Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrząd w Sienie 1.6 16V HL

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam w rodzinie Fiata Sienę, auto ma 11 lat i na przeglądzie mechanik zasugerował wymianę rozrządu właśnie ze względu na wiek auta (przebieg to zaledwie 36 kkm). Korzystałem z szukajki, coś tam znalazłem ale nie za wiele. Wiem że wymienia się pasek, rolkę i napinacz.

No i teraz proszę o Wasze porady. Jakiej firmy części polecacie? Czy wymieniać przy okazji pompę wody? Kto produkował elementy napędu rozrządu na pierwszy montaż?

Dodam, że właścicielowi zależy na jak najlepszych częściach, cena odgrywa zdecydowanie drugorzędna rolę.

Z góry dzięki smile.gif

Napisano

przede wszystkim znajdz zaklad ktory da Ci gwarancje na wykonana robote i uzyte czesci. Jezeli cena nie gra roli to jedz na wymiane do ASO. Cena w ASO bedzie w ok 800 zł. Co do pompy wody nie trzeba jej wymieniac bo nie jest napedzana paskiem rozrzadu. Pozdro

Napisano
  • Autor

Cena gra drugorzędną rolę, tzn. właściciel woli dołożyć do lepszych części jeśli faktycznie są lepsze ok.gif Co nie znaczy że trzeba je kupować w ASO gdzie jest zabójcza marża (dla przykładu - do mojego Bravo filtr paliwa "Ricambri Originali" w ASO 300 zł, poza ASO 130 zł wink.gif ). Widzę że też jesteś z Łodzi - myślisz że rozsądnie by było kupic oryginalne klamoty np. na Przędzalnianej i wymiane zrobić w Bilexie? A może znasz jakiegoś zaufanego mechanika w naszym mieście który to dobrze zrobi?

Napisano

ja niedawno tez robilem rozrzad i robilem to u Sztajnerta na familijnej 12 . Za calosc zaplacilem 460 zl. Lepiej wybor czesci zostawic temu u kogo sie robi, zeby w ramach ewentualnej reklamacji nie bylo przepychanek typu "pan kupil te czesci na allegro i pewnie jakas podrobe dlatego peklo". A co do samego Sztajnerta to moge polecic smile.gif

Napisano
  • Autor

Ok, bardzo Ci dziękuję waytogo.gif

Napisano

Ja kupowalem rozrzad ostatnio do Lybry 1.6 - silnik identyczny jak w Hience.

CT879 Pasek Rozrządu 158x25 Contitech /50zł

EVR55832 Rolka Rozrządu 1.6 FT44010 /105zł

EVR55833 Napinacz Paska Rozrządu 1.6 /85zł

240,- PLN

Pozdrawiam,

Kamil

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.