Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pełne rozszyfrowanie numeru VIN

Featured Replies

Napisano

Czy jest ktoś w stanie w pełni rozszyfrować mi numer VIN. Podstawowe rzeczy ,które można sobie sprawdzić darmowymi vin dekoderami to wiem. Potrzebowałbym pełniejsze dane tj. jakie powinno być wyposażenie ewentualnie historia serwisowa

Napisano

Witam

> wiem. Potrzebowałbym pełniejsze dane tj. jakie powinno być

> wyposażenie ewentualnie historia serwisowa

Przejdź się do ASO jeśli człowiek będzie w porządku to poda Ci na podstawie VINu pełne wyposażenie jakie wyjechało z fabryki.

Co do historii serwisowej to nie ma co marzyć.. Opel nie ma centralnej bazy danych nt serwisu aut, za kilka lat unia będzie tego wymagać ale teraz nie uzyskasz takich danych.

Jedynym sposobem możesz skontaktować się z serwisem gdzie były przeprowadzane naprawy i poprosić o historie.. I znów jeśli gość będzie spoko to przedyktuje Ci - jeśli będzie upierdliwy będzie chciał kasy.. (ponoć zazwyczaj idą na rękę)

Jeśli masz auto z zagranicy to również możesz przedzwonić do ASO gdzie asterka była serwisowana ale obcy żądają już sobie za to około kilkudziesięciu euro.

pzdr!

Napisano

> Czy jest ktoś w stanie w pełni rozszyfrować mi numer VIN.

ktoś, lub "coś"

a dokładnie EPC w wersji 4 ok.gif

> Potrzebowałbym pełniejsze dane tj. jakie powinno być wyposażenie

sprawdzisz z jakim wyjechała z fabryki ok.gif

> ewentualnie historia serwisowa

tu już gorzej ;-)

Napisano

> Opel nie ma

> centralnej bazy danych nt serwisu aut,

Ale GM ma centralną bazę danych dotyczącą napraw gwarancyjnych co też może w ograniczony sposób dać informację o przebiegu. Niestety ciężko się do tej bazy dostać

Napisano

> A ma może ktoś EPC aby mi rozszyfrowac VIN?

Podeślij wieczorkiem to sprawdzę ok.gif

Napisano

> Ale GM ma centralną bazę danych dotyczącą napraw gwarancyjnych co też

> może w ograniczony sposób dać informację o przebiegu. Niestety

> ciężko się do tej bazy dostać

A to ciekawe, miesiąc temu w serwisie powiedzieli mi że nie ma takiej bazy...

Wiesz może od kiedy ta baza istnieje ? Czy trzeba coś płacić za informację?

Napisano

> A to ciekawe, miesiąc temu w serwisie powiedzieli mi że nie ma takiej

> bazy...

> Wiesz może od kiedy ta baza istnieje ? Czy trzeba coś płacić za

> informację?

To baza do użytku wewnętrznego GM.Nie jest udostępniana. Dotyczy WYŁĄCZNIE napraw gwarancyjnych więc obejmuje 2-3 lata od chwili zakupu. Jeśli auto nie było naprawiane gwarancyjnie z wymianą części to w tej bazie nie istnieje. Nawet dealerzy nie mają do niej dostępu tylko wysyłają zapytanie do centrali GM Polska.Tak się składa że kilkakrotnie przed zakupem swojej obecnej Astry H z niej korzystałem. I dzięki niej ustrzegłem się paru min i utwierdziłem się w celowości zakupu obecnego auta.

Jak chcesz coś się dowiedzieć to tylko po znajomości u dealera albo poprzez dział obsługi klienta GM Polska choć to ostatnie nie zawsze działa

Napisano

A można wiedzieć ile płaciłeś za takie informacje ? I czy musisz mieć jakiś papier od właściciela samochodu ? I co najważniejsze jak szczegółowe są takie dane, tzn czy tylko jakie części były wymieniane, czy też przebieg, zakres przeglądu, osoba przeprowadzająca naprawę ?

Napisano

> A można wiedzieć ile płaciłeś za takie informacje ? I czy musisz mieć

> jakiś papier od właściciela samochodu ? I co najważniejsze jak

> szczegółowe są takie dane, tzn czy tylko jakie części były

> wymieniane, czy też przebieg, zakres przeglądu, osoba

> przeprowadzająca naprawę ?

Miałem info gratis po znajomości. Dawałem tylko VIN.

Dane dotyczą numeru usterki, co było wymienione, daty wizyty w ASO przebiegu przy wizycie.

Te same dane można dostać dzwoniąc do centrali GM Polska do działu obsługi klienta tylko trzeba mieć dobrą gadkę bo oficjalnie "to se ne da" nie ma takiej bazy, ochrona danych osobowych i inne pierdoły. Sam musiałem kiedyś tak raz zrobić jak zależało mi na czasie a mój znajomek by na szkoleniu. tel na prv

Napisano

Moja jest z zachodu więc na razie nie skorzystam, a na zachód dzwonić mi się nie uśmiecha... ale dobrze wiedzieć przyda się na przyszłość

pzdr!

Napisano

> Moja jest z zachodu więc na razie nie skorzystam, a na zachód dzwonić

> mi się nie uśmiecha... ale dobrze wiedzieć przyda się na

> przyszłość

> pzdr!

Ja sprawdzałem tak Astry z Włoch , Niemiec i Belgii. Baza GM jest ogólnoeuropejska smile.gif Kupiłem z Niemiec smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.