Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gościnie

Featured Replies

Napisano

Ten przebieg to on kiedyś miał..

Napisano

Jeśli przebieg realny bądź gotowy na to że będziesz musiał włożyć w ciągu roku w niego ze 3000zł pod warunkiem że ci sie nic ze skrzynią nie stanie wink.gif

Silnik wyplakowany tak że można jeść z niego... Czemu?

Nie ma wzmianki o serwisowaniu w ASO ani o książce serwisowej więc pewno jej nie ma. Dlaczego? smile.gif

I co to jest ta rozpórka pod maską? Czyżby jakiś tjuning? smile.gif Ja mam paska po lifcie to standard w tych starszych?

Bleee nie orginalne radio 270751858-jezyk.gif

Jak uda się potwierdzić przebieg to można sprawdzać dalej (nie koniecznie w tej kolejności), jak nie to bym sobie głowy nie zawracał.

Napisano
  • Autor

Wiem, że rozrząd i płyny będą do wymiany. Czy sugerujesz jeszcze jakieś koszty?? Przed zakupem zamierzam i tak pojechać do serwisu pod kompa.

Napisano
  • Autor

A jak tam ogólnie Tobie się sprawuje passacik??

Napisano

> jaka rozporka??

Kolega sie chyba rozpedzil z nadinterpretacja zdjecia zlosnik.gif

Napisano

> tez mi sie tak wydaje

Zadna rozporka, po prostu uszczelka gumowa....nadinterpretacja fotki.

pozdrawiam

Napisano

> Wiem, że rozrząd i płyny będą do wymiany. Czy sugerujesz jeszcze

> jakieś koszty?? Przed zakupem zamierzam i tak pojechać do

> serwisu pod kompa.

Ja do swojego B5 FL 2001 skrzynia manualna, przebieg przy kupnie 192k (sprawdzony w ASO) przez pół roku dołożyłem:

rozrząd + klocki + chłodnica (po znajomości i troche swoimi siłami zamkneło się kwotą nieco ponad 1000zł), czyszczenie turbiny (450zł), do tego oczywiście płyny, filtry, nabijanie klimy (ostatnie nabicie było 4 lata wcześniej). Czekają mnie szklanki (około 400zł), na tarczach jeszcze z rok pośmigam. Samochód potrzebuje też opon wink.gif Nikłe szanse że w komplecie do auta dostaniesz zimówki razem z letniawkami w jakimś super stanie a to wydatek z 800zł (nowe).

Przy 180k czy tam 190k teoretycznie powinien być przegląd... Może się okazać że to co było u mnie do wymiany w tym jest w dobrym stanie ale na bank znajdzie się coś innego 270751858-jezyk.gif

> Kolega sie chyba rozpedzil z nadinterpretacja zdjecia

Aaaa uszczelka ;P

Napisano

> Zadna rozporka, po prostu uszczelka gumowa....nadinterpretacja fotki.

> pozdrawiam

Co nie zmienia faktu ze brakuje tam oslony scianki grodziowej (tej oslaniajacej aku) a one same nie gina. Tak jak mowilem odpusc sobie wink.gif

Napisano

> Co nie zmienia faktu ze brakuje tam oslony scianki grodziowej (tej

> oslaniajacej aku) a one same nie gina. Tak jak mowilem odpusc

> sobie

W przedliftach chyba jej nie było montowanej czy jestem w błędzie ??? hmm.gif

Napisano

> W przedliftach chyba jej nie było montowanej czy jestem w błędzie ???

niewiem.gif Wydawalo mi sie ze wszystkie mialy, ale tak patrze na allegro i rzeczywiscie niemaja slinka.gif

Napisano

> Ja do swojego B5 FL 2001 skrzynia manualna, przebieg przy kupnie 192k

> (sprawdzony w ASO) przez pół roku dołożyłem:

> rozrząd + klocki + chłodnica (po znajomości i troche swoimi siłami

> zamkneło się kwotą nieco ponad 1000zł), czyszczenie turbiny

> (450zł), do tego oczywiście płyny, filtry, nabijanie klimy

> (ostatnie nabicie było 4 lata wcześniej). Czekają mnie szklanki

> (około 400zł), na tarczach jeszcze z rok pośmigam. Samochód

> potrzebuje też opon Nikłe szanse że w komplecie do auta

> dostaniesz zimówki razem z letniawkami w jakimś super stanie a

> to wydatek z 800zł (nowe).

> Przy 180k czy tam 190k teoretycznie powinien być przegląd... Może się

> okazać że to co było u mnie do wymiany w tym jest w dobrym

> stanie ale na bank znajdzie się coś innego

> Aaaa uszczelka ;P

Jak ktos kupuje auto o chyba sie powinien liczyc z wymiana w/w przez Ciebie czesci, nikt kto sprzedaje auto nie bedzie w niego ladowal kasy zeby zrobic prezent kupujacemu!!!

Wracajac do tematu mam identycznego Passata co w podanym wyzej linku, od kupna (14miesiecy) wymienilem rozrzad (600zł) 2x olej i filtry (2x250zł) filtr paliwa (75zł) klocki przod (200zł) to sa koszty czesci ktore nalezalo wymienic, nie wspominam o kosztach wymiany pierdół np lamp przednich na soczewkowe bo to raczej widzimisie a nie materaial exploatacyjny

Napisano

> Witam serdecznie. Jestem u Was gościnnie ponieważ interesują mnie

> opinie o takim modelu:

> http://allegro.pl/show_item.php?item=884874909

> Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

auto od handlarzyny, wiec spodziewac sie mozna wszystkiego, balbym sie o stan skrzyni, wysoko stoi nawet jak na serie, rokuje ze ma amorki nowe, ale tez moze byc kiepawej firmy ze go tak podniosly . autko wylizane i piekne a cena dosc okazyjna ( busted.gifbusted.gifbusted.gif)

sam kupilem a4 od handlarzykow, nie byla tak wylizana i miala troche wad na ktorych troche urwalem z ceny (szyba peknieta, lakier porysowany), ale cena byla nizsza o jakies 3kpln niz reszta ogloszen. porobilem co trzeba bylo rozrzad itp i smigam ok.gif naprawde wdzieczne wozki ok.gif

Napisano

> Jak ktos kupuje auto o chyba sie powinien liczyc z wymiana w/w przez

> Ciebie czesci

Liczyć się powinien z kosztami ale dlaczego akurat tych części które wymieniłem. Przecież jak za 10k km ktoś sprzedaje samochód to nie będzie przez pół roku bez klocków jeździł i hamował jak Fred Flinston. Bez chłodnicy też za bardzo się jeździć nie da... Ogólnie trzeba się liczyć z kosztami. Kolega kupił Golfa IV i przez rok włożył do niego 300zł. Inny znajomy po miesiącu musiał naprawić ABS i do tego doszła uszczelka pod głowicą (plus jakieś duperele). Na dzień dobry razem z rozrządem 3k zł.

Dlatego pisze że przy kupnie auta które ma 10 lat trzeba być gotowym na to że istnieje duże prawdopodobieństwo iż doprowadzenie samochodu do stanu używalności może kosztować pare k zł. A jak już go zrobisz porządnie to pewno masz na 2 lata spokój.

Napisano

> Dlatego pisze że przy kupnie auta które ma 10 lat trzeba być gotowym

> na to że istnieje duże prawdopodobieństwo iż doprowadzenie

> samochodu do stanu używalności może kosztować pare k zł. A jak

> już go zrobisz porządnie to pewno masz na 2 lata spokój.

No tak ale wymieniles rzeczy ktore kazdy logicznie myslac czlowiek wykmienia i zdaje sobie sprawe ze trzeba to zrobic. Pozatym kupujac auto masz pewiem poglad na to co trzeba zrobic. Ja jak kupowalem to wiedzialem ze do wymainy bedzie przegub i bylem przygotowany (o rozrzadnie nie wspominam bo to oczywiste).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.