Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pęknięty przewód spryskiwacza szyby tył

Featured Replies

Napisano

Witam,

nie wiem czy ktoś miał okazję jeździć własnym autem trzymając kluczyki w ręce ? Ja niestety miałem.

zaczęło się od bardzo słabego strumienia spryskiwacza tylnej szyby - problem pojawił się kilka dni temu, gdy po zamknięciu drzwi nadal świeciła kontrolka otwartych drzwi. Jakiekolwiek próby "wciskania", demontażu czy zastosowanie kontakt-sprayu na krańcówkę drzwi kierowcy jak się później błędnie okazało - nie przyniosły żadnego efektu.

Kolejnego dnia wracając z pracy, po zakończonej jeździe i wyjęciu kluczyka ze stacyjki okazało się że silnik dalej pracuje-wbiłem pierwszy bieg i ruszyłem do przodu, wsteczny-to samo. Wiem że silniki diesela pracują z wyjętymi kluczykami, ale w silniku benzynowym z taką sytuacją spotkałem się po raz pierwszy.

W związku z powyższym pomyślałem że naprawdę miałem ciężki dzień i że chyba majaczę zlosnik.gif

Popytałem tu i tam i okazało się że w Lacetti to typowa usterka, dotyczy ona pęknięcia przewodu spryskiwacza tylnej szyby i zalania instalacji elektrycznej która powoduje takie oto efekty.

Zdemontowałem całą tapicerkę tylnej klapy, tylny lewy słupek i okazało się że jest wszystko jest mokre, przewód spryskiwacza oczywiście pęknięty na wysokości przelotki z lewej strony.

Załatwiłem nowy gumowy przewód, wysuszyłem całą instal. elektr., i teraz jest spokój.

Mam nadzieję że nikt z Was nie będzie miał takiego problemu, bo naprawa tego zajmuje troszkę czasu i sporo nerwów tym bardziej w zimę i gdy się nie ma garażu.

Serdecznie pozdrawiam.

Napisano

Kolego , moze bede troche zlosliwy ale o problemie tylnego spryskiwacza wiedzialem nawet zanim laczka posiadalem wink.gif

Postaraj sie laczka czasem przegonic na jakiejs autostradzie czy cos to jeszcze Cie problemy z zaworami omina waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Postaraj sie laczka czasem przegonic na jakiejs autostradzie czy cos

> to jeszcze Cie problemy z zaworami omina

tu widzę że pojechałeś trochę złośliwie po majtach zlosnik.gif ale jestem już przyzwyczajony do Twoich wypowiedzi grinser006.gifcool.gif

- poza tym skąd możesz wiedzieć jakie trasy robię ?? alien.gif

aa jeśli chodzi o problem zaworów - to już nie posiadam 270751858-jezyk.gif

serdeczne pozdro !!

Napisano

> tu widzę że pojechałeś trochę złośliwie po majtach ale jestem już

> przyzwyczajony do Twoich wypowiedzi

Taki juz jestem wink.gif

> - poza tym skąd możesz wiedzieć jakie trasy robię ??

Lata praktyki , panie lata praktyki wink.gifspy.gifspy.gif

> aa jeśli chodzi o problem zaworów - to już nie posiadam

Nie chwal dnia przed zachodem slonca cool.gif

> serdeczne pozdro !!

Wiadomo 20.GIFsmile.gif

Generalnie gdyby nie te spryski i zawory to by kacik zamarl wink.gif aha no i jeszcze przegieta cena cruza spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.