Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CCS problem

Featured Replies

Napisano

witam. kupilem ostatnio w dosc niskiej cenie CCSa i mam problem z silnikiem :/ jest iskra na wszystkich swiecach, ale przy probie odpalenia sa klopoty, bo zapala albo na jeden cylinder, albo na dwa, czasem na trzy. dodatkowo strzela strasznie we wtrysk, az mi sie ogien we wtrysku pokazal. max obroty to 3 tys. i teraz pytanie, bo widze, ze pasek rozrzadu jest nowy, swiece sa nowe NGK. ale co do tego paska, to czy jest mozliwosc, ze poprzedni wlasciciel go zalozyl zle i te objawy sa skutkiem przestawionego rozrzadu?? czy moze nie szukac w tym kierunku, tylko bardziej szukac w okolicy czyjnika polozenia walu?? wiem, ze ma znaczenie ustawienie kolka paska klinowego alternatora ze wzgledu na zabki, ktore na nim sa, moze koles jak to skladal przykrecil kolko w zlej pozycji?? prosze o pomoc!!!! pozdrawiam

Napisano
  • Autor

widze nikt nie pomoze frown.giffrown.giffrown.gif szkoda, bo nie wiem co mam robic frown.gif

Napisano

jak wali ogniem w dolot to coś mi się wydaje że rozrząd jest źle ustawiony

Napisano

też mi sie tak wydaje że coś nie tak z rozrządem zapytaj osoby od której kopiłeś czy było coś z silnikiem robione

Napisano
  • Autor

no wlasnie poprzedni wlasciciel to jakis cwaniak i jak dzwonilem zanim pojechalem po samochod to mowil cos innego niz pozniej sie okazalo, ale jak pojechalem 200km po niego i zaplacilem za lawete to juz go wzialem...wlasnie zagladalem do rozrzadu i widac, ze pasek jest nowka, poza tym widac swiezy uszczelniacz na pompie plynu chlodzacego, wiec pewnie robili rozrzad...a cep stwierdzil, ze sprzedaje, bo nie potrzebny mu bo ma golfa II i woli golfem jezdzic...a ja tam wole zadbac o CCS niz jakims wsiorskim golfem jezdzic...i jeszcze ten sportas by mu pokazal, gdzie miejsce golfa jest 270751858-jezyk.gif a poza tym silnik ma pochodzic z pol roku, bo pozniej planuje swap na 1.2 16v 270751858-jezyk.gif

Napisano

sprawdz rozrzad, jakby kolko bylo zle to by wogole nie zapalil

Napisano

> stwierdzil, ze sprzedaje, bo nie potrzebny mu bo ma golfa II i

> woli golfem jezdzic...

No to od razu wiadomo kto to hehe.gif Jak szwabski samochód jest dla niego najlepszą konstrukcją na świcie, to przynajmniej zrobiłeś dobry uczynek zabierając z jego rąk piękny włoski samochód. claps.gif

Napisano
  • Autor

juz wiem jak zrobic ten rozrzad...teraz troche ciepelka by sie przydalo, bo takto szybko sie marznie i wszystko sztywne jest i mozna cos dodatkowo popsuc frown.gif

Napisano

> juz wiem jak zrobic ten rozrzad...teraz troche ciepelka by sie

> przydalo, bo takto szybko sie marznie i wszystko sztywne jest i

> mozna cos dodatkowo popsuc

Czyli to rozrząd się okazał, tak jak koledzy pisali?

Napisano
  • Autor

> Czyli to rozrząd się okazał, tak jak koledzy pisali?

jeszcze dokladnie nie wiem, bo nie patrzylem, ale podejzewam to najbardziej. jak to nie to, to bede szukal w innym miejscu...tylko tyle tego, ze moze sie okazac, ze wymienie pol czesci pod maska na nowe i na koncu dopiero trafie w to uszkodzone...pojechalbym na diagnostyke, ale nie mam jak...

Napisano

> pojechalbym na diagnostyke, ale nie mam jak...

Podpięcie się do komputera niekoniecznie ci coś wykaże. To dosyć prosty komputer, więc często nic mądrego nie pokazuje. Przerabiałem to u siebie.

Napisano
  • Autor

sprawdzilem rozrzad i jest niestety ok frown.gif byl u mnie taki mechanik i powiedzial, ze raczej hallotron wariuje...

Napisano
  • Autor

> mogą być jeszcze luzy zaworowe złe.

no tak, ale jak sie reguluje luzy zaworowe?? jezeli moze mi ktos jakos to wytlumaczyc, to bede wdzieczny...

juz wiem jak regulowac to ustrojstwo smile.gif w sumie to nic trudnego 270751858-jezyk.gif w 900 sam wymienialem uszczelniacze zaworowe, to i z tym dam rade zeby.GIF a jeszcze pytanie...czujnik polozenia walu nie musi byc chyba koniecznie od 1.1?? jak trafie od 1.2 to tez chyba powinien latac??

Napisano
  • Autor

czujnik polozenia walu pomierzony omomierzem i jest niby ok :/ zostaje sprawdzic luzy zaworowe :/

Napisano
  • Autor

> przewody WN nie zamienione miejscami?

jedna cewka do 1 i 4 cylindra, druga do 2 i 3. probowalem odwrotnie podlaczyc to krecil, ale nic sie nie dzialo...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.