Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przestał działać centralny zamek

Featured Replies

Napisano

Panowie - po włożeniu kluczyka do bębenka zamka centralny działa, jeśli chce otworzyć/zamknąć drzwi pilotem (oryginalny kluczyk fabryczny) nic się nie dzieje. Myślałem, że to bateria, ale po jej wymianie nic się nie zmieniło. Macie jakieś pomysły, co to może być?

Napisano

Sprawdź ustawienia w kompie ! ok.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdź ustawienia w kompie !

Możliwe, żeby "samo się" przestawiło?

Napisano

> Możliwe, żeby "samo się" przestawiło?

To jest stilon zlosnik.gif

1.Posprawdzaj w ustawieniach .

2.Odepnij aku na kilka minut.

3.Może pilot Ci upadł i trza zrobić kalibracje

4.Może bateria żle włożona ,wyjmij przeczyść styki.

niewiem.gif

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=281733153&page=0&fpart=1&vc=1

Napisano
  • Autor

No i bez wizyty w ASO się nie obeszło.

Trzeba było zaprogramować klucze na nowo.

Napisano

Witam, podepne sie moze tutaj z moim problemem smile.gif

Podczas otwierania drzwi z pilota otwieraja sie drzwi pasazera natomiast bolec od strony kierowcy nie podnosi sie crazy.gif dopiero nacisniecie jeszcze raz lub 2 razy powoduje otwarcie sie drzwi...to cos z centralnym moze byc czy jakas linka sie moze zapiekla itd???

Pozdrawiam

Napisano

> Witam, podepne sie moze tutaj z moim problemem

> Podczas otwierania drzwi z pilota otwieraja sie drzwi pasazera

> natomiast bolec od strony kierowcy nie podnosi sie .......

<....................................>

A czy otwierają się TYLKO drzwi pasażera z przodu i nic więcej?

W stilo jest opcja aby przy 1-ym nacisnieciu otwierały sie drzwi kierowcy a po drugim reszta ( czyli pasazer przod, i wszystkie tylne).

Jesli tutaj otwiera sie TYLKO pasażer przód to czy auto nie miało np. przeszczepianej np. centralki centralnego z jakiegoś ANGLIKA? (nasz pasażer = kierowca...)

Opcja chyba nazywa sie Drvier.Lock albo DrvLock, i można to wyłączyć...

Napisano

Auto jest 3D...zaden przeszczep raczej nie byl robiony cool.gif...wszystko dzialalo ok i nic nie bylo zmieniane ani w kompie ani nic 270751858-jezyk.gif...dzialalo wszystko ok ( tzn. po nacisnieciu na pilocie otwieraly sie drzwi pasazera i kierowcy ) od jakiegos czasu...nie bylo jeszcze wtedy mrozow ani nic...teraz otweraja sie za kazdym razem drzwi pasazera...nieraz wystarczy nacisnac 2gi raz i otwieraja sie rowniez drzwi kierowcy, a nieraz trzeba nacisnac 3ci, 4rty i nawet 5ty raz az bolec odksoczy crazy.gif

Napisano

od jakiegos

> czasu...nie bylo jeszcze wtedy mrozow ani nic...teraz otweraja

> sie za kazdym razem drzwi pasazera...nieraz wystarczy nacisnac

> 2gi raz i otwieraja sie rowniez drzwi kierowcy, a nieraz trzeba

> nacisnac 3ci, 4rty i nawet 5ty raz az bolec odksoczy

To w takim razie jedna z linek/ciegien. Miałem zbliżony problem problem (wyeliminowany przez wymiane zamka/jego elemtnów czy ciegien - nie wiem na 100%, nie wnikałem - bo było to na gwarancji) a mianowicie deadlock z kluczyka (mechnicznie) raz sie załączał a raz nie. Od strony pasażera było idealnie, a od kierowcy czasem się załączył a czasem dopiero za kolejnym 4 ,5 przekręceniem kluczyka (aby deadlock się załączył w sprawnym wystarcza dwa obroty). Z tego co pamietam to była częsta przypadłość...

A zapytam kontrolnie - zamykając auto włączasz dead lock?

Może warto zrobic test co się bedzie działo otwierając auto z kluczyka mechanicznie?

Napisano

> Auto jest 3D...zaden przeszczep raczej nie byl robiony ...wszystko

heh mam od 3 tygodni dokladnie ten sam problem u siebie

mam 5D i otwiera wszystko oprocz drzwi kierowcy

tyle ze u mnie jest jeszcze calkiem znosnie bo czasem sie otworzy na 1 raz a juz na 100% na dwa

stawiam na jakies ciegno

Napisano

> A zapytam kontrolnie - zamykając auto włączasz dead lock?

> Może warto zrobic test co się bedzie działo otwierając auto z

> kluczyka mechanicznie?

Wydaje mi sie ze tak jak kolega pisze moze byc to jakieś cięgno, linka itp...kilka razy probowalem otworzyc auto z kluczyka mechanicznie jak nie poszło z pilota i czuć było że ciężko sie rygiel otwiera i może mi sie wydaje ale strasznie powoli szedł do góry niewiem.gif...dead locka bardzo żadko używam 270635636-JUMP2.gif, jak auto stoi we Wro na ulicy gdzie kiedys mieszkalem cfaniak.gif a gdzie teraz zadko juz bywam i '' koledzy'' moga nie wiedziec czyje to auto biglaugh.gif ( załacza sie po wcisnieciu na pilocie guzika zamykania drzwi 1 i za chwilke 2gi raz tak??? i słychac takie jakby podwojne kliknięcie?? smile.gif ) to nieraz nie zalacza sie tez, dopiero po nastepnym kliknieciu i nieraz jeszcze nastepnym angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.