Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klimatyzacja panel sterowania (manual)

Featured Replies

Napisano

zakladalem do stilo klimatyzacje (nie mialem jej na poczatku) po zamontowaniu wszystko dzialalo dobrze, poza tym ze w nowym panelu nie działało mi podświetlenie pokręteł, kontrolki klimy, obiegu i ogrzewania szyby i lusterek swiecily normalnie. Obecnie jedno z pokreteł regulacji temperatury nie działa (przypuszczam ze linka wyskoczyła) bo jak staneło na cieplym tak grzeje tylko a pokretło jest luźne, kreci sie bez oporu tz ma graniczne pozycje ale czuc slizg wiec podejrzewam ze ciegno ulecialo.

Tu moje pytanie czy jest gdzies opis co rozkrecic i w jakiej kolejnosci aby sie tam do tego dokopac bo chyba są zaczepy a nie chce pourywac nic. I czy jest gdzies opis elektroniki sterowania panelem, chodzi głównie o to podswietlenie bo moze jak montowali klime to tego nie podłączyli bo w komplecie nie bylo np. zaroweczek albo przewodow lub wejscia.(kij go wie). A w nocy strasznie to ciezko na czuja tym operować. Moge kupić uzywany panel w najgorszym przypadku na przekładke cena 100 zl nie jest jakas straszna a a takiej cenie są>

Za kazdą podpowiedz z gory wielkie dzieki.

Napisano

Trzeba wyjąć radio, ukażą się górne zaczepy od panelu od klimy. Oczywiście trzeba je odchylić (delikatnie, bardzo łatwo się łamią) i można wyjąć panel. Podświetlenie to małe żaróweczki, prosta sprawa do wymiany.

Napisano
  • Autor

obawiam się ze tez nie wiem jak wyciągnąć radio:D

myslalem ze aby sie tam dostac to trzeba zdemontowac te boczne plaskili od strony pasazera i kierowcy

Napisano

> obawiam się ze tez nie wiem jak wyciągnąć radio:D

Dziury w radiu zapewne widzisz. Trzeba tam wpakować coś co wygląda jak wyjmaki z linka wyżej. Ale ja to robię za pomocą zwyczajnych spinaczy (dużych).

Napisano
  • Autor

tak tylko ja nie mam radia inegrowanego ale normalne wsadzone w ramke (stio po 2004 wersja ta tansza) juz nie dawali cd w standardzie:)) a w tej ramce tez są takowe bo akurat w domu siedze z dziecmi i nie moge sie wyrwac do wozu:)

Napisano

> standardzie:)) a w tej ramce tez są takowe bo akurat w domu

> siedze z dziecmi i nie moge sie wyrwac do wozu:)

Nie wiem, uważam, że nieoryginalne radio to zawracanie ogona z noszeniem płytki itd.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

http://img713.imageshack.us/img713/2710/stiokf.jpg

ja mam cos takiego tylko inny kolor części kokpitu ale to akurat nie problem:) Potrzebuje się dostać do tylnej części tego panelu tak aby zobaczyć czy to wina linki ze reg. temperatury luzno chodzi i nie dziala oraz zobaczyc czemu nie swiecą te 3 pokrętła.

Napisano

Wymontuj radio, skoro masz niefabryczne to jak je kupowałeś to pewnie w pudełku były specjalne klucze(wyjmaki) do wyjmowania radia, jak nie masz wyjmaków to dowolny serwis car-audio je ma.

Jak wyjmiesz radio to ramkę pewnie wyjmuje się od środka.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

przy okazji aby nie zakładać nowego topiku

nad silnikiem jest plastikowa obudowa, która jest zamocowana na takiej elastycznej podkładce. Moja chyba jest juz sparciala i lekko stuka sprawdzlem na bank to długo szukałem co to na dziurach czasem pukał ale znalazłem ,że to na tej podkładce. Wymienił bym sobie to tylko nie wiem jak to się nazywa

Napisano

jak juz dokopiesz sie do panelu i bedzie walniety, to mam do sprzedania do manuala:))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.