Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto 1.1 /1997/ - chłodnica, nagrzewnica

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim.

Dziś rano przy okazji porządków od strony kierowcy pod dywanikiem znalazłem wilgoć a w zasadzie prawie małą kałuże. Pomyślałem normalka -dostało się z dywanika. Niestety przy usuwaniu okazało się, że to nie woda , a płyn z chłodnicy.....

Ostatnimi czasy dolewałem trochę raz w miesiącu około 200/250 ml. do zbiorniczka z uwagi na lekko przeciekającą chłodnice/połączenie metalu z plastikiem/.

Spodziewam się, że to nagrzewnica.... ale tu pytanko, czy płyn nie powinien gromadzić się raczej od strony pasażera???

Pozdrawiam.

Napisano

w sumie ta sama droga, czy na prawo, czy na lewo, może puszcza bardziej od strony kierowcy, zresztą puszcza tak jak chłodnica - na łączeniu z plastikową obudową

jak wiesz że to na pewno płyn to trzeba wymienić

Napisano

u mnie w kropku jak puściła nagrzewnica to płyn był pod wycieraczką kierowcy. Szykuj się na wymianę nagrzewnicy co nie jest przyjemne zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuje za odpowiedź- tak też przeczuwałem, a że nie często dokonuje się wymiany, wolałem się upewnić.

Proszę Was o informację, jaką nagrzewnice oraz chłodnice najlepiej zakupić. Chodzi o firmę, dostawce itp. tak aby nie kupić szajsu jednocześnie kupić za rozsądną cenę.

Pozdrawiam.

Napisano

> Proszę Was o informację, jaką nagrzewnice oraz chłodnice najlepiej zakupić

no najlepiej to oryginał do czego wszyscy namawiają, ja osobiście kupiłem zamiennik nagrzewnicy na allego za 50 zł i grzeje super jestem zadowolony

Napisano

> no najlepiej to oryginał do czego wszyscy namawiają, ja osobiście

> kupiłem zamiennik nagrzewnicy na allego za 50 zł i grzeje super

> jestem zadowolony

A ja mam zamiennik chłodnicy za 200,również z alledrogo - działa zeby.GIF

Napisano

Poszukaj na allegro nagrzewnicy Magneti Marelli. Ja dałem 85 zł na allegro właśnie. Polecam ok.gif

Brałem stąd:

http://allegro.pl/item875278805_nagrzewnica_fiat_punto_i_lancia_y_magneti_marelli.html

PS. Nie kupuj takich za 40 czy 50 zł , to chińskie wytwory które będą tak śmierdzieć po zamontowaniu że można zwymiotować. sick.gif. Miałem tak w CC i nie polecam tych najtańszych. Ta nagrzewnica Magneti Marelli śmierdziała taką " nowością" może dwa dni a potem spokój.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam wszystkich.

No i chłodnica z nagrzewnicą wymieniona. Włożyłem MM- cena za komplet 228 zł. Do tego doszło 260 zł za założenie. Wczoraj ale już sam zmieniłem mojemu kropkowi podnośniki szyb (oba) na tyle. Kupiłem na szrocie po 40 PLN- żebyście widzieli jak sie cieszył.

Napisano

Dobry wybór, posłuży długo ok.gif Tak drogo za montaż? shocked.gifshocked.gif Oja pitole... shocked.gif

Napisano
  • Autor

A no widzisz, co poradzisz... Mogłem za 200 PLN ale boje sie paproków. Ten przynajmniej kumaty i dokładny... Kwestia wyboru i zaufania.

Napisano

W sumie taka robota kosztuje, ja montowałem nagrzewnicę sam - kilka dobrych godzin mi to zajęło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.