Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana progów

Featured Replies

Napisano

Witam, może ktoś polecić jakiegoś taniego, dobrego blacharza w okolicach Chorzowa? Kupiłem 3 tygodnie temu Uniaczka 3D dla żony z 99 roku z przebiegiem 62kkm i jedyne co spędza mi sen z powiek to stan progów, a w szczególności ich dolna część/krawędź, a w zasadzie jej brak shocked.gif

Ile taka wymiana może kosztować?

Napisano

Za progi zaplacilem bodajze 100 zl/para. Za wymiane 150 od progu ale maniana straszna, niedawno je poprawialem bo takiej tragedii jaka zobaczylem to noz sie w kieszeni otwiera.

Moge ci powiedziec tyle zebys uwazal na tanich blacharzy bo auto pojezdzi 2 zimy i znowu wymiana progow cie bedzie czekac. Nie wiem czy pomoglem, ale przynajmniej przestrzegam przed partaczami, a moj partacz robi w tychach, gdzie warsztat jest w garazach na osiedlu H.

Napisano
  • Autor

Dlatego szukam dobrego, a w miarę taniego.

Wiem, że są tani i do bani, a drodzy wcale nie lepsi.

Szukam złotego środka smile.gif

Napisano

Ma racje! Lepiej niekiedy dać więcej i mieć spokuj na długi czas.Ja w Chorzowie mam mechanika (kolega ma warsztat),ale blacharza nie znam,bo jak narazie nie było potrzeby,i oby jak najdłużej)

Napisano

> Witam, może ktoś polecić jakiegoś taniego, dobrego blacharza w

> okolicach Chorzowa? Kupiłem 3 tygodnie temu Uniaczka 3D dla żony

> z 99 roku z przebiegiem 62kkm i jedyne co spędza mi sen z powiek

> to stan progów, a w szczególności ich dolna część/krawędź, a w

> zasadzie jej brak

> Ile taka wymiana może kosztować?

O widzisz kolego to jak znajdziesz dobrego i fajnie zrobi to polecisz mi go bo mi się też sypią powoli 270751858-jezyk.gif w ogole widze ze coraz więcej nas z Chorzowa smile.gif

Napisano

> O widzisz kolego to jak znajdziesz dobrego i fajnie zrobi to polecisz

> mi go bo mi się też sypią powoli w ogole widze ze coraz więcej

> nas z Chorzowa

No coraz wiecej nas smile.gif Dobre pytanie,bo ja tez za niedlugo musze wymieniac progi.

Napisano

> No coraz wiecej nas Dobre pytanie,bo ja tez za niedlugo musze

> wymieniac progi.

ja progi albo ałto grinser006.gif coraz bardziej sie zastanawiam nad tym drugim 270751858-jezyk.gif moze jakie bravo albo punto zwei 001.gif albo Bayerishe Motore Werke rotfl.gif

Napisano

> ja progi albo ałto coraz bardziej sie zastanawiam nad tym drugim

> moze jakie bravo albo punto zwei albo Bayerishe Motore Werke

Ty i BMW??????Przeca Ty nie lubisz niemieckich grinser006.gif

Napisano

witam. brat rok temu w cinkolu wymieniał progi w kochłowicach na radoszowskiej. tanio i dobrze były zrobione. ale czy tam jeszcze jest ten warsztat to nie wiem. był nie daleko przejazdu kolejowego. pozdr dla chorzowskich smile.gif

Napisano
  • Autor

dzięki za info. widzę, że parę osób z Chorzowa i okolic kręci się po tym kąciku wink.gif

Napisano

Znajomi polecili mi warsztat na ul.Nowej "Tatarczyk". Osobiście tam nie byłem,ale znajomi robili i chwalili.

Napisano
  • Autor

Kolega polecił mi warsztat na Raciborskiej, bo ma sprawdzony i jest zadowolony z wykonanej pracy. Wymiana całych progów z malowaniem, konserwacją ok. 900zł, bez tych ostatnich zabiegów ok. 500zł. Co o tym sądzicie?

Napisano

nie jest źle...

ja w tym roku zrobiłem za 250 zł... bez malowania... zdecydowałem się pomalować barankiem trochę wyżej niż było i przez to trochę taniej wyszło..

ale potem jeszcze musiałem 100 zł zapłacić za poprawienie w innym zakładzie... a za rok jeszcze pewnie będę musiał trochę poprawić bo jak je obejrzałem ostatnio z kanału to się załamałem... gość który je robił to partacz... tak to jest jak chcesz zaoszczędzić...

także jak zakład jest sprawdzony to tak zrób jak piszesz...

Napisano

ciach..

> bo jak je obejrzałem ostatnio z kanału to się załamałem... gość

> który je robił to partacz... tak to jest jak chcesz

> zaoszczędzić...

Podaj adres zakładu to inni unikną tego problemu smile.gif

Napisano

właśnie to nie był zakład... to był gość który mi to zrobił "po godzinach"... w dodatku nie w łodzi tylko w okolicach Lipna... u teściów na wsi... wszyscy mi golecali... że taki dobry, że klepie bezwypadkowe ( hehe.gif) auta z Niemiec...

zresztą nawet nie wiem jak się nazywał...

Napisano

Podstawą jest dobra konserwacja progów, zwłaszcza od środka. Ja tego nie zrobiłem w porę(tzn. tylko zaszpachlowałem z zewnątrz i pomalowałem) i już prawie nie mam progów, ostatnio je łatałem ale na pełną rekonstytucję musiałbym poświęcić parę dni, łatwiej pewnie było by kupić nowe progi bo są niedrogie ale z wymianą całych progów bym sobie nie dał rady.

Blacharze robiąc samochód często nie zabezpieczają antykorozyjnie elementów jeśli ich nie będzie widać, oby zrobić szybciej i zarobić więcej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.