Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

immobilaizer megane

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich. mam wielki problem.tydzien temu rozprogramowal mi sie immo w megance 1998 1,6. niestety nie stac mnie na to zeby jechac do serwisu. od tygodnia siedze w necie i nie moge znalezc info jak rozwiazac problem. czytalem ze mozna wygenerowac pin poprzez kod z obudowy kluczyka. mam opis jak go wklepac. a mianowicie: wkladam kluczyk do stacyjki, przekrecam i dioda zaczyna szybko mrugac. wtedy na desce rozdzielczej nalezy przytrzymac przycisk od centralnego. dioda powinna zaczac mrugac wolniej i liczyc te mrugniecia odpowiadajace kolejnym liczba tego pinu itd. problem jest taki ze po przytrzymaniu tego przycisku dioda caly czas mruga bardzo szybko. co jest nie tak? pinu i tak nie mam bo nikt bezinteresownie nie chce pomoc mi go wygenerowac. dodam ze obydwa kluczyki dzialaja(otwieraja centralny, wszystkie kontrolki zapalaja sie prawidlowo, kreci ale nie odpala) jezeli nikt nie zechce wygenerowac mi tego pinu to moze ktos mi powie czy i jak mozna jakos calkowicie odlaczyc ten immobilaizer? BŁAGAM O POMOC. Mieszkam w tulcach k. Poznania a na tej wiosce nie ma pozadnego serwisu. moje gg to:7909310

Napisano

Kod powinni Ci podać w serwisie Renault bezpłatnie (tak przynajmniej było w przypadku mojego teścia - pojechał z dowodem rejestracyjnym i od ręki dostał kod).

Jeżeli chodzi o odłączenie immo to jest to koszt ok. 300-500zł.

Nie wiem jak w Twoim modelu ale w Megane/Scenic po 99r. (faza 2) jest to typowy problem i nie pomogą tu żadne kody (przy dużych mrozach przestawia się typ blokady w komputerze). Jednorazowo wystarczy podpiąć interfejs i przestawić typ blokady na właściwy ale nie jest to rozwiązanie dające jakąkolwiek gwarancję, że to się nie powtórzy.

Napisano
  • Autor

no wlasnie ja dokladnie rok temu mialem to samo. dlatego najlepiej by bylo gdyby mi to odlaczyli w ...... ale poki co musze sobie sam jakos poradzic

Napisano

> Kod powinni Ci podać w serwisie Renault bezpłatnie (tak przynajmniej

> było w przypadku mojego teścia - pojechał z dowodem

> rejestracyjnym i od ręki dostał kod).

> Jeżeli chodzi o odłączenie immo to jest to koszt ok. 300-500zł.

> Nie wiem jak w Twoim modelu ale w Megane/Scenic po 99r. (faza 2) jest

> to typowy problem i nie pomogą tu żadne kody (przy dużych

> mrozach przestawia się typ blokady w komputerze). Jednorazowo

> wystarczy podpiąć interfejs i przestawić typ blokady na właściwy

> ale nie jest to rozwiązanie dające jakąkolwiek gwarancję, że to

> się nie powtórzy.

Chce przesmarowac klemy w aku .W meganie I ph II czy odpiecie klem nie spowoduje rozprogramowania imo?

Napisano
  • Autor

kiedy mi dzialal wymienialem akumulator i nic sie nie dzialo z immo

Napisano

> Chce przesmarowac klemy w aku .W meganie I ph II czy odpiecie klem

> nie spowoduje rozprogramowania imo?

Nie, możesz spokojnie wyjmować, radio jedynie zgubi kod jeśli masz oryginalne.

Napisano

Dało się coś zrobić?

Napisano
  • Autor

nie dalo rady. program nie generuje mi pinu. w pilocie mam jakis dziwny kod. zostaje pewnie serwis

Napisano

> nie dalo rady. program nie generuje mi pinu. w pilocie mam jakis

> dziwny kod. zostaje pewnie serwis

Szkoda

Napisano

> nie dalo rady. program nie generuje mi pinu. w pilocie mam jakis

> dziwny kod. zostaje pewnie serwis

pojeździj po elektrykach w Poznaniu.

Mi w Grudziądzu swego czasu (już ze 3-4 lata temu) pewien młody i kumaty elektryk chciał odłaczyc immo w meganie za 2 stówy.

Ale stwierdziłem, że wolę je zachować i w serwisie za jego naprawę wydałem kilkakrotnie wiecej wink.gif Wtedy jeszcze młody i głupi byłem hehe.gif No ale działa do dziś. I oby jak najdłużej.

Napisano

pilot na podczerwien ?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Coś pomotałeś.

To o czym napisałeś to sposób odpalenia pinem, oraz ewentualnego programowania kluczyka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.