Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podświetlenie zegarów w Lacetti

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem ostatnio, że część prędkościomierza, dolny lewy róg jest nieoświetlana równomiernie jak pozostała część zegara. Powiedzcie mi, czy też tak macie, czy jednak żarówka się przepaliła. Wcześniej nie zwracałem uwagi na podświetlenie zegarów, więc ciężko mi stwierdzić jak było wcześniej. Jeżeli jednak to padnięta żarówka, to czy wymienię ją sam? Czy wystarczy odkręcić dwie śrubki na zegarze i wszystko ładnie wyjdzie,czy trafię na jakieś niespodzianki? Bo domyślam się, że gwarancja nie obejmuje takich napraw jak przepalona żarówka zegarów.

283363315-zegary.JPG

post-24283-14352506287688_thumb.jpg

Napisano

> Zauważyłem ostatnio, że część prędkościomierza, dolny lewy róg jest

> nieoświetlana równomiernie jak pozostała część zegara.

> Powiedzcie mi, czy też tak macie, czy jednak żarówka się

> przepaliła. Wcześniej nie zwracałem uwagi na podświetlenie

> zegarów, więc ciężko mi stwierdzić jak było wcześniej. Jeżeli

> jednak to padnięta żarówka, to czy wymienię ją sam? Czy

> wystarczy odkręcić dwie śrubki na zegarze i wszystko ładnie

> wyjdzie,czy trafię na jakieś niespodzianki? Bo domyślam się, że

> gwarancja nie obejmuje takich napraw jak przepalona żarówka

> zegarów.

Żarówka. Ale nie wiem jak wymienić.

Mi się przepaliła żarówka od podświetlenia klimatyzacji i wymienili na przeglądzie gratis (zapłaciłem tylko za żarówkę).

Napisano

na 100% żarówka, ale nie wiem jak wymienić w sensie czy napotkasz na jakiś problem

Napisano

> na 100% żarówka, ale nie wiem jak wymienić w sensie czy napotkasz na

> jakiś problem

Zarowki sa ulozone jak na rysunku, ale dostanie sie do niego w warunkach ujemnych temperatur grozi uszkodzeniem plastikow.

283363379-licznik.png

post-115536-14352506288191_thumb.png

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> Zarowki sa ulozone jak na rysunku, ale dostanie sie do niego w warunkach ujemnych temperatur grozi

> uszkodzeniem plastikow.

Wczoraj wymieniłem żarówkę w zegarach. Z ważnych rzeczy, to układ żarówek jest inny niż na rysunku. Demontaż zegarów jest banalnie prosty i polega na odkręceniu siedmiu śrubek (4 do ściągnięcia osłony przed zegarami, trzy do wyciągnięcia zegarów). Cenna rada, jak wymieniacie żarówki i chcecie sprawdzić przed montażem, czy dobrze świecą, podłączcie do zegarów dwie wiązki kabli (styki). Ja podłączałem jedną żeby tylko sprawdzić oświetlenie i nałapałem błędów, które pokazały się w postaci kontrolki na zegarach i spowodowało lekką sytuację nerwową przed porannym wyjazdem do pracy.

Nie polecam jako zamiennika kupowania led-ów. Ja kupiłem jednego leda bo nie było zwykłej żarówki i jest problem z kolorem światła. Żarówki fabrycznie są białe z naciągniętym niebieskim kondonem. Próbowałem na białym ledzie naciągnąć kondonik z żarówki i siła światła jest nie ta. Ostatecznie leda zamontowałem pod wyświetlaczem przebiegu a żarówkę z wyświetlacza przełożyłem na prędkościomierz. Fajnie natomiast wygląda podświetlenie na zielonych ledach, jest intensywniejsze, ale trzeba wymienić wszystkie żarówki, żeby to miało ręce i nogi.

Napisano

> Wczoraj wymieniłem żarówkę w zegarach. Z ważnych rzeczy, to układ żarówek jest inny niż na rysunku.

> Demontaż zegarów jest banalnie prosty i polega na odkręceniu siedmiu śrubek (4 do ściągnięcia

> osłony przed zegarami, trzy do wyciągnięcia zegarów). Cenna rada, jak wymieniacie żarówki i

> chcecie sprawdzić przed montażem, czy dobrze świecą, podłączcie do zegarów dwie wiązki kabli

> (styki). Ja podłączałem jedną żeby tylko sprawdzić oświetlenie i nałapałem błędów, które

> pokazały się w postaci kontrolki na zegarach i spowodowało lekką sytuację nerwową przed

> porannym wyjazdem do pracy.

> Nie polecam jako zamiennika kupowania led-ów. Ja kupiłem jednego leda bo nie było zwykłej żarówki i

> jest problem z kolorem światła. Żarówki fabrycznie są białe z naciągniętym niebieskim

> kondonem. Próbowałem na białym ledzie naciągnąć kondonik z żarówki i siła światła jest nie ta.

> Ostatecznie leda zamontowałem pod wyświetlaczem przebiegu a żarówkę z wyświetlacza przełożyłem

> na prędkościomierz. Fajnie natomiast wygląda podświetlenie na zielonych ledach, jest

> intensywniejsze, ale trzeba wymienić wszystkie żarówki, żeby to miało ręce i nogi.

ale jakie LED monotwales? I jak zamonotwałeś dokładnie, bo mam w planie wykonanie takiej operacji, ale nie wiem jak umiescic LED w tym cokole co trzyma zwykła żarówkę. Masz może zdjecie jak to wyglada zamontwane?

Na jakims wloskim forum typ wymienil podswietlanie zegarow na LED mocne i super swiecilo. Mi najbardziej zalezy na takim zimno-białym podświetleniu koloru, jak np w Hondzie jest.

Napisano
  • Autor

> ale jakie LED monotwales? I jak zamonotwałeś dokładnie, bo mam w planie wykonanie takiej operacji,

> ale nie wiem jak umiescic LED w tym cokole co trzyma zwykła żarówkę. Masz może zdjecie jak to

> wyglada zamontwane?

Fotki nie mam, ale nie jest potrzebna. Po prostu kupujesz gotowe ledy do podświetlenia zegarów. Są sprzedawane z cokołem, Twoja roota to tylko włożenie w miejsce żarówek.

Możesz podlinkować zdjęcia tych zegarów, które widziałeś na ledach? Ja chyba wymienię wszystko na ledy zielone, wtedy jest mocny zielony kolor, który fajnie wygląda.

Napisano

> Fotki nie mam, ale nie jest potrzebna. Po prostu kupujesz gotowe ledy do podświetlenia zegarów. Są

> sprzedawane z cokołem, Twoja roota to tylko włożenie w miejsce żarówek.

> Możesz podlinkować zdjęcia tych zegarów, które widziałeś na ledach? Ja chyba wymienię wszystko na

> ledy zielone, wtedy jest mocny zielony kolor, który fajnie wygląda.

oj teraz juz nie znajde... :/

w sensie ze cos takiego zadziala? to jest ten sam cokol? Czy inny, a jak tak to pokaz linka smile.gif

[image]http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/29/07/63/1029076305[/image]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.