Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Alarm CAN

Featured Replies

Napisano

Ktos sie moze orientuje czy GM montowalo/montuje fabryczne alarmy ktore mozna jakos dodatkowo zalozyc do juz posiadanego auta czy tez doklada je diler w momencie kiedy klient zamowi taka opcje.

Pozdr

Paweł

Napisano

> Ktos sie moze orientuje czy GM montowalo/montuje fabryczne alarmy

> ktore mozna jakos dodatkowo zalozyc do juz posiadanego auta czy

> tez doklada je diler w momencie kiedy klient zamowi taka opcje.

trochę skomplikowałeś chyba albo ja nie rozumiem?

tzn są dwie opcje, zamawiając samochód do produkcji można zamówić z alarmem i wówczas takie przychodzi z fabryki, jeżeli ktoś nie domówi alarmu fabrycznego można go zamontować u dealera, i tu znów są dwie opcje, alarm wybrany z EPC oryginalny za chorą cenę albo ze wzgl. na cenę coś od niezależnych producentów jak QX, Prestige czy inny Langeford dopuszczonego przez GMPL do montowania u dealerów,

rozumiem że nie masz alarmu i chciałbyś go zamontować? masz zatem dwie możliwości - oryginał lub też montowane w ASO coś alternatywnego,

brat

Napisano

> Ktos sie moze orientuje czy GM montowalo/montuje fabryczne alarmy

> ktore mozna jakos dodatkowo zalozyc do juz posiadanego auta czy

> tez doklada je diler w momencie kiedy klient zamowi taka opcje.

> Pozdr

> Paweł

Można zamówić fabryczny ale najczęściej dokłada dealer.

Jak masz po gwarancji do to samo dołożysz nie w ASo za mniejszą kasę i poza tym dobrze ukryją ci centralkę a nie dadzą tak jak zwykle robi aso czyli za maskowaniem lewego słupka kierowcy smile.gif.

Jak jesteś z Wawy to mogę ci polecić na prv zakład gdzie montowałem bardzo dobry alarm na CAN w rozsadnej cenie.

Napisano
  • Autor

wlasciwie konkretnie to mnie interesuje czy mozna gdzies kupic fabryczny alarm GM z rozbitka albo innego anglika i przelozyc do auta bez alarmu smile.gif Czy mimo wszystko jest to za duzo zabawy malo oplacalne i bez sensu smile.gif

Pozdr

Paweł

Napisano

> wlasciwie konkretnie to mnie interesuje czy mozna gdzies kupic

> fabryczny alarm GM z rozbitka albo innego anglika i przelozyc do

> auta bez alarmu Czy mimo wszystko jest to za duzo zabawy malo

> oplacalne i bez sensu

nie wiem jak to jest fabrycznie realizowane w A-H, w poprzednich było tak że centralka alarmu była zintegrowana z centralką zamka, myślę że w A-H może być podobnie, problem jest taki że wszystko to gada po CAN-ie, więc jeżeli czegoś nie wymeldujesz z poprzedniego auta kompem serwisowym to się później tego nie zaloguje w innym aucie,

oczywiście trochę gratów trzebaby poprzekładać jak czujniki ultradźwięków [i tu pytanie czy są w lampce czy na słupkach] i pytanie jak wówczas z instalacją elektryczną fabryczną? trochę ciężki temat IMO,

może ktoś przerabiał temat fabrycznego alarmu w A-H i coś podpowie hmm.gif

brat

Napisano

Witam

Ja mam montowany w salonie jako dokladka alarm ProCan (wlasnie z nim walcze bo sie cos rozprogramowal grinser006.gif)

Z tego co wiem alarm ten nie wymaga logowania (Generalnie alarm jest chyba tylko listenerem na zdarzenia w CANie )- jest typu plug'n'play. podlancza sie go pod pomaranczowo zielony kabelek (CAN) i tyle. oczywiscie jeszcze syrene diode itp itd.

Jak cos to mam instrukcje montazu Procan'a wraz ze Screenami instalacji -gdzie sie wczepiac

Napisano

Patrząc na to:

http://www.samochodowe.bzwbk.pl/_items/samochodowe/pdf/urzadzenia.pdf

to montowane przez GM alarmy mają mniejszą skuteczność niż alarmy dedykowane do Astry H, a oferowane przez inne firmy.

I taki alarm wybrałem dla siebie. Montaż poza ASO ale na instrukcji obsługi są oznaczenia GM i Opla. Cena o 40% niższa niż w ASO.

Alarm wystarczyło podpiąć pod CAN. Nie wymaga dodatkowych pilotów. Wł/wył. pilotem od centralnego zamka.

Napisano

Popieram wypowiedzi kolegow, o wiele skuteczniejszy jest alarm niefabryczny, dobrej firmy i zainstalowany niestandardowo (ASO wpina alarm w znane zlodziejom punkty, robia to na szuke i byle jak, jeszcze gorzej jest, jesli alarm jest fabryczny, wtedy zlodziej doskonale wie, gdzie i co jest wpiete...). nawet najprostszy alarm, zamontowany z glowa i tzw "pomyslunkiem", jest w stanie skutecznie odstraszyc nawet doswiadczonego zlodzieja poprzez montaz niestandardowy, dobrze ukryte polaczenia, utrudnienia, niespodzianki (jest kilka sztuczek...) i td....

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.