Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wentylator się nie załącza

Featured Replies

Napisano

Wczoraj zagotowala mi sie maryska, nie załączył sie wentylator. Mimo ze nie bylo cieplo to po tym jak ostygl i ruszylem to temperature max osiagal po 1 km..., wentylator ani drgnal, nie bylo ogrzewania...

Dzis mechanik wymienil termostat i odpowietrzyl uklad, bo stwierdzil ze woda nie puszczana jest na chlodnice. Jest ok, tylko mimo ze osiagnal odpowiednia temp to wentylator nie rusza. Podczas jazdy woda sie schladza wiec jest poprawa, jest ogrzewanie.

Dodatkowo okazalo sie ze mam 2 obiegi powietrza a mi nie załaczal sie wentylator wolniej - szybciej, byl tylko jeden tryb, ten szybki ktory uruchamial sie na ostatniej bialej kresce na skali. Dlaczego nie ruszal ten wolniejszy? Kiedy powinien sie zalaczyc?

Jakies pomysly? Mial ktos takie problemy? Z gory dzieki

Napisano

No to od poczatku.

- mialem podobnie tydzien temu, z tym, ze nie mam LPG i nie wiem czy on Ci nie miesza, moze jeszcze gdzies tam krazy powietrze.

Problem polega na tym, ze mamy zbiornik wyrownawczy ponizej najwyzszego poziomu silnika, znaki min max nic nie daja, silnik moze byc suchy, a zbiornik pokaze max. Dopiero poczas dolewania, albo znika w czelusciach ukladu, albo przybywa w zbiorniku. Zadko kto odpowietrza chlodnice, a to w tej konstrukcji podstawa.

Oto jak skutecznie odpowietrzyc dolnozbiornikowe 1,6 16V

1. Odkręcić odpowietrznik na przewodzie do nagrzewnicy.

2. Odkręcić odpowietrznik na gorze chłodnicy.

3. Lac płyn, do momenty, gdy zacznie cieknąć, odpowietrznikiem na przewodzie do nagrzewnicy, zamknąć odpowietrznik.

4. Lac dalej, az zacznie cieknąć odpowietrznikiem chodnicy, zamknąć odpowietrznik.

5. Zalać pod korek i zakręcić.

6. Uruchomić silnik z nawiewem na 4 i ustawionym na grzanie.

7. Obserwować przyrost temperatury na wskaźniku i na rurach wlotowej i wylotowej chłodnicy.

8. Gdy obie rury sa cieple, poluzować odpowietrznik na przewodzie do nagrzewnicy, w momencie gdy zacznie wyciekać płyn, zakręcić.

9. Poluzować odpowietrznik górny chłodnicy, w momencie, gdy zacznie wyciekać płyn, zakręcić.

10. Poczekać do momentu uruchomienia wentylatora, po czym zgasić silnik.

11. Gdy silnik ostygnie, uzupełnić płyn pod korek, nadmiar płynu zostanie wypchnięty zabezpieczaniem ciśnieniowym korka.

12. Sprawdzić poziom płynu na zimnym silniku i taki właśnie poziom utrzymywać.

Napisano

Ja mialem tez tak, ze jeden z dwoch trybow wentylatora nie dzialal.

Wczesniej mechanicy mi cos grzebali z wydechem i lapa urwali przewod elektryczny od wentylatora. Jest tam taki z dwoma stykami - i jeden przewod mi oderwali.

Zobaczy czy nie masz oderwanego styku albo zasniedzialych koncowek. U mnie ten styk byl za wiatrakiem - widac bylo go od razu.

pzdr

Napisano

> Ja mialem tez tak, ze jeden z dwoch trybow wentylatora nie dzialal.

> Wczesniej mechanicy mi cos grzebali z wydechem i lapa urwali przewod

> elektryczny od wentylatora. Jest tam taki z dwoma stykami - i

> jeden przewod mi oderwali.

> Zobaczy czy nie masz oderwanego styku albo zasniedzialych koncowek. U

> mnie ten styk byl za wiatrakiem - widac bylo go od razu.

> pzdr

Rezystor ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.