Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocowanie zderzaka tył - Stilo Multiwagon.

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś wie - ma jakiś schemat w których miejscach jest mocowany zderzak tylni w MW lub jak się do niego dostać? Ktoś mnie stuknął na parkingu i muszę go zdjąć i podreperować slinka.gif

Z góry dziękuję

Napisano

Ja zrzucałem zderzak jak montowałem czujnik cofania. Bez problemu się połapiesz co i jak - oprócz tych wkrętów na widoku masz po dwa pod tylnymi lampami, po jednym wrednym wkręcie zderzak jest złapany od spodu samochodu do błotnika - tutaj bez kanału raczej nie dotrzesz do tych śrub, no i nadkola są mocowane do zderzaka więc je też trzeba zluzować.

Napisano

> tutaj bez kanału raczej nie dotrzesz do tych śrub

Bezedury. zlosnik.gif Wystarczy się położyć za tylnym kołem i wyciągnąć rękę do góry. 270751858-jezyk.gif

Na początek idziemy na tył autka, kładziemy się na ziemi i odkręcamy 3 blachowkręty mocujące zderzak do podłogi bagażnika (wnęki koła zapasowego).

Potem z lewej i prawej strony auta odkręcamy po dwa blachowkręty mocujących "filcowe" nadkole od zderzaka. Są dwa nadkola, więc w sumie 4 wkręty.

Następnie z każdej strony odkręcamy po dwie gwiazdkowe śruby mocujące górną część zderzaka do tylnych błotników. Jedna śruba jest na "szpiczastym" końcu zderzaka tuż przy kole, a druga śruba jest na środku długości. W sumie 4 śruby.

Dalej zdejmujemy tylną lampę (dostajesz się przez dziurę w bagażniku) przez odkręcenie kluczem ampulowym dwóch "fajek". Odpinamy kabel i wyjmujemy lampę. To samo robimy z drugą lampą, czyli w sumie cztery "fajki".

Pod lampami masz ostatnie 4 śruby gwiazdkowe.

W tym momencie zderzak powinien ustąpić. ;-)

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za zainteresowanie się moim tematem - jak tylko się pogoda zrobi bardziej znośna (oby nie w kwietniu dopiero) to się zajmę tym zgodnie z podpowiedziami smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.