Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup Golfa IV

Featured Replies

Napisano

Witam z sasiedniego kacika.

Znajoma planuje kupic Golfa IV budzet do ok 14-15 tys wiec raczej starsze roczniki.

Powiedzcie na co zwracac szczegolna uwage , czy uzytkowanie tego auto sprawia duzo problemow - awarie, ceny czesci i napraw ,wychodzenie rudej itp..

Jednostka 1.4 odpada , ale jak radza sobie silniki 1.6 - 1.8 z gazem ?? czy moze lepiej poszukac 1.9 ?

Wiadomo ze przebiegi 100tys sa malorealne , wiec stad moje pyt, jak trzymaja sie te auta np przy 200kkm ??

Pozdrawiam i czekam na porady

Napisano

W 10-12 letnim samochodzie dużo rzeczy może się zepsuć, może nie jakieś wielkie awarie ale z drobne rzeczy co chwile będą wychodzić. Co do 1.6 to tam chyba były problemy ze skrzyniami...

Napisano

> Witam z sasiedniego kacika.

> Znajoma planuje kupic Golfa IV budzet do ok 14-15 tys wiec raczej

> starsze roczniki.

Osobiście z taką kasą odpuściłbym zakup GIV, albo mama ze 25 tyś. i szukam zadbanego egzemplarza albo celuję w inne marki ok.gif

Napisano

> Jednostka 1.4 odpada , ale jak radza sobie silniki 1.6 - 1.8 z

> gazem ?? czy moze lepiej poszukac 1.9 ?

Co do 1.6 to awaryjne skrzynie biegów. Sam robiłem frown.gif Wystarczy spojrzeć na ceny w allegro skrzyń do 1.6 i do 1.9 i od ręki widać na które jest większe zapotrzebowanie. Silnik natomiast bardzo dobry i całkiem dynamiczny.

Zalecałbym raczej 1.9 TDI bo to raczej udane egzemplarze.

Napisano
  • Autor

> Zalecałbym raczej 1.9 TDI bo to raczej udane egzemplarze.

Dzieki Wszystkim

A jak w 1.9 z Dwumasem . Wtrsyskiwazami itp

Dostepnosc czesci raczej latwa , a ceny czesci ?

Jakies problemy z korozja ?

O ile sie nie myle to chyba zawieszenei potrafi byc dosc kosztowne przy robocie ?

Napisano

> Dzieki Wszystkim

> A jak w 1.9 z Dwumasem . Wtrsyskiwazami itp

> Dostepnosc czesci raczej latwa , a ceny czesci ?

> Jakies problemy z korozja ?

> O ile sie nie myle to chyba zawieszenei potrafi byc dosc kosztowne

> przy robocie ?

Zawieszenie to zwykly wahacz wiec nie ma tam drogich elementow.

Napisano

Mam przejechane prawie 200k i odpukać problemów z dwumasem ani widu ani słychu. Znam takich co sprzęgła nie dotykali do 350k km, znam tez takich co przy 250k wymienili dla świętego spokoju.

Napisano

> Zawieszenie to zwykly wahacz wiec nie ma tam drogich elementow.

pozatym zamiennikami sa czesci skody, ktorych ceny sa naprawde przyzwoite smile.gif

Napisano

w tym przedziale cenowym nie pchał bym sie w diesla bo to bedzie na pewno zmeczony egzemplarz, celował bym w silnik 1,6, szukac jak najmłodszego, wystrzegac sie stuningowanych egzemplarzy palacz.gif

Napisano

Mam GIV varianta 1,9 90KM, od trzech lat jest u mnie, ma nalatane 220 i generalnie jest git. Żadnych poważnych napraw, jakaś tam drobna eksploatacja, części od octawki w miarę tanie. Moja sąsiadka ma trzydrzwiowego z takim samym silnikiem, też z rocznika 99 i jest bardzo zadowolona.

Do tego stopnia, że na wiosnę przymierza się do nowego autka z salonu i też ma być to golfik, lub ewentualnie polóweczka.

Napisano
  • Autor

Dzieki Wszystkim za porady .

Stalo sie tak ze kolezanka smiga Honda Civic , osobiscie jeszcze nie widzialem ale podobno zadbany egzemplarz.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.