Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z podciąganym wstecznym.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam problem z podciąganym wstecznym, a mianowicie wrzucałem wsteczny i tylko poczułem jakby linka od podciągania pękła sick.gif No nic dojechałem do domu bo biegi do przodu oczywiście są i po ściągnięciu mieszka okazało się, że linka nie pękła tylko urwał się ten cypelek mocujący linkę do mechanizmu podciągania...fotka w załączniku, sory za jakość ale robione fonem tylko do podglądu ok.gif

I teraz pytanie jak ten cypelek zamocować niewiem.gif Klej odpada bo przy pierwszej próbie wbicia biegu na pewno odpadnie...Może jakiś niedługi wkręt rozwiąże problem?Przerabiał ktoś coś takiego u siebie?

Pomóżcie bo bez wstecznego to nawet z garażu nie wyjadę pad.gif

Napisano

> Pomóżcie bo bez wstecznego to nawet z garażu nie wyjadę

podciągnij to palcem do góry i wsteczny włączysz. A co do naprawy, myślę ze trzeba by jakąś inną linke zastosować (zrobić) i przymocować do tego plastiku na dole. Przecież to nie ma innego zadania jak tylko ten dolny plastik unieść 1cm wyżej. Żadnych sił, żadnych obciążeń, żadnych udziwnień.

Napisano
  • Autor

> podciągnij to palcem do góry i wsteczny włączysz. A co do naprawy,

> myślę ze trzeba by jakąś inną linke zastosować (zrobić) i

> przymocować do tego plastiku na dole. Przecież to nie ma innego

> zadania jak tylko ten dolny plastik unieść 1cm wyżej. Żadnych

> sił, żadnych obciążeń, żadnych udziwnień.

Właśnie przed chwilą byłem w garażu bo pomyślałem dokładnie o tym co piszesz, czyli dźwignąć do góry ten mechanizm i wbić wsteczny i da radę bez większego problemu ok.gif Także auto nie jest do końca unieruchomione wink.gif Teraz pozostaje pytanie jak to naprawić?Myślałem żeby użyć jakiegoś niedużego wkręcika i przykręcić linke w miejscu gdzie była zamocowana hmm.gif Tylko pytanie czy się to sprawdzi i nie odpadnie i jak coś to jakiej długości tego wkręta użyć żeby nie haczył o sprężynę icon_rolleyes.gif

Napisano

zrób dziurkę w tym miejscu w plastiku,

283428236-2834.JPG

odczep linkę u góry. Przez ten plastik na dole przepleć kawałek solidnej dratwii* z pętelką na dole, zawiąż u góry z miejscu mocowania starej linki. Tymczasowo do momentu wymiany mechanizmu będzie działać.

*dratew to taka solidna gruba nić szewska, plecionka. Elastyczna i wytrzymała smile.gif

post-28956-1435250654164_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Ok dzięki bardzo Lesiu 20.GIF Coś będę działał w tym temacie ok.gif Najważniejsze to to, że auto nie musi stać ok.gif

P.S. Hehe wiem co to dratew hehe.gifzlosnik.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.