Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z porannym rozruchem [Megane II] - po raz pierwszy

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Wczoraj odśnieżyłem sobie ładnie autko, instaluję dziecko w foteliku, wsiadam wciskam start i... nie zapalił. Zarzęził i tyle. Za drugim razem trochę lepiej ale też bez efektu. Dopiero za trzecim razem auto odpaliło względnie normalnie. Byłem mocno zdziwiony bo parę tygodni temu przy -15 odpalał "na dotyk", bez zająknięcia. A wczoraj było raptem -4 stopnie. W czym może tkwić problem? Autko ma raptem dwa lata, czyżby akumulator mówił już powoli "do widzenia"? Tylko dlaczego wcześniej nie było żadnych problemów. Może istotne jest to że jakieś 3 tygodnie temu przez swoją nieostrożność (pisałem tutaj nawet o tym) rozładowałem całkowicie akumulator (nie wyłączyłem świateł) i auto odpalałem z kabli rozruchowych. Samochodem jeżdżę sporo, do pracy mam w jedną stronę 25 km, średnio dziennie robię około 100 km, głównie na trasie. Może któryś z Kolegów podpowie mi co mogło być przyczyną tej dzisiejszej nieprzyjemnej dolegliwości? hmm.gif

Napisano

Jak zarzęził? taki odgłos jak praca diesla? albo traktora? Podaj jaki przebieg. Ja stawiam na koło zmiennych faz rozrządu, ale ten rocznik nie wiem właśnie czy nie był pozbawiony już tej wady.

Napisano

> Jak zarzęził? taki odgłos jak praca diesla? albo traktora? Podaj jaki

> przebieg. Ja stawiam na koło zmiennych faz rozrządu.

Nie, nie. To na pewno nie KZFR (znam ten dźwięk) zlosnik.gif Przebieg 60 kkm. Może źle się wyraziłem, nie tyle zarzęził co zajęczał (jakby akumulator był bardzo słaby).

Napisano

> Nie, nie. To na pewno nie KZFR (znam ten dźwięk) Przebieg 60 kkm.

> Może źle się wyraziłem, nie tyle zarzęził co zajęczał (jakby

> akumulator był bardzo słaby).

pojedź do elektryka, niech sprawdzi aku ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.