Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AF Czy tu jest wzmocnienie dachu ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy w miejscu antenki (foto w załączniku) istnieje wzmocnienie dachu ?

Chcę zamontować antenę CB, ta co mam ma 150 cm (New Alaska) i jeśli mi powygina dach to nie będę montował tak długiej, tylko coś krótszego.

Pozdrawiam

Klawo

post-138068-14352506033073_thumb.jpg

Napisano

W corsie w tym miejscu mam zamontowana ML-145 jezdze juz pol roku i nic zlego sie nie dzieje mimo ze wale po kazdym podziemnym parkingu lub przy wiekszych predkosciach

Napisano

W htb na krawedzi dachu jest wzmocnienie, w sedanie pewnie tez jest.

Napisano

Jest wzmocnienie tylnej krawedzi dachu, nalezy sie upewnic, czy w miejscu montazu bedzie otwor technologiczny w profilu wzmocnienia, aby bylo jak paluchy wlozyc, aby cos dokrecic, przymocowac....Jesli interesuja Ciebie szceguly konstrukcji tegoz elementu, jutro moge zapodac foto, bo moj woz nadal jest bez podsufitki, mimo ze HTB, ale konstrukcja tej czesci nadwozia dla HTB i sedan jest identyczna.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Chętnie rzucę okiem na fotkę, więc jeśli jest to możliwe, poproszę.

Kupiłem astrolota już z antenką od zestawu głośnomówiącego. Zestaw oczywiście zmieniłem na swój, a antena nie jest potrzebna. Lecz zanim zdejmę podsufitkę, to chciałbym ocenić szanse trafienia na wzmocnienie w miejscu obecnie zamontowanej antenki.

Pozdrawiam

Klawo

Napisano

jeśli chodzi o uchwyt to odradzam bo niszczy to blache i w astrze sedan to chyba bedzie sie opierała o dach przy orwarciu.ja w swojej zapodałem indianke w dziurę po teleskopowej w tylnym błotniku i nie narzekam na zasięg (nawet koło 10 km)

a tą na dachu można do radia wykorzystać.

wydaje mi sie że w moim rozwiązaniu może uchodzić za rozwiązanie (prawie) fabryczne,a jednak na dachu 1,5 metra już wygląda dziwnie.oczywiście wiem że nie ma lepszego miejsca na montaż jak dach(najlepiej jego środek),tylko czy warto dla nieco większego zasięgu.zresztą wybór należy do ciebie - w załączniku zdjęcie.

pozdrawiam

post-120223-1435250604473_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Pomysł z zamianą funkcji anten brzmi całkiem ciekawie, prawdopodobnie radio FM spokojnie odbierało by na tej GSM. Żeby jeszcze otwór w błotniku był w płaszczyźnie poziomej smile.gif wtedy moja "Niu Alaska", która ma już 3 lata, wylądowała by tam bez problemu. W międzyczasie zastanawiałem się nad anteną President Florida, ale w wersji nie na magnes. Może ktoś wie o istnieniu takiej. Wtedy może wystarczyłoby odkręcić tą z dachu, zostawić mocowanie (jak w foto) i przykręcić coś krótszego. Bo nie ukrywam że 1,5 m na dachu też mi się nie widzi.

Klawo

post-138068-14352506045267_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.