Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uno ?? sprzegło ?? huczenie ??

Featured Replies

Napisano

witam i kolejne pytanie. odpalam silnik. puszczam sprzegło i zaczyna huczec cos... wciskam sprzegło ...przestaje i tak w koło. co to moze być ?? kolega tez tak ma tylko ze mu głosniej huczy

Napisano

Łożysko oporowe sprzęgła, też mam tą przypadłość na wiosne wymiana całego sprzęgła biglaugh.gif

Napisano

> witam i kolejne pytanie. odpalam silnik. puszczam sprzegło i zaczyna

> huczec cos... wciskam sprzegło ...przestaje i tak w koło. co to

> moze być ?? kolega tez tak ma tylko ze mu głosniej huczy

Jak Maro napisał łożysko oporowe na sprzęgle huczy, ja tak miałem w pierwszy niuńku jeździło ze mną rok a potem jeszcze u kupla ponad rok i prócz huczenia nic innego się nie działo.

Napisano
  • Autor

wystarczy wymienic łozysko ?? czy lepiej całe sprzegło ?? bo nie wiem czy było robione

Napisano

A no właśnie, też z tym jeźdze już jakiś czas, jak było ciepło to cichło, po za tym wszystko OK. Ale będą pięniądze to wymienie dla samej ciszy, nie lubie jak coś mi w silniku piszczy angryfire.gif

MikePhobos, lepiej już zainwestować w całe sprzęgło, choćby dlatego żeby nie rozkręcać tego po ileś tam razy. Zrobić raz do porządku.

Napisano

Witam u mnie terz było słychac łożysko w skrzyni nawet głośno ,poluzowałem linke na sprzęgle i na razie przestało zobacze na ile confused.gif

Napisano

jeszcze napisz, czy na ciepłym to ustępuje, bo jeśli tak, to zimnby olej się nie dostaje na łożyska i je słychać, a cieply potem jest dostatecznie rozbryzgiwany

Napisano
  • Autor

> jeszcze napisz, czy na ciepłym to ustępuje, bo jeśli tak, to zimnby

> olej się nie dostaje na łożyska i je słychać, a cieply potem

> jest dostatecznie rozbryzgiwany

na ciepłym i zimnym tak jest

Napisano

to zrób taki test, który był jużopisywany setki razy...

odpal gadzinę i jak huczy, to połóż nogę na pedał sprzęgła, aby tylko napiąć linkę i oprzeć łożysko o docisk bez wysprzęglania, jeśli przestanie, to wskazywałoby na łożysko oporowe

jak przestaje dopiero po wciśnięciu sprzęgła i zanik nie następuje od razu, tylko jakby się wyciszało przez krótką chwilę, to wskazywałoby na łożysko wałka sprzęgłowego

Napisano

mam to samo u siebie, jak jest zimno to wyje, jak wcisnę sprzęgło to przestaje, jak sie nagrzeje jest ok. można z tym jeździć czy mogą być jakieś przygody np w trasie?

Napisano

> wystarczy wymienic łozysko ?? czy lepiej całe sprzegło ?? bo nie wiem

> czy było robione

jeśli nie masz pewności, to lepiej zrobić wszystko raz a dobrze ok.gif

Napisano

> Łożysko oporowe sprzęgła, też mam tą przypadłość na wiosne wymiana

> całego sprzęgła

ja też mam ten problem, tylko że ok. pół roku temu wymieniłem sprzęgło z dociskiem i łożyskiem na nowe. wtf?

Napisano

> wtf?

przeczytaj moją ostatnią wiadomość i sprawdź kiedy hałasuje, ale to pewnie zimny olej nie smaruje łożysk i huczą, albo masz tanie łżysko oporowe i już mu się nie chce robić 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.