Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zderzak MK I szybkie pytanko..

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam w planie zmienić zderzak przedni - również na czarny NIE BĘDĄ lakierowane.

Pytanie - co brać zamiennik za stówę czy coś lepszego. Mieliście do czynienia z zamiennikami... Nie poskręca się to na słońcu??? Hi,hi...

I drugie pytanko... chyba wrzucę sobie halogeny... zamienniki wystarczą ??? ... jakiej firmy...???

Pozdrawiam...

Napisano

zamienniki parują przy deszczowej pogodzie i myciu auta

Napisano
  • Autor

Rozumiem, że parują halogeny... cool.gif

A co z jakością zderzaków???

Napisano

Nie mam doswiadczenia , ale z zamiennikami roznie bywa - mam na mysli spasowanie przy montazu itp - moze lepiej kupic uzywany orginalny ??

Napisano

> Rozumiem, że parują halogeny...

tak

co do zderzaków, ja jadę na używkach, ale trzeba uważać bo często sprzedają z naderwanymi mocowaniami bocznymi pod błotnik

nie wiem czy odkręcałeś kiedyś zderzak ale bardzo często nie daje się go odkręcić od błotnika, są tam takie niby nakrętki przyspawne/zgrzane z błotnikiem i są czasem tak skorodowane że po ruszeniu śrubą urywają się i wtedy zonk bo wszystko lata wkoło i zderzak trzeba wyrywać na siłę (czasem niszcząc oczko w zderzaku) potem trzeba wycinać śrubę która została, no i zastąpić ją czymś (czasem nie jest to konieczne, no może jedną śrubę)

Napisano
  • Autor

Wczoraj robiłem manewry... Właśnie tę śrubę od błotnika bliżej kierunku odkręcałem na leżąco pod autem grzechotką z dłuugą przedłużką... sciana.gif Śruby i gwintu bez strat wink.gif

Napisano

> I drugie pytanko... chyba wrzucę sobie halogeny... zamienniki

> wystarczą ??? ... jakiej firmy...???

Niektóre zamienniki gorzej swieca od (nowych)oryginałów. Musiałem wymieć i strumień światła w zamiennikach jest wyraźnie gorszy.

Poza tym należy uważać na sposób sterowania z kabiny wysokości świecenia, bo nie zawsze da sie podłaczyć istniejące sterowanie.

Napisano

> Poza tym należy uważać na sposób sterowania z kabiny wysokości

> świecenia, bo nie zawsze da sie podłaczyć istniejące sterowanie.

piszesz o halogenach w zderzaku jak my wszyscy? bo ja mam jedynie sterowanie manualne wysokości świecenia tych świateł, ale muszę w tym celu wskoczyć pod samochód

Napisano

> piszesz o halogenach w zderzaku jak my wszyscy?

Sorry pomyłka busted.gif! Myślałem że pytanie też dotyczy głownych kloszy świateł. 30.GIF

Napisano

Miałem dwa zderzaki zamiennikowe pierwszy za jakieś 40zł paździerz jakich mało zrobiony z najgorszych tworzyw, nawet nie był czarny nie wiem jak wytłumaczyć jaki to był kolor grinser006.gif niestety nie przetrwał spotkania z zającem. Drugi to zamiennik z fiata kupiony jako nówka sztuka w folijce fiata na szrocie za 100zł palacz.gif Jetem z niego bardzo zadowolony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.