Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dtgas-system i interfejs ?

Featured Replies

Napisano

siemka wszystkim.

od lipca tego roku jestem posiadaczem instalki gazowej produkcji D.T.GAS-SYSTEM (II gen - DETEC SUPER). od samego początku walczę z regulacją. już nawet nie jestem w stanie określić ile razy byłem u gazownika zeby mi to ustawił raz a porządnie - ręce opadają.. stwierdziłem w końcu że wezmę sprawy w swoje ręce i postanowiłem metodą prób i błędów samemu spróbować wyregulować instalkę. wszedłem na stronkę viaken.pl i zamówiłem sobie fejsik do instalacji LPG. po otrzymaniu przesyłki okazało się że nie komunikacji między laptopem a sterownikiem gazowym. czy ktoś może posiada tą instalkę gazową (albo w ogóle jakąkolwiek instalkę tej firmy) i udało mu się podłączyć pod laptopa? czy wystarczy uniwersalny interfejs czy potrzeba jakiegoś dedykowanego do tych instalek?

z góry dzięki za odpowiedzi

pozdrawiam

Napisano

A rozkład wyprowadzeń na złączu pod komputer gazowy zgadza Ci sie?

Napisano

Ps

Napisz co ci się dzieje z instalką...jakie objawy ma silnik bo nie napisałeś o co chodzi.

pzdr

Napisano
  • Autor

> Ps

> Napisz co ci się dzieje z instalką...jakie objawy ma silnik bo nie

> napisałeś o co chodzi.

> pzdr

rozkład wyprowadzeń.. + i masa na pewno były dobrze jak poróbowałem podłączyć. nie byłem tylko pewien co do linii K i L więc próbowałem je zamieniać ale to nic nie dało.

z instalką jest taka lipa że pali po mieście 15l /100km pad.gif , na trasie 10-11l. biorąc pod uwagę fakt ze na benzynie było odpowiednio 9 i 6l to trochę przegięcie oslabiony.gif poza tym auto jest trochę zmulone. a gazownika mam już powyżej uszu.. już nawet przez telefon mnie rozpoznaję jak do niego dzwonię żeby się umówić na regulację.. sick.gif

widzę że też masz instalkę dtgas-system, próbowałeś to podłączać pod kompa ?

pozdrawiam

Napisano

Umnie wyglądało tak:

może nie palił tak dużo bo 8-9L gazu po mieście ale strasznie był mułowaty.....czasami nawet wciśnięcie gazu w podłoge nic nie dawało i pod górkę ciężko nim było wjechać...ogólnie lipa jak nic.

Najpierw były 2 regulacje u gazownika....fajny młody facecik wszystkie regulacje za free...niestety po przejechaniu kilkunastu km i jak silnik się nagrzał znowu to samo....wkurwił się i doszedł do wniosku że to silnik krokowy od gazu, jak go wymienił....teraz jak ręką odjał yay.gifyay.gifyay.gif aha jeszcze raz musiał kompa gazu ustawić pod nowy silniczek krokowy.

Ogólnie jesli dobrze ustawi ci kompa gazu na laptopie to będzie hulało aż miło.

Ps

Używasz oryginalnego softu do kompa gazu?

Napisano

> Umnie wyglądało tak:

> może nie palił tak dużo bo 8-9L gazu po mieście ale strasznie był

> mułowaty.....czasami nawet wciśnięcie gazu w podłoge nic nie

> dawało i pod górkę ciężko nim było wjechać...ogólnie lipa jak

> nic.

> Najpierw były 2 regulacje u gazownika....fajny młody facecik

> wszystkie regulacje za free...niestety po przejechaniu

> kilkunastu km i jak silnik się nagrzał znowu to samo....wkurwił

> się i doszedł do wniosku że to silnik krokowy od gazu, jak go

> wymienił....teraz jak ręką odjał aha jeszcze raz musiał

> kompa gazu ustawić pod nowy silniczek krokowy.

Przecież DT gas system to IV gen. i tam nie ma silnika krokowego sterującego ilością gazu...

Napisano

> Przecież DT gas system to IV gen. i tam nie ma silnika krokowego

> sterującego ilością gazu...

DT Gas System produkuje kilka różnych instalacji gazowych...ja mam II generacji a IV masz sekwencyjne...do nowszych samochodów...I generacja jest do gaźników.

Napisano

Ps chciałem pod kompa podłączyć ale nie mam laptopa i kabla....a przenoszenie PC do samochodu jest troche śmieszne...poza tym gazownik robi mi to w kilka minut yay.gif

Napisano
  • Autor

> Ps chciałem pod kompa podłączyć ale nie mam laptopa i kabla....a

> przenoszenie PC do samochodu jest troche śmieszne...poza tym

> gazownik robi mi to w kilka minut

próbowałem podłączyć na oryginalnym sofcie ze stronki. no to nic tylko pozazdrościć dobrego gazownika.. kto wie może któregoś dnia w akcie desperacji pojade do zabrza.. hmm.gif

już raz miałem plana żeby podjechać do samej firmy w lublinie bo byłem niedaleko i teraz żałuję że tego nie zrobiłem.. confused.gif

aha.. nie wspomniałem o jeszcze jednym problemie.. komp benzynowy łapie mi błędy sondy lambda. byłem u elektryka, sprawdził sondę i jest OKI. według niego sterownik gazowy wywołuje błędy sygnału sondy sick.gif

Napisano

A próbowałeś robić reset kompa..odłączyć zasilanie..ja to zrobiłem kiedyś na całą noc smile.gif potem pracował kilka dobrych minut....aż sie zaprogramował.

Nawet lepiwj chodził niż wcześniej a niezaszkodzi spróbować

Napisano

> DT Gas System produkuje kilka różnych instalacji gazowych...ja mam II

> generacji a IV masz sekwencyjne...do nowszych samochodów...I

> generacja jest do gaźników.

Racja. Nie doczytałem w pierwszym poście.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.