Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostre bicie przy ~100km/h

Featured Replies

Napisano

Wiem, wiem. Anioł stróż puka... Ale dziś pierwszy raz od dłuższego czasu przejechałem się autkiem (na co dzień żona nim jeździ). I jest ok ale jak prędkość zaczyna dochodzić do 90 daje się odczuć lekkie bicie. Bardzo, bardzo delikatne.

Po dojściu do ~100 bicie jakby rozchodzące się od przodu auta staje się bardzo odczuwalne na całej karoserii i kierownica zaczyna mocno drgać... crazy.gif

Co to może być? Felgi wydają się proste, żona zeznała, że w żadną dziurę nie wjechała... Jedynie wspominała, że wjeżdżając na rampę w pracce (za rampą są miejsca parkingowe) mocno oponki na lodzie pracowały aż gumę było czuć...

Może ciężarek na kole się zgubił? Co jeszcze może powodować bardzo silnie odczuwalne na całej karoserii (nie tylko na kierownicy) bicie... crazy.gifniewiem.gif

Napisano

Moze masz gdzies kawalek sniegu / lodu na feldze niewiem.gif

Generalnie zaczalbym od wizyty we wulkanizacji 40pln i kolka wywazone waytogo.gif

Napisano

lód na wewnętrzne stornie felgi

ja dziś tez to clio zony wyczułem

potem 10 minut z lewarkiem i kluczem i problem rozwiązałem

Napisano
  • Autor

> Moze masz gdzies kawalek sniegu / lodu na feldze

> Generalnie zaczalbym od wizyty we wulkanizacji 40pln i kolka wywazone

a w sumie to może i być zlosnik.gif

A żonce już zapowiedziałem, że w drodze z pracki ma do mojego kumpla wulkanizatora podjechać

Napisano

zacznij od obejrzenia felgi,czy sniegu/lodu na niej nie ma. Nastepnie zobacz, czy ciezarki jeszcze sa. nigdy nie wiadomo czy gdzies nie odpadl (dla mnie sie zdarzylo). Jak wizualnie wsio ok, to na wywazarke. Moze żona zapomniala, ze wjechala w dziure albo teoretycznie nie byla ona duza i jej mocno nie odczula ale wyważenie uleglo zmianie. pzdr

Napisano

> a w sumie to może i być

> A żonce już zapowiedziałem, że w drodze z pracki ma do mojego kumpla

> wulkanizatora

na 99,9 % lód ... ja pożyczałem autko koledze i przy tankowaniu wydłubałem parę grudek lodu kluczem do kół z rantów felg przednich ....

bo przy około 80 waliło kierownicą ... a później skrarżył się że powyżej 100 km/h wibruje nadwozie...wydłubał z kół tylnych i jak ręką odjął wink.gif

Napisano

Ostatnio takie bicie u mnie skończyło się wyjściem drutów na zewnątrz w oponie.Wpadłem w dziure tylną lewą gumą i druty z kordu puściły; opona się wybrzuszyła.Przy min prędkościach rzędu 5-30 km/h rzucało autem na prawo i lewo pow. 90 km też objawy się nasilały.Podlewaruj Kolego auto i zakręć pare razy kołem waytogo.gif w celu weryfikacji czy nie jest owalne.Jeśli nie to szukaj ubytków w doważaniu koła,ew. nadmiarze śniegu wewnątrz felgi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.