Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to może być wina UPG?

Featured Replies

Napisano

Witam.Mój problem tkwi w tym,że ostatnio przestało grzać mi autko w środku.Miałam wymieniony termostat przez jakiś czas,a dokładnie mówiąc przez zaledwie dwa dni było ok grzało już przy temp.65 st.,a teraz jak ostatnio jechałam trasą zaledwie 13 km to jak dostał silnik temp.65st. to ładnie grzał,a jak temp.wzrosła do 90st. nagle w aucie zaczęło lecieć zimne powietrze,a temp. rosła i wzrosła do prawie 110st.

Po dojechaniu do celu otwarłam maskę,a tam ze zbiorniczka wyrównawczego wylewał się płyn spod korka.Dodam tylko,że korek był dobrze zakręcony i wentylator podczas jazdy załączał się i wyłączał.

Wczoraj miałam wymieniany płyn i odpowietrzany układ.Na dodatek okazało się,że z chłodnicy kapie.Auto na dystansie 5km grzało ładnie ale znowu jak dostał temp.90st. nagle zaczęło lecieć zimne powietrze i temp.wzrosła do prawie 100st.(dalej już nie rosła).

Sprawdziłam czy nie ma przypadkiem pod korkiem od wlewu oleju i na bagnecie masła,ale jest wszystko ok.

Mam pytanko czy węże,które odchodzą od nagrzewnicy powinny być ciepłe?Bo u mnie wąż,który dochodzi do termostatu jest ciepły,a wąż,który odchodzi od pompy wody do nagrzewnicy jest zimny.Czy to normalne?

Jutro chcę wymienić nagrzewnicę i chłodnicę,ale chciałabym od was usłyszeć jakieś propozycje bo mi już ręce opadają co jest nie tak z cienkim beksa.gif

Z góry dziękuję za wszelkie porady.

Napisano

> Witam.Mój problem tkwi w tym,że ostatnio przestało grzać mi autko w

> środku.Miałam wymieniony termostat przez jakiś czas,a dokładnie

> mówiąc przez zaledwie dwa dni było ok grzało już przy temp.65

> st.,a teraz jak ostatnio jechałam trasą zaledwie 13 km to jak

> dostał silnik temp.65st. to ładnie grzał,a jak temp.wzrosła do

> 90st. nagle w aucie zaczęło lecieć zimne powietrze,a temp. rosła

> i wzrosła do prawie 110st.

> Po dojechaniu do celu otwarłam maskę,a tam ze zbiorniczka

> wyrównawczego wylewał się płyn spod korka.Dodam tylko,że korek

> był dobrze zakręcony i wentylator podczas jazdy załączał się i

> wyłączał.

> Wczoraj miałam wymieniany płyn i odpowietrzany układ.Na dodatek

> okazało się,że z chłodnicy kapie.Auto na dystansie 5km grzało

> ładnie ale znowu jak dostał temp.90st. nagle zaczęło lecieć

> zimne powietrze i temp.wzrosła do prawie 100st.(dalej już nie

> rosła).

> Sprawdziłam czy nie ma przypadkiem pod korkiem od wlewu oleju i na

> bagnecie masła,ale jest wszystko ok.

> Mam pytanko czy węże,które odchodzą od nagrzewnicy powinny być

> ciepłe?Bo u mnie wąż,który dochodzi do termostatu jest ciepły,a

> wąż,który odchodzi od pompy wody do nagrzewnicy jest zimny.Czy

> to normalne?

> Jutro chcę wymienić nagrzewnicę i chłodnicę,ale chciałabym od was

> usłyszeć jakieś propozycje bo mi już ręce opadają co jest nie

> tak z cienkim

> Z góry dziękuję za wszelkie porady.

sprawdź ten termostat bo to on coś nei halo moim zdaniem.

Napisano

Obstawiam zapchaną nagrzewnicę.

Jesli nie masz nikogo kto to moze ogarnąć zapraszam na prv ok.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj miałam wymienioną chłodnicę i wszystkie węże,które idą do nagrzewnicy były czyszczone i efekt jest taki,że grzeje mi ładnie w aucie już przy 70st..Gdy dochodzi do 90st. nadal grzeje(nie to co wtedy,że nagle przestało grzać).Ale wskazówka temp.wzrasta do 100st.Wentylator załącza się i wyłącza.Płyn mi już nie wypływa spod korka nawet przy takiej temp.Węże,które odchodzą od nagrzewnicy są teraz ciepłe(nie tak jak było przed,że wąż,który dochodził z pompy wody do nagrzewnicy był zimny).

Tylko co mnie jeszcze ciekawi dlaczego jak wygaszam auto to temp.silnika nie opada na sam dól tak jak w innych autach tylko stoi na takiej jaka była przed wyłączeniem?

Czujnik,który miałam wymieniany na ten z czerwonym kołnierzem jest jakby za długi bo dotyka prawie bloku silnika.Czy przez to może mi tak wariować?

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Obstawiam zapchaną nagrzewnicę.

> Jesli nie masz nikogo kto to moze ogarnąć zapraszam na prv

PODZIĘKOWANIA DLA MELONA 373 W NAPRAWIE MOJEGO BŁĘKITKA

Na początku po moich wcześniejszych postach na temat problemów dotyczących ogrzewania i wysokiej tem. silnika w cc dzięki za odzew a w szczególności za zaoferowanie pomocy przez kolegę MELON 373 w ustaleniu przyczyny .

Podjechałam do Przema odpaliliśmy auto przy otwartym korku zbiorniczka wyrównawczego poczekaliśmy aż załączy się wentylator i tak z parę razy załączył się i było ok ale za którymś razem wyrzygał płyn przez korek diagnoza to UPG !!!!.

Zaoferował mi pomoc w naprawie ( dziękuje bardzo ).Po zdjęciu czapki okazało się upg i ,że pierwszy tłok jest pokaleczony ( trzeci miał też był ale mało ) hmmmm co to ????.mW między czasie szlifierz miał problemy ze szlifem twierdził ,że jest coś powbijane w nią .Przemo wyciągnął pierwszy tłok aby zobaczyć czy może coś od pierścienia nie odłamało się ale były całe ,zmierzył luzy na zamkach i 0,85 mm więc kwalifikują się na wymianę ( zostały wymienione ) ale nadal dziwne co pokaleczyło tłoki ? coś od świecy ?

Autko poskładane i śmiga na dotarciu przez około tysiączek km.

Tu parę fotek ode mnie 270635636-JUMP2.gif

[image]d41d81a2b8a4d51ce1f68b93beb335f6.jpg[/image]

[image]d41d816b896b13cb3b82994e72503f30.jpg[/image]

[image]d41d8efc7b5d6a5074381ea813bcbea0.jpg[/image]

[image]d41d8cf2a8e419ccf3e29e667bd719bc.jpg[/image]

[image]d41d8e3b512293d921749752a83da3a8.jpg[/image]

[image]d41d87e7538b81264427db80eb8d8023.jpg[/image]

[image]d41d80a092268b0407af2935c28ceb1d.jpg[/image]

[image]d41d8e15f798a9121173e5fa6d1c86b2.jpg[/image]

[image]d41d8eee553f62679ec260e4563471db.jpg[/image]

Proszę się nie sugerować pękniętymi pierścieniami celowo złamane do czyszczenia rowków na nowe pierścienie

JESZCZE RAZ DZIĘKI MELON ZA POMOC

Przemo do zobaczenia na spocie 21.03 w Galerii Malta P3 godz:17:00 Aras zlosnik.gif

Napisano

> Nie ma sprawy

ja walcze od dluzszego czasu z podobnymi objawami....nagrzewniczka...termostat....nie pomogły....wkoncu nawet niewytrzymał zbiorniczek który rozkleił sie sick.gif dziś wymieniłem pompe wodną i zbiorniczek był to chyba strzał w dziesiątkę ..pojeżdże jeszcze jutro jak dalej bedzie dziwnie nagrzewało w środku i temp będzie skakała...to w poniedziałek na całego UPG sick.gif

Napisano

> ...to w poniedziałek na

> całego UPG

Uszczelka w 900-cie to buła z masłem. Jeszcze łatwiej niz w 1,1 i koszta mniejsze ok.gif

Napisano

> Uszczelka w 900-cie to buła z masłem. Jeszcze łatwiej niz w 1,1 i

> koszta mniejsze

tylko boje się zobaczyć co tam w Środku zastane.... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.