Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poduszka silnika

Featured Replies

Napisano

Mój mechanik powiedział mi że do wymiany mam poduszkę silnika .

Ile takie cudo kosztuje do stilo 1.8 2002 ?

Ktoś ma nr orginalnej poduszki lub chociaż zamiennika?

Napisano

W temacie poduszek: W silniku JTD przy dodawaniu gazu a następnie przy odjęciu gazu (gdy samochód jest hamowany silnikiem) słychać pojedynczy stuk. Czy to jest wina słynnej poduszki skrzyni biegów, moze luzy w przegubach wewnętrznych/ zewnętrznych czy coś ze sprzęgłem? Sprawdzałem luz półosi -jest nieznaczny, obie dolne poduszki silnika też są ok, poduszki skrzyni nie mogłem dokładnie z kanału sprawdzić. Sprawę utrudnia fakt że na postoju ciężko jest ten stuk usłyszeć przy szarpaniu samochodem w przód i w tył. Czy ktoś sie spotkal z podobnym problemem?

Napisano

Jak stuk jest pojedynczy i w miarę cichy - przy wyłączonym radiu go słychać - to jest to TTTM smile.gif Zazwyczaj w ruchu jak jadę na trasie go słyszę. Tak to nie zwracam na to uwagi.

Ja w pierwszy dzień po zakupie i przejażdżcę zwróciłem na to uwagę = odwiedziłem chyba z 3 mechaników i ASO na końcu - wszyscy mówili to samo,że taki już Stilo JTD urok i ,żeby się nie przejmować.

No chyba ,że masz bardzo mocne uderzenie - wtedy stawiałbym na skrzynię hmm.gif

Napisano

Taki właśnie jest. Tak to słychać jakby poduchy były wyrąbane i to bardzo a przecież nie są. Podejrzewam że w nowym raczej nie stukało czyli jakoś to można naprawić. W ASO to nie słyszeli że stuka czy powiedzieli że tak ma być?

Napisano

> W ASO to nie słyszeli że

> stuka czy powiedzieli że tak ma być?

W moim wysiadł łącznik poduszki pod skrzynią i stukał że nawet żonie to przeszkadzało i mówiła żebym coś ztym zrobił. Lecz panowie z ASO ( ze trzech ich jeździło) i powiedzieli że nic nie stuka, a przecież chciałem normalnie zapłacić żeby tylko zrobili.

Napisano

Pojawiła się też opinia, że w Stilo może to być też mechanizm różnicowy, a nie poduszki silnika, czy skrzyni.

Napisano

Witam!

U mnie tez tak jest, ze sluchac stuk.

Na razie nie wymieniam, czekam jeszcze:)

Obstawiane:

-poduszki

-sprzeglo

-cos w ukladzie przenoszenia napedu.

Na luzie nie ma stukow, wiec to raczej cos miedzy kolami a silnikiem:)

Napisano

jak bys miał poduszki to miałbys drgania na wolnych obrotach.

A tak to panowie cieszcie się z jazdy i nie kombinujcie.

ja to przerabialem 2 lata temu , 3 serwisy , zawsze inna diagnoza, godziny spedzone na czytaniu forum.

i wielkie nic ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

jak macie naprawde duzo kasy to kombinujcie

ja od zakupu stilo zrobiłem w ciągu 3 lat 65 tysięcy, teraz autko ma 154 tys przebiegu .

I ciesze sie z jazdy , spalania i oczywiscie ze stilaka hehe.gif

TTTM tak jest w dieslach

dopuki cos sie nie urywa , to dajcie se spokój

ja mam jeszcze orginalne poduszki od nowosci ,

a że stuka przy opuszczeniu gazu - idzie sie przyzwyczaic

nawet teraz z przyzwyczajenia nie czuje

Napisano

> TTTM tak jest w dieslach

MTTM - mój też tak ma.... 893goodvibes.gif

Napisano

> MTTM - mój też tak ma....

Mój miał delikatny stuk który słychać delikatnie w okolicach pedału (tzn dalej w komorze) może luż na półosiach - skrzyni. Ostatnio natomiast slychać walenie tzn jak dodaje energicznie gaz i puszczam to slychać łomot tzn jakby coś walnęło w podłogę (mniej więcej po środku szerokości auta).

Czyżby to podpora (łacznik skrzyni? ) ostatnio mam wrażenie że drgania silnika większe bo lewy błotnik zacząl telepać że słychać wibracje na zewnątrz.

Napisano

A zasadnicze pytanie garażujesz auto?? Bo jezeli nie to czasem między osłoną pod silnik a silnikiem nawali się śniegu i to namaraznie i słychać taki stuk u mnie tak kilka razy było ale jak tylko ten lód stopnieje lub sie wykruszy problem znika

Napisano

> A zasadnicze pytanie garażujesz auto?? Bo jezeli nie to czasem między

> osłoną pod silnik a silnikiem nawali się śniegu i to namaraznie

> i słychać taki stuk u mnie tak kilka razy było ale jak tylko ten

> lód stopnieje lub sie wykruszy problem znika

garażuje w klimatyzowanym garażu. Jak na dworze jest -10 to w garaż -3 -4st C. Nie jest to raczej wina lodu bo od kilku dni jest dodatnia temperatura a dziś było ciepło prawie +30 st C smile.gif tzn ok 3 st C a na słońcu to troszkę więcej. wiec to nie lód.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.