Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

to juz trzeci reduktor

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

dzisiaj odstawilem do gazownika moja astre II 1.6 8v bo nie chciala palic jak zgasilem ja na lpg i postala tok ok 4-5 godz. Zreszta temat opisywalem juz kilka razy. Dzwonilem dzisiaj do niego i zamowil juz nowy reduktor BRC. ale powiedzial ze nie wie na 100% czy to bedzie wina reduktora. Ma go wymienic a ja mam jutro odebrac samochod.

Po ostatniej wymianie reduktora broblem ustapil ale na 6 miesiecy a teraz objawy sa takie same jak przd jego wymiana. Chcialam sie dowedziec czy mozliwe ze to wina reduktora zrobione jest na lpg dopiero 30 ts i to juz bedzie trzeci reduktor czy to z cala instalacja lpg cos nie tak ze jest zle zalozona?

dodam ze jak jezdze na samej benzynie to jest wszystko ok.

Napisano

Chcialam sie

> dowedziec czy mozliwe ze to wina reduktora zrobione jest na lpg

> dopiero 30 ts i to juz bedzie trzeci reduktor czy to z cala

> instalacja lpg cos nie tak ze jest zle zalozona?

> dodam ze jak jezdze na samej benzynie to jest wszystko ok.

Po pierwsze primo:

- polecam zadać to pytanie na kąciku tematycznym KLIK

Po drugie primo:

- jeżeli na benzynie rzeczywiście jest dobrze to jedyną rzeczą, która jest wadliwa to napewno instalacja LPG, czy to wina reduktora - może być że trafił ci się wadliwy egzemplarz.

Po trzecie primo:

- jak już opisywałeś swoje problemy z gazem na tym kąciku, to trzeba były go wznowić a nie tworzyć nowego. Takie postępowanie jakie poradziłem pozwoli utrzymać porządek oraz ułatwia szukanie dla rozwiązania dla innych.

PZDR VEN

Ps. Mój reduktor tomasseto zanim wymieniłem miał nalatane 80 kkm.

Napisano

Upewnij sie, czy zawor zamykajacy doplyw gazu do parownika jest sprawny i szczelny.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Upewnij sie, czy zawor zamykajacy doplyw gazu do parownika jest

> sprawny i szczelny.

> Pozdrawiam

wczorej odebralem samochod. Reduktor mam nowy zalozony i wczoraj zapalil tak jak powinien. Boje sie tylko ze pojezdze znowu jakis czas i dalej problem wroci tak jak ostatnio po 6 miesiacach od zalozenia nowego reduktora ale mysle ze bylo to jakies felerne reduktory i teraz bedzie dobrze.

Napisano

> wczorej odebralem samochod. Reduktor mam nowy zalozony i wczoraj

> zapalil tak jak powinien. Boje sie tylko ze pojezdze znowu jakis

> czas i dalej problem wroci tak jak ostatnio po 6 miesiacach od

> zalozenia nowego reduktora ale mysle ze bylo to jakies felerne

> reduktory i teraz bedzie dobrze.

Nie chce mi sie wierzyć żebyś zajeździł 3 reduktory ,facet dawał ci nowe z gwarancja?Może tylko regenerował stary?Płaciłeś za wymiane czy jako gwarancja było to robione?

pzd

Napisano
  • Autor

> Nie chce mi sie wierzyć żebyś zajeździł 3 reduktory ,facet dawał ci

> nowe z gwarancja?Może tylko regenerował stary?Płaciłeś za

> wymiane czy jako gwarancja było to robione?

> pzd

za wymiane nic nie placilem. Przy wymianie drugiego bylem i osobiscie patrzylem jak wymienial wiec byl nowy na 100% a przy trzecim odstawilem na jeden dzien ale reduktor jest raczej nowy i mam gwarancje na niego jeszcze. LPG tnkuje tylko na BP wiec na paliwo nie ma co zwalac a dlaczego to juz 3 reduktor i objawy byly za kazdym razem takie same to nawet sam mechanik nie wiedzial, powiedzial mi ze pierwszy raz sie spotkal z takim przypadkiem.

pozdrawiam

Napisano

> nowe z gwarancja?

Może gazownik kupuje taniej jakies zleżałe w magazynie (albo u niego na półce) - mogą mieć lekko sparciałe gumki zaworków i dopóki są świeżo zamontowane to są szczelne, ale po jakimś czasie gumki się wykruszają i przepuszczają gaz na postoju... Trzeba spojrzeć na datę produkcji i się wyjaśni.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Może gazownik kupuje taniej jakies zleżałe w magazynie (albo u niego

> na półce) - mogą mieć lekko sparciałe gumki zaworków i dopóki są

> świeżo zamontowane to są szczelne, ale po jakimś czasie gumki

> się wykruszają i przepuszczają gaz na postoju... Trzeba spojrzeć

> na datę produkcji i się wyjaśni.

> Pozdr.

Na polce napewno nie lezal bo zamawial z hurtowni ale zastaawia mnie na karcie gwarancyjnej nan naklejke z data produkcji 10/11/2008 czyli reduktor juz ma rok. Wczesniej w unie zakladalem u niego taka sama instalacje, jezdzilem dwa lata i nic kompletnie sie nie dzialo a w AII juz trzeci reduktor polecial i to napewno wina reduktora bo jezdze tudzien na nowyn i odpukac jest tak jak powinno byc.

Pozdrawiam

Napisano

przez rok magazynowania nic mu nie powinno się dziać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.