Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szumiący rozrząd

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam pytanie odnośnie rozrządu w Stilonie JTD 115 KM a właściwie dźwięku jaki wydaje w trakcie pracy. Niedawno pojawił się słyszalny szum...najciekawsze jest to, że szumi gdy się rozgrzeje. W 2008 r. w lutym wymieniałem kompletny rozrząd i przejechałem na nim 36 tys. Wcześniej nie było tego szumu a teraz się pojawił. Czy Wy też zauważyliście coś takiego w swoich Stilonach?

Pozdrawiam

paawel Stilo MW JTD 115 granat metallic

Napisano

Nie pamietam czy mialem szum po zmianie rozrzadu ,ale cos brzeczalo i okazalo sie lozysko od klimy do zmiany

Napisano
  • Autor

Nie nie...to już wymienione dawno. To jest ewidentny szum spod pokrywy rozrządu...kurcze dopiero niedawno powstał...

Napisano

> Nie nie...to już wymienione dawno. To jest ewidentny szum spod

> pokrywy rozrządu...kurcze dopiero niedawno powstał...

no to nie widze problemu, jezeli robione w aso na ich czesciach to na koszt firmy, a jezeli u jakiegos innego mechanika to problem:P bo nie zawsze sie zgadzaja na powtorne zagladanie tam a jak nawet juz przyjma zlecenie to i tak WSZYTSTKO PANIE W PORZADKU, TAK MA BYĆ.

Napisano
  • Autor

No tak..ale gwarancja obejmuje jaki okres...prawie dwa lata? Wymieniany był w serwisie Euromobil w Wawie. No nic warto się zapytać.

Dzięki!

Napisano

1. Wadliwe łożyska

2. Po złożeniu źle lub niechlujnie złożył obudowę która teraz ociera o pasek lub koło . Możliwe bo miałem w swoim nacięcia. Rozrząd robiłem sam stąd te wnioski.

Napisano

Jak najszybciej niech ktoś spojrzy na pasek

Jeśli ponacinany jest w yniku wadliwego założenia lub wybicia któregoś z napinaczy, czeka Cię niemiła niespodzianka.

Miałem taką przypadłość w Marea - mechanik nie zauwazył, ze napinacz jest skrzywiony i pasek poszedł w pi.....du

Na szczęscie z silnikiem ni się nie stało, strzelił w momencie, kiedy go gasiłem ...

icon_eek.gifcrazy.gif strach pomyśleć, gdyby piardnał mi w trasie, a goniłem sukę na granicy odcięcia, 6 k obrotów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.