Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana butli

Featured Replies

Napisano

Aktualnie wymieniam butlę w instalacji 10-letniej. W zaworach wtedy montowanych nie było elektrozaworów. Obecnie mam już wszystko tak jak powinno, tylko nie wiem skąd wziąć +12V. Czy to ma być po stacyjce (włączony zapłon, czy z innego źróła). Proszę o radę w tej sprawie.

Instalacja II gen. (10 lat) Parownik Bedini 132 E po regeneracji - 120 000km i działa. Nubira 2,0 eksploatowania od nowości.

Napisano

Normalnie, to idzie kabelek od elektrozaworu pod maską +12V, do tego przy butli. Zawór na butli otwiera się dopiero, jak przejdziesz na gaz.

Napisano
  • Autor

W Nubirze jest wyłącznik bezwładnościowy pompy paliwa (ten po zderzeniu wyłacza pompę) i tak kombinuję, że może podpiąć się tam. Czy ktoś próbował takiego rozwiązania?

Napisano

Ale wtedy będzie Ci otwierać zawór na butli od razu po przekręceniu kluczyka, nie wiem czy to za dobre rozwiązanie.

Napisano

Lepiej podepnij to pod obwód sterowania elektrozaworami. 5 metrów przewodu nie kosztuje za wiele.

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za porady. Zastosuje to rozwiązanie, które preferujecie tj. pod zawór przełączenia na gaz.

Pozdrawiam.

Napisano

> Ale wtedy będzie Ci otwierać zawór na butli od razu po przekręceniu kluczyka, nie wiem czy to za dobre rozwiązanie.

Niekoniecznie - w puntku zawór bezwładnościowy przy zderzeniu odcina masę od pompy paliwa - jak podłączysz masę wielozaworu pomiędzy pompą i zaworem bezwładnościowym to powinno być ok ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.