Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mokro pod dywanikiem kierowcy

Featured Replies

Napisano

Jestem pewien że to nie za sprawą nieszczelnego dywanika smile.gif

Obszr wilgoci jest stosunkowo niewielki i jest zlokalizowany pomiedzy fotelem a plastikowym wzocnieniem na wykładzinie. Przy pedałach suchutko.

Czy przyczyną może być nagrzewnica? W starych wątkach standardowo jest mokro pod dywanikiem pasażera (u mnie sucho).

Ubyło mi nieco płynu do chłodnicy. Kolor który wyszedł na ręczniku papierowym też się zgadza (czerwony).

Inny objaw to że od pewnego czasu wskazówka temperatury nie daje rady dojść do połowy skali - brakuje zwykle jednej kreski. Z nadmuchów też nie jest też tak ciepło jak dawniej frown.gif

Napisano

To wygląda niemal na 100% problem z nagrzewnicą. W serwisach straszą demontażem deski rozdzielczej i 2000 kosztu naprawy ale nową nagrzewnicę (zamiennik) można kupić za ok 100pln i można ją wymienic samemu bo dostęp do niej jest po wyjęciu pułki/schowka. Z wyciekami z nagrzewnicy należy uważań po pod nią jest sterownik poduszki powietrznej.

Pozdr

Napisano

> nagrzewnicę (zamiennik) można kupić za ok 100pln

Da się od 46zł z w auto-sam'ie, ale taki lepszy zamiennik 70-80zł w auto-sam'ie.

> i można ją

> wymienic samemu

Kliku kliku.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Da się od 46zł z w auto-sam'ie, ale taki lepszy zamiennik 70-80zł w

> auto-sam'ie.

> Kliku kliku.

> Pozdrawiam BAS

No zaokrągliłem....

Pozdr

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> To wygląda niemal na 100% problem z nagrzewnicą. W serwisach straszą

> demontażem deski rozdzielczej i 2000 kosztu naprawy ale nową

> nagrzewnicę (zamiennik) można kupić za ok 100pln i można ją

> wymienic samemu bo dostęp do niej jest po wyjęciu pułki/schowka.

Nagrzewnica wymieniona. Nagrzewnica MM niestety nie była dostępna w kraju więc załozyłem coś tańszego, tak że z płynem wyszło ok 70zł smile.gif i tyle dobrych informacji angryfire.gif

Bo nagrzewnica nie wyglądała najgorzej, jakieś wycieki było co prawda widać przy uszczelkach. Nagrzewica siedzi w chyba szczelnym slocie i jakby coś się lało to raczej pod dywanik pasażera.

Nie zabardzo wiem jak to miało by się dostać pod dywanik kierowcy i to bardziej przy fotelu bo przy pedałach sucho confused.gif

Odpowietrznianie przebiegło raczej bez problemu.

I największa zagadka w dalszym ciągu - jak samochod stoi to wskazówka pomalutku ale dochodzi idealnie do połowy skali i tak trzyma. Ale jak samochod jest w ruchu to wskazówka opada o jedną działkę a nawet więcej ???

Co robić??

Napisano

Odpowietrzanie w Bravo to trudna sprawa i to albo zrób wieloetapowo lub zrób w serwisie... by miec spokój...

Pozdr

Napisano
  • Autor

> A gdzie kupiłeś? W auto-samie? Jaki jest link do niego?

u znajomego ...

Ale jakbym brał drugi raz to tylko MM - różnica w jakości jest zauważalna. MM ma więcej i chyba grubszych blaszek Plastki do podłączenia lepsze. No i na koniec izolacja - tzn gąbka wogół nagrzewnicy w tych tanich to porażka. Miałem w łapach trochę droższy model Nissensa ale tylko plastik (tym razem czarny) był trochę lepszy a blaszki taki sam badziew, jak i gąbka.

W chwili obecnej jednak MM niedostępne w kraju. Gość na Allegro z Lublina wystawia ale fizycznie nie ma smile.gif

Ale ta tania jak na razie grzeje smile.gif

Napisano

> I największa zagadka w dalszym ciągu - jak samochod stoi to wskazówka

> pomalutku ale dochodzi idealnie do połowy skali i tak trzyma.

> Ale jak samochod jest w ruchu to wskazówka opada o jedną działkę

> a nawet więcej ???

U mnie było podobnie, termostat chyba oryginalny, behr. W korku ok, wskazówka w połowie podziałki. W ruchu spadała do 1/4. Tzn dochodziła do połowy i jak się termostat otworzył, to spadała do 1/4 i tak pozostawała. No chyba że zatrzymałem się w korku, to znowu dochodziła do połowy.

Zmieniłem termostat na vernet. Teraz wskazówka dochodzi do połowy w korku, a w ruchu spada mniej więcej o 1/8 podziałki. Z czasem jest coraz gorzej, coraz niżej spada. Pierwsze otwarcie termostatu następuje jak wcześniej przy połowie podziałki.

> Co robić??

Szczerze mówiąc nie wiem. Nie sądzę, że to jest problem odpowietrzenia, więc albo masz już coś nie tak z termostatem, a ja trafiłem na sztukę kiepskiej jakości, albo ten typ tak ma (ale tego nie potwierdzają inni kierownicy).

Napisano
  • Autor

> U mnie było podobnie, termostat ......

Bingo. Odpowietrznianie to za mało. Pojechałem do warsztatu. Po ostudzeniu silnika - szybka diagnoza - termostat. Szybka wymiana na chyba coś taniego bo z wymianą wyszło 100zł

Teraz wszystko jest ok - jak się nagrzeje to trzyma na połowie skali niezależnie czy stoi czy jedzie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.