Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy stacyjkę w PII da się rozebrać?

Featured Replies

Napisano

mam podejrzenie, ze może ona miec wpływ na nagłe gasniećie auta na wolnych. efekt jes taki jakby ktoś wyłączyła zapłon. wiele elementów juz sprawdziłem i nic. doszedłe do stacyjki. czy można ja rozebrać? w szczeóglbości czy można wyciągną i jak to gniazdko w które wpinane są wtyczki od tyłu...?:)

Napisano
  • Autor

> mam podejrzenie, ze może ona miec wpływ na nagłe gasniećie auta na

> wolnych. efekt jes taki jakby ktoś wyłączyła zapłon. wiele

> elementów juz sprawdziłem i nic. doszedłe do stacyjki. czy można

> ja rozebrać? w szczeóglbości czy można wyciągną i jak to

> gniazdko w które wpinane są wtyczki od tyłu...?:)

panowie albo moze przychodzi wam coś innego do głowy? auto gaśnie na wolnych obrotach. xzaem zdarza mu sie jak zaczynam ruszać, ale to zupełnie w pierszej fazie ruszania. sprawdziłem i wymieniłem, przpusytnice, cewki i kable i świece, nowy jest filtr powietrza i aku. to dzieje sie na benie i na gazie też. nie ma różnicy. gdy auto jest na postoju, np przed swiatłami. kurwicy dostaje od tego. poza tym auto chodzi super. nie muli, przyśpiesza płynnie na benie i gazie bez rożnicy, nie gasnieprzy dojeżdżaniu do skrzyżównaia. moje pomysły sie wyczerpały. pomóżcie w mordeczke bo dziada zepchne do rzeki...

Napisano

Przepustnica, silniczek krokowy, sonda lambda, świece, przewody, pompa paliwa ja bym szukał mniej więcej w tej kolejności wink.gif

Napisano

>auto gaśnie na

> wolnych obrotach. xzaem zdarza mu sie jak zaczynam ruszać, ale

> to zupełnie w pierszej fazie ruszania.

Miałem to samo i to była stacyjka , z tym , że u mnie jeszcze w czasie jazdy zapalała się kontrolka "Fiat Code" tak jakby ktoś szybko włączył i wyłaczył zapłon kluczykiem ..., trzeba wymienić kostkę stacyjki ... można je kupić na Allegro ( musi być taka sama jak na rysunku , przód biały , a styki z jednym pinem szerokim !!!) szukaj pod "kostka stacyjki Punto II" itp. Kostka (2b) siedzi na dwa zaczepy plastikowe (2a) , po uwolnienu trzeba ją ostrożnie wysunąć , bo na osi są jeszcze dwa elementy ( dżwigienka i specyficzna podkładka dystansowa) , mnie akurat te elementy wyleciały , ale dałem radę złożyć zlosnik.gif potrzeba trochę sprytu zlosnik.gif na rysunku 4 brak jest jednego zaczepu , wyłamałem podczas demontażu , uwaga są bardzo kruche no.gif

stacyjka_manual_mini.jpg

Napisano

> Miałem to samo i to była stacyjka , z tym , że u mnie jeszcze w czasie jazdy zapalała się kontrolka "Fiat Code"...

Miałem tak, że od czasu do czasu potrafił mi "zostać" fiat code a autko mogłem odpalić, czy to może być właśnie stacyjka?

I jeszcze jedno pytanie - czy da się ją przerobić tak, żeby można było odpalić autko po przypadkowym zgaśnięciu silnika bez konieczności "cofania" kluczyka? Wiem że najłatwiej dodać przekaźnik na kable i dodać przycisk, ale to nie jest eleganckie rozwiązanie ...

Napisano

> Miałem tak, że od czasu do czasu potrafił mi "zostać" fiat code a

> autko mogłem odpalić, czy to może być właśnie stacyjka?

u mnie code zostawał parę razy po uruchomieniu i po wymianie kostki stacyjki ngdy to się już nie powtórzyło ok.gif

> I jeszcze jedno pytanie - czy da się ją przerobić tak, żeby można

> było odpalić autko po przypadkowym zgaśnięciu silnika bez

> konieczności "cofania" kluczyka?

pewnie można , tylko po co ? taką kostkę trzeba wymienić bo jak Ci zgaśnie auto przy wyprzedzaniu to strach w oczach niewiem.gif

Napisano

> u mnie code zostawał parę razy po uruchomieniu i po wymianie kostki stacyjki ngdy to się już nie powtórzyło

U mnie jest spokój od co najmniej 2 lat.

> pewnie można , tylko po co ? taką kostkę trzeba wymienić bo jak Ci zgaśnie auto przy wyprzedzaniu to strach w oczach

Nie do końca oto mi chodziło. Myślałem o takim przerobieniu ze względu na zgaśnięcie silnik np. podczas ruszania. W przypadku gdy ktoś ma lpg, a już szczególnie gdy jest to 2 generacja, to wtedy po cofnięciu kluczyka autko jest odpalana znowu na benzynie, a bez cofania byłoby odpalane na lpg ...

Dodatkowo jak np. ktoś ma w alarmie funkcję zatrzaskiwania zamków drzwi po przekręceniu kluczyka, to przy cofaniu zatrzaski są otwierane i ponownie zamykane ...

Pytałem konkretnie, bo może ktoś rozbierał mechanizm i wie którą zapadkę wyjąć żeby nie trzeba było cofać kluczyka, żeby ponownie uruchomić autko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.