Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zawieszenie

Featured Replies

Napisano

jak to mówią... idzie zima więc trzeba coś pogrzebać. więc tak:

chciałbym zmienić zawieszenie mojego fiata UNO aby go przygotować pod mocniejszą wersję silnikową lecz na razie jest 1.0... dopóki się nie wykończy hehe.gif pierwsze pytanie: czym się różnią te zawieszenia(prócz ceny)... to a to pytam dlatego, bo stoję przed wyborem a nie jest to mała suma...

druga rzecz... mam założone większe hamulce (257mm) i muszę mieć rozmiar felg 14" (13 nie podejdą już grinser006.gif) a profil opony jest 185/50(letnie). i trzeba wziąć pod uwagę, że na zimę trzeba mieć trochę wyższe opony których jeszcze nie kupiłem i będą na stalówkach(zimą). Teraz pytanie: który z tych zawiasów ma się najlepiej/użyteczniej/bezpieczniej do felg 14" i dodatkowo cięższego silnika, który kiedyś dojdzie (1.6 16v)??

Napisano

do silnika 1,6 16V kupuj zawieszenei pasujace do silnikow 1,4T lub 1,3T chyba z 1,7TD tez moze byc , tak jak ci pisalem ja kupił bym jakeis firmowe sprezyny i firowe amortyzatory gazowki koszt podobny bo uzywane -40 wyjmiesz za 400 zl a amory nowki za 450 zł

Napisano
  • Autor

> do silnika 1,6 16V kupuj zawieszenei pasujace do silnikow 1,4T lub

> 1,3T chyba z 1,7TD tez moze byc , tak jak ci pisalem ja kupił

> bym jakeis firmowe sprezyny i firowe amortyzatory gazowki koszt

> podobny bo uzywane -40 wyjmiesz za 400 zl a amory nowki za 450

> zł

OK mówisz że lepiej kupić znane, no dobra. hmm... to teraz powiedz jak te znane -40 ma się do felg15" (w przyszłości) i jakie musiały by mieć wymiary (ET itd) żeby nie obcierało przy obciążeniu (2osoby z przodu+1 z tyłu) a może się tak nie da dobrać alufelg... cfaniaczek.gif

Napisano

> OK mówisz że lepiej kupić znane, no dobra. hmm... to teraz powiedz

> jak te -40 ma się do felg15" (w przyszłości) i jakie musiały by

> miec wymiary (ET itd) żeby nie obcierało przy obciążeniu (2osoby

> z przodu+1 z tyłu) a może się tak nie da dobrać alufelg...

na UKP jest na temat

Napisano

Kolego wyrzucisz p[ieniądze w błoto kupując taki zestaw. Jeśli chcesz obniżyć i utwardzić auto kupuj TYLKO zawias dobrych i sprawdzonych marek tj. KONI, EIBACH, H&R i innych. Dużo osób pisało już na temat Technic i innych wynalazków i prowadzenie auta prawie nie różni się od serii a do tego trwałość amorów jest tragiczna sick.gif

Jeśli nie stac Cię na zawias markowy, daj do przerobienia amorki (skrócenie i utwarzdenie) i kup dobre springi waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.