Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co sądzicie o takim zestawie?

Featured Replies

Napisano

Pacjent - Fiat Multipla

Jednostka sterująca - Alpine CDA-9887R

Zestaw przód - Hertz DSK 165

Zestaw tył - mniejsze elipsy Alpine (modelu nie pamiętam biglaugh.gif )

Wzmacniacz - Ground Zero GZTA 4.120mk2

Subwofer - Helix DB12'' skrzynia bez Bass Reflex

Pod wzmacniacz podpięty Sub (mostek) oraz Hertz, tylne głośniki jako ,,dodatek'' grają pod radiem.

Dziś zmontowałem do kupy wszystko i gra to , cóż jak dla mnie BDB. Muszę się jeszcze pobawić ustawieniami bo Alpinka ma ich sporo. Chciałem dziś uruchomić Imprinta, ale odradzono mi jakoby miał on ,,zabić dynamikę dźwięku'' przy rodzaju muzyki który słucham (Trance, POP, Electro itp)

Jak uważacie, dobry zestaw czy może ,,taki sobie''?

Jak ustawić zwrotnice, aby obciąć nieco sopran bo daje po uszach nie do wytrzymania, oraz jak zejść niżej z basem. Jest ok, ale mógłby być nieco ,,głębszy''. Da się wogóle w taki sposób doradzić czy trzeba dochodzić do tego metodą prób i błędów?

Dodatkowo mam pytanie, po montażu okazało się że słychać pracę prawdopodobnie alternatora w tweeterach, firma która mi to montowała chciała założyć jakiś filtr za dodatkowe ok. 70 zł o ile pamiętam. Nie zdecydowałem się, ale widzę iż bez tego ani rusz. Możecie podpowiedzieć co to za ustrojstwo i jak działa. Może kupię to gdzieś taniej. W jaki sposób się to montuje?

Z Góry Dziękuję za wszelkie sugestie.

Ps. na wiosnę biorę się za tłumienie drzwi, wiem że powinienem od tego zacząć, ale......co robić:)

Napisano

Zestaw sporo, tylko najmniej mi się tu widzi DSK w przodu i elipsy.

Herzte maja ostrą góre, alpina tak samo także cięzko będzie te soprany uspokoić smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

hej moim zdaniem skopali instalacje pod wzmacniacz jak slychac alternator lub slabej jakosci kable sygnalowe ale czasami tez jest to wina slabego aku tez mialem taki przypadek zeby.GIF

Napisano
  • Autor

No właśnie, też mam podobne podejrzenia. Muszę powiedzieć że ten wzmacniacz ,,zabił'' całą przyjemność słuchania Alpinki, dźwięk stał się taki jakiś bezpłciowy.

Dziś do nich jadę , mają zamontować Filtr Firmy Caliber, ale jakoś mam mieszane uczucia. Jak sprawdzić co mogli zepsuć? Jak powinny wyglądać porządne przewody sygnałowe?

Czyżbym znowu wkopał się w bagienko i to za własne pieniądze?

> hej moim zdaniem skopali instalacje pod wzmacniacz jak slychac

> alternator lub slabej jakosci kable sygnalowe ale czasami tez

> jest to wina slabego aku tez mialem taki przypadek

Napisano

jak to duzy warsztat to niech założą inny wzmacniacz czasami tez tak jest ze wzmaki są słabe i nie filtruja sobie a dwa ile mb kabli kupowałeś sygnałowych i ile za nie płaciłeś zeby.GIF jak drogo to znaczy ze dobre zeby.GIF proste tu w ca każda złotówka zaoszczędzona się mści zeby.GIF ogólnie kable sygnałowe powinny iść odrębną stroną auta niż kable prądowe i z daleka od prądowych przewodów auta smile.gif

jest jeszcze parę rzeczy ale to panowie z warsztatu powinni o nich wiedzieć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.