem.

Featured Replies

Napisano

Szukałem ale nie znalazłem nic na temat mojego problemu więc zapytam.

W lagunie z pojedynczym wtryskiem mam cholernie głupi problem.

Mianowicie pa odpaleniu i przełączeniu na gaz sterownik ( AL 700 ) sam cyklicznie przełącza co kila sekund benzyna-gaz-benzyna-gaz i tak ciągle. Nie pomaga wyłączenie opcji czujnika temperatury. Po dłuższej jeździe na benzynie i nagrzaniu komory silnika wszystko jest OK. Jeśli silnik jest zimny wystarczy przez chwilę podgrzać nieco suszarką do włosów płytkę ( nie pomyliłem się ) właśnie płytkę sterownika i jest wszystko OK.

Żeby było ciekawiej to ta sama płytka u kolegi w Espero chodzi super nawet na zimnym silniku a płyta ( mam na myśli sterownik ) z Espero w lagunie zachowuje się dokładnie tak samo jak ta moja.

Nawet zasilenie sterownika z oddzielnego akumulatora ( podejrzewałem jakieś zakłócenia z alternatora lub coś podobnego ) też nic nie pomogło.

Chyba tylko został EGZORCYSTA.

Może ktoś miał podobny przypadek?

Napisano

A prędkość obrotową silnika w Amonie pokazuje poprawnie? Bo może przewód od rpm wisi i łapiesz na nim RMF wink.gif

Napisano
  • Autor

> A prędkość obrotową silnika w Amonie pokazuje poprawnie? Bo może

> przewód od rpm wisi i łapiesz na nim RMF

A właśnie zapomniałem dodać że jest też problem z komunikacją. Czasem jest, czasem jakieś niepełne dane a czasem w ogóle komp nie widzi sterownika. Gdyby jednak coś nie łączyło to działo by się to w różnych przypadkach a tu jest cyklicznie jak zaprogramowane a jak pisałem wcześniej po lekkim nagrzaniu chodzi super.

Myślałem ze po walkach z JUST_JUNIOREM poradzę sobie ze wszystkim a tu zarozumialstwo wylazło.

Już skończyły mi się pomysły. sciana.gif

Napisano
cfaniaczek.gifkabel masz pod USB ?
Napisano

brak masy

hmm.gif

albo niekontakty w zasilaniu sterownika

Napisano
  • Autor

> brak masy

> albo niekontakty w zasilaniu sterownika

Wykluczyć nie można ale co mozliwe posprawdzałem a poza tym to moim zdaniem było by to z przypadkową częstotliwością i nie zależne od temperatury. W tym przypadku jest to częstotliwość można powiedzieć zaprogramowana a po niewielkim podgrzaniu jak ręką odjął. Wygląda to jak by działała tu jakaś kompensacja temperaturowa tylko pytanie czego skoro wszystko co ma związek z temperaturą jest wyłączone.

Napisano

Jakiś kłopot z umasieniem płyty. Tylko tak logicznie i technicznie potrafię powiązać te 3 opisane przez ciebie objawy.

Napisano

Podłacz i tak dodatkową masę. Miałem podobnie i nie wierzyłem, że to masa a jednak.

Napisano
  • Autor

Dzięki za zainteresowanie 20.GIF. Wreszcie udało się pokonać drania. bokser.gifyay.gif

Kol.wszim rację. Okazało się że przewód od RPM był podłączony we wtyk modułu zapłonowego ale niedbale ( tylko dotykał styku ) i co nieco zaśniedział. Sygnał był bardzo słaby. Widocznie po podgrzaniu zmieniały się nieco wartości niektórych elementów sterownika i sygnał choć słaby wystarczał do jego działania.

Po oczyszczeniu i porządnym podłączeniu przewodu jak ręką odjął cały problem - chodzi zimny czy ciepły.

Jeszcze raz dzięki.

Napisano

> Podłacz i tak dodatkową masę. Miałem podobnie i nie wierzyłem, że to

> masa a jednak.

Ja też dzisiaj tak zrobiłem. Wlutowałem w płytkę kabelek w masę, dołozyłem pojedyncze złacze i dalej kabelek w masę auta. Zrobiłem tak, bo sam się przełaczał na i z gazu. Po dołożeniu dodatkowej masy jak ręką odjął - wszystko ok. Wczesniej testowałem spray Kontakt, ale bez rezultatu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.