Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

notlauf - long-

Featured Replies

Napisano

bo mi się przypomniała wakacyjna usterka, a że szykuje się dłuższa trasa autostradowa to trzebaby coś z tym zacząć robić zlosnik.gif

pacjent: tdi 101km axr czyli pedek

sytuacja w której wystapił (parokrotnie ale sytuacja jedna) tj. po kilkugodzinnej jeździe na autostradzie mniej więcej ze stałą prędkością 120-140 km/h, obciążonym mocno samochodem, przy raczej wyższej temp. powietrza, turbina gasła po przyśpieszeniu np. do 150 w momencie odpuszczeniu gazu (czy akurat było z górki bo z takim pytaniem się spotkałem to mogło być akurat z górki), podczas wciskania nie zauważyłem hmm.gif, po restarcie spokojna jazda do okolic 120,130 km/h bez notlaufów (plusem tego było tylko to że spalanie wyszło boskie serduszka.gif)

na miejscu jazda do bardzo wysokich obrotów notlaufów nie powodowała ale raczej te wysokie obroty nie byly testowane na IV i V

podpięcie VAGiem i był błąd ale ze względu na brak kompatybilności językowej zrozumiałem tylko coś w rodzaju "regulator turbiny" i że te typy tak mają i mam spokojnie sobie wrócić do domu wink.gif

powót do domu i sytuacja analogiczna czyli po około 7 godzinach równej jazdy na autostradzie i w identycznej sytuacji jak wyżej notlaufy 3 razy pod rząd hmm.gif w polsce domorosłe badanie VAGiem nie wykazało żadnych błędów (chociaż było przeprowadzone dopiero teraz czyli jakieś 4 msc po akcji)

po tym trasy po polskich autostradach do cirka 150 km czasem z prędkościami autostrad niemieckich i nic

naczytałem się i nie wiem bo albo N75, gruszka hmm.gif albo zapieczenie ?

edit: nie wiem czy to może mieć jakieś zanczenie miesiąc przed wyjazdem wymieniona przepustnica (na nówkę, a nie uzywkę)

Napisano

może poprostu turbina przyzwyczaiła się do stałych obrotów i chcąc depnąć mocniej wpadała w notlauf niewiem.gif

Napisano

A zrób logi dynamiczne..

Może po prostu jak jechałeś, że stałą prędkością dłuższą chwile to kierownice się nie ruszały i później nie zbijały ciśnienia tylko zostawały w swojej pozycji i łapał notlauf...

Jak jeździsz w całym zakresie to się rozruszały i jakoś chodzą...

Logi dynamiczne powinny pokazać jak zbijają doładowanie bo jeśli to one to wystarczy czyszczenie...

Miałem tak w PD 101KM i za czyszczenie dałem coś koło 200zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.