Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek ze skrzyni :/

Featured Replies

Napisano

Problem wygląda następująco. Od pewnego czasu sej zostawia mi gigantyczne palmy oleju od strony skrzynki ( sc schumacher ) i po podniesieniu auta wyszło ze to wali olejek na łączeniu skrzyni z dyferencjałem. Pytanie dotyczy tego czy po zdjęciu skrzynki trzeba będzie ja rozbierać na części pierwsze żeby to uszczelnić czy wystarczy sam dyferencja rozebrać ?? Dodam ze olej nadal w skrzyni jest mino tego ze przez 2 dni nic nie ciekło ale dzisiaj znowu zaczęło :/

Napisano

Polecam umyć skrzynie i dokladnie oblukać, bo moze to uszczelniacz półosi i wtedy wcale nie trzeba skrzyni rozbierac, ani tym bardziej wyciągać ok.gif

Napisano
  • Autor

> Polecam umyć skrzynie i dokladnie oblukać, bo moze to uszczelniacz

> półosi i wtedy wcale nie trzeba skrzyni rozbierac, ani tym

> bardziej wyciągać

Umyta została i wychodzi na to co pisałem wcześniej ze cieknie tam na łączeniu z dyferencjałem i czy da sie to zrobić bez rozbierania skrzyni ??

Napisano

> Umyta została i wychodzi na to co pisałem wcześniej ze cieknie tam na

> łączeniu z dyferencjałem i czy da sie to zrobić bez rozbierania

> skrzyni ??

Jeżeli faktycznie cieknie na łączeniu skrzyni z dyfrem, to bez zdjęcia dyfra na pewno nic nie zrobisz.

Podobno lepiej zdjąć skrzynię, bo po prostu jest wygodniej i dużo mniej się narobisz niż próbując zdemontować dyfer na skrzyni zamontowanej do samochodu.

Natomiast mi dwa razy leciał olej z wspomnianych już uszczelniaczy półosi i za każdym razem byłem pewny że leci z połączenia dyfra ze skrzynią i byłem tego nadal pewny pomimo umycia skrzyni.

Po prostu jak jedziesz, to olej chlapie w taki sposób że wygląda jakby kapało na łączeniu podczas gdy leci jednak z półosi.

Zauważyłem o co chodzi dopiero jak wyczyściłem skrzynię na postoju i bez ruszania samochodem na drugi dzień zobaczyłem, że kapie jednak z półosi.

Chociaż oczywiście niewykluczone że faktycznie kapie Ci między skrzynią a dyfrem, ale dla pewności upewnij się jeszcze trzy razy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.